Mest populære cPanel-alternativer: Forenkle hosting av nettstedet ditt

En stor del av hvert nettsted er hosting. Det er det som holder et nettsted oppe og går. Siden det er mer innhold på nettet enn noen gang før, har også hostingmarkedet vokst eksponentielt de siste par årene. Etter utvidelsen av det økende behovet for hosting, har markedet utviklet seg og betydelig forenklet brukergrensesnittet, funksjonene og funksjonene som gjøres i bakgrunnen.

Selv om cPanel absolutt er en av de mest populære løsningene, er det på ingen måte den eneste som er tilgjengelig. Vi tok et dypdykk inn i verden av hosting management og kom tilbake med noen få løsninger som er mer enn interessante.

Men før du dykker inn i hosting management, må du ha en god vert, ikke sant? En ting som skiller WPMU DEVs vertsplattform er at i tillegg til å ha alle vertsfunksjonene du kan forvente – kommer den også innebygd med 7 pro WP-plugins – som dekker ytelse, sikkerhet, sikkerhetskopiering og mer. Få 20 % rabatt på alle planene deres her.

Uten videre, la oss starte med begynnelsen.

Hva er cPanel

Før vi går inn på de ulike alternativene til cPanel, føler vi at det er viktig å vite hva cPanel er og hvordan det fungerer. Så kan vi spille ut av det ved å sammenligne de alternative alternativene med det de er alternativet for i utgangspunktet.

For å si det enkelt, er cPanel et verktøy som forenkler vertsadministrasjonsprosessen. Det er et Linux-basert kontrollpanel med et “dashboard-lignende” brukergrensesnitt som gjør det umiddelbart gjenkjennelig for alle som noen gang har jobbet med plattformer som WordPress. Det viktigste med det er tilgjengeligheten – fordi du ikke trenger å bruke noen kode, er det ikke behov for dedikerte programmerere og/eller teknikere (hvis du ikke har noen allerede). Alternativene du får dekker alt du trenger, slik at de kan brukes til ulike hostingmetoder over hele linja som delt hosting, dedikert hosting, etc.

Å lese:  3 viktige trinn i opprettelse av nettsted og vanlige problemer

Årsakene til at noen vil se etter et alternativ er ikke så mange, men de er fortsatt tilstede. Noen av de store problemene gjelder stabilitet (oppdateringer er regelmessige, men det er fortsatt krasj som kan føre til tap av data); mangel på avanserte alternativer (ettersom nettstedet ditt vokser, vil du knapt kunne endre mye av de avgjørende forhåndsdefinerte innstillingene); feilrapportering (rapportene er ikke så enkle som du forventer); og mangel på optimalisering (det dekker alt, men mangler optimalisering for spesifikke plattformer).

Nå som du har en god forståelse av fordelene og ulempene med cPanel, er det på tide å gjøre det samme for de mange andre alternativene der ute. Noen er gratis, og noen er premiumløsninger, men alle har gjort noe riktig for å komme på listen vår, uten spesiell rekkefølge.

cPanel-alternativer

Ajenti

Ajenti

Hvis du noen gang har administrert nettsteder før, er sjansen stor for at du har vært i kontakt med Ajenti før. Det er først og fremst designet for de som har et budsjett som oppstart eller små bedrifter, et faktum som understrekes av kostnadene – det er gratis, og det gjør det til et ganske populært valg.

Å reflektere markedet Ajenti sikter mot stopper ikke ved prislappen, men fortsetter også gjennom alle funksjonene. Brukergrensesnittet er lett og greit, og slanker alt til det viktigste, slik at alle kan plukke det opp og løpe med det. Selv om det er enkelt å bruke, er dataene du kan få tilbake ikke lette i det hele tatt. Ajenti fungerer for Linux-servere som kjører Python på backend og JavaScript på frontend. Det tilbys også et dashbord fullt av overvåkings- og analytiske data som vil fortelle deg alt du trenger om hvordan serveren din og nettstedet ditt presterer. I tillegg vil du ha tilgang til en fullstendig tilpassbar brannmur du kan justere til minste detalj.

Å lese:  Kartgjennomgang [2024]: Mest dyptgående verktøysammenbrudd

Ulempen med å være åpen kildekode, dvs. gratis, betyr at det er mangel på offisielle støtteteam. Å bekjempe dette er imidlertid det utmerkede fellesskapet på de offisielle foraene og omfattende dokumentasjon du kan få tilgang til når som helst. På grunn av dette må du være klar til å gjøre noen av de tunge løftene, men heldigvis gjør programvarens natur det enkelt for deg.

Fordeler: pris, brukervennlighet, en rekke overvåkings- og analyseverktøy

Ulemper: mangel på offisiell støtte, begrensede funksjoner for mer krevende nettsteder/administratorer

ISPConfig

ISPConfig

Hvis du er en erfaren bruker og ikke spesielt trenger et brukervennlig grensesnitt som skjuler funksjonene for enkelhets skyld, ta en titt på ISPConfig. Dette er en annen åpen kildekode-app som tar en litt annen tilnærming for å konkurrere med cPanel.

Du vil kunne administrere flere servere fra samme dashbord, noe som betyr at du kan standardisere arbeidet ditt mye enklere enn å gå gjennom hver server separat. Videre får du tilgang til alle muttere og bolter med dybdegående Apache webserver konfigurasjonsalternativer (rettet mot erfarne brukere), rollefordeling, personlig e-posthosting, etc.

I motsetning til andre kontrollpaneler som fokuserer på en eller to spesifikke konfigurasjoner, kan ISPConfig kjøre Debian, Ubuntu, CentOS, Fedora og OpenSuSE Linux-konfigurasjoner, noe som gjør det til en av de mest fleksible løsningene på markedet.

Fordeler: omfattende kontrollfunksjoner, flere serveringer på ett panel, fleksible serverkonfigurasjoner

Ulemper: ikke designet for nykommere, krever manuell installasjon

MyKinsta

MyKinsta

Nettstedbyggere har vært på topp de siste par årene. Lenge borte er de dagene da bare programmerere var i stand til å sette opp og vedlikeholde et nettsted. En av de mer populære nettstedbyggerne der ute er Kinsta. Siden hele Kinsta-tjenesten presenteres som en alt-inkludert pakkeløsning, er deres egen serveradministrasjonsapp inkludert i hvert abonnement.

Når du har alle ressursene dine fra ett sted, er det noen åpenbare fordeler. Optimalisering er gjennom taket – alt fra servere til administrasjon til nettstedsplattformen din (i dette tilfellet WordPress) drives av de samme personene, noe som betyr at det ikke er noen overlappinger, løse tråder eller inkompatible funksjoner i det hele tatt.

Å lese:  GoHighLevel vs Keep: Hvilken er bedre? [2024]

Selv om du går utover det, er MyKinsta et veldig bra serverkontrollpanel alene. Du vil raskt kunne tildele roller som gir forskjellige tilgangsnivåer til brukere, bytte nettsted (hvis du har flere) skjema online til offline med bare noen få klikk, legge til og fjerne nettsteder fra serveren på samme, enkle måte, bruke robuste analyseverktøy og mye mer. I tillegg deler brukergrensesnittene et tema og et overordnet design på tvers av Kinsta-produkttavlen, så å bli vant til å bruke sideredigeringsprogrammet oversettes til serverdashbordet og omvendt.

Fordeler: perfekt optimalisert, integrerer webadministrasjon og hostingbehov i én tjeneste

Ulemper: kun tilgjengelig som en full pakke med Kinsta-tjenesten

Webmin

Webmin

Det nærmeste vi har funnet cPanel er sannsynligvis Webmin. Med et vell av kontrollalternativer til din disposisjon, vil du kunne overvåke båndbredden og serverhelsen din, administrere brukerkontoer, få tilgang til/endre filer og innholdsdatabaser og mye mer. Åpen kildekode-naturen betyr at du har tilgang til alle aspekter av kontrollpanelet, slik at du kan lage betydelige tilpassede regler og alternativer, til og med utvikle noe du kan tjene penger på. Dessverre kommer denne overfloden av alternativer med en bratt læringskurve, selv for erfarne brukere. Grensesnittet er vanskelig å forstå, og det vil ta en stund før du automatisk klikker deg gjennom dashbordet.

Bortsett fra den uhindrede tilgangen og en rekke alternativer til din disposisjon, har Webmin også Virtualmin, en modul som lar deg administrere flere servere fra samme grensesnitt. I tillegg, i motsetning til cPanel, som du må betale for eller få innenfor din valgte vertstjeneste (som du også mest sannsynlig betaler for), er Webmin gratis, noe som gjør det mye mer tilgjengelig for alle.

Fordeler: praktisk talt ubegrenset tilgang til kildekoden, multi-server kontrollmodul

Ulemper: høy læringskurve, vanskelig å bruke grensesnitt

Ingen kontrollpanel

Dette kan betraktes som juks, men siden det er et helt levedyktig alternativ, har vi bestemt oss for å inkludere det uansett – du kan velge å gi avkall på et kontrollpanel helt. Å gjøre det vil naturligvis bety at du må kjempe med råservergrensesnittet, dvs. kode, og som sådan er det et alternativ for bare noen få utvalgte med den nødvendige kunnskapen.

Å lese:  Hvordan starte en bokblogg og tjene penger i 2024

Det er i utgangspunktet den eneste ulempen – den nødvendige kunnskapen og tiden du må bruke på å administrere en server (eller servere) på en slik måte.

Fordelene, derimot, er mange, og starter med fullstendig og absolutt kontroll over alt fra start til slutt. Hvert kontrollpanel vil ha begrensninger med hensyn til hva det lar deg gjøre; de er bare bygd på den måten – du bytter tilgang for enkelhets skyld. Å jobbe med kode omgår alt dette direkte, så alt du konfigurerer, overvåker eller tildeler utvides med kontrollpanelversjonene deres.

Det er ikke nødvendig å fremheve det, spesielt siden vi har vist åpen kildekode-løsninger på listen, men å avstå fra et kontrollpanel betyr også at det ikke er noen belastning på budsjettet ditt, og i tillegg er det en ferdighet som, når den mestres, kan være en kilde av inntekt utenfor nettstedet ditt.

Fordeler: ubegrenset tilgang til alt

Ulemper: bare for programmerere

Sammendrag

Det er mange grunner til at du ønsker å utforske et alternativt kontrollpanel til cPanel. Du vil kanskje ha mer kontroll over serverkonfigurasjonen; med cPanel som en kommersiell løsning, blir flere alternativer tilgjengelige med noen andre åpen kildekode-løsninger (eller ingen kontrollpanel). Kanskje vertstjenesten din ikke gir deg cPanel som standardalternativ, og du leter etter en gratis løsning andre steder. Kanskje du bare ikke er i mainstream. Som vi har sagt, er grunnene dine dine egne; vi har prøvd å tilby deg løsninger, og hver på listen er der av en grunn, dvs. at du ikke vil gå galt med noen av dem.

Nye publikasjoner:

Anbefaling