Namecheap-anmeldelse: Er domene- og vertstjenestene gode?

Leter du etter billige hosting- og domenetjenester?

Namecheap er et selskap som fullt ut lever opp til navnet sitt ved å tilby billige hosting- og domenetjenester. Det er flott for nybegynnere siden det krever lite investering for å få nettstedet ditt i gang.

Siden det startet i 2000, har det vært vert for over 17 millioner domener, noe som gjør det til en stor aktør i området.

Men hvorfor er det så populært? Tilbyr den konkurransedyktige funksjoner til sin prisklasse? I så fall, hvordan holder den seg opp mot konkurrentene?

Etter å ha testet det, la oss diskutere hva som gjør at Namecheap skiller seg ut og hvilke områder vi føler kan forbedres i denne artikkelen.

Her er en innholdsfortegnelse som hjelper deg med å navigere i innlegget:

Namecheap er et selskap som primært fokuserer på domene- og hostingtjenester. I løpet av årene har de imidlertid utvidet tjenestene sine til å bli en av de mest dominerende aktørene på markedet.

Nå tilbyr Namecheap WordPress-hosting, VPN-hosting, delt hosting, e-posthosting og dedikert hosting. De tilbyr også nettstedbygging, markedsføringsverktøy og avanserte sikkerhetsfunksjoner, bare for å nevne noen.

Fordeler:

 • Billige domene- og hostingplaner
 • Gratis domene i førsteårs hostingplan
 • 24/7 support
 • Lave fornyelseskostnader hopp
 • Gratis SSL-sertifikat
 • Flott oppetid
 • 30-dagers pengene-tilbake-garanti

Ulemper:

 • Ingen telefonstøtte
 • Grunnplanen kommer med begrensede funksjoner
 • Grensesnitt kan være komplisert for nybegynnere

Nå som vi har en kort forståelse av Namecheap, la oss dykke ned i detaljene.

Hva tilbyr Namecheap?

Her er hva vi skal dekke i denne delen:

Domeneregistrering

Når du kjøper en hostingplan med Namecheap, får du automatisk et gratis domene også. Men det er en hake: du vil ikke få et tier-1-domene som et ‘.com’. I stedet vil du få domenenavn som ‘.moro’, ‘.site’ eller ‘.online.’

Hvilken type gratis domene du får avhenger av typen hosting du abonnerer på.

Men hvis du ikke ønsker å bruke det gratis domenet som tilbys, kan du fortsatt kjøpe et .com-domene eller et hvilket som helst annet domene fra Namecheap til svært rabatterte priser. For eksempel starter prisen på et .com-domene på $5,98, som fortsatt er rimelig.

For å legge til dette får du 2 måneders gratis profesjonell e-postvert for bedrifter og WhoIs-beskyttelse i hele livet.

Du må imidlertid fornye domenet på slutten av faktureringssyklusen, noe som til slutt kan øke de totale kostnadene dine.

Webhotell

Webhotell med Namecheap er en av de billigste på markedet.

Delt hosting, for eksempel, starter på $1,98 månedlig for Stellar-planen. Det er mindre enn $50 for en toårsperiode. For å sette det i perspektiv, er dette nesten det samme beløpet du vil bruke hos andre populære vertsleverandører om 1 år.

For å blidgjøre avtalen, kan du være vert for opptil 3 domener på denne planen, noe som er flott siden de fleste andre vertsleverandører bare tillater 1 domene på deres laveste delte vertsplan.

Videre kommer alle de delte hostingplanene med SSD-lagring, som tilbyr raskere databehandlingshastigheter, forbedret ytelse og datasikkerhet.

Bortsett fra delt hosting, tilbyr Namecheap også andre typer hostingplaner. Her er 2 av de mest populære.

 • EasyWP Hosting (WordPress Hosting): Namecheap tilbyr en gratis 30-dagers gratis prøveversjon uten forpliktelser for noen EasyWP WordPress-vertsplan. Disse pakkene inkluderer skylagring, automatisk sikkerhetskopiering og 1-klikks sikkerhetskopiering.
 • Dedikert hosting: Dette er ofte en av de dyreste planene for de fleste vertsleverandører, og det er ikke annerledes med Namecheap. Men igjen, vi ser at Namecheap dedikert hosting fortsatt er billigere samtidig som det tilbyr flotte funksjoner. Noen funksjoner du kan forvente med deres grunnleggende dedikerte vertsplan er 8 GB DDR3, to 1 TB HDD og 100 TB båndbredde i måneden.
Å lese:  A2 Hosting Review: Er det virkelig raskere enn Siteground & Bluehost?

Nettstedmigrering

Namecheap kan hjelpe deg med å migrere hostingen, domenet eller nettstedet til deres plattform enkelt og effektivt, og sikre en jevn overgang.

 • Hosting Transfer: Prosessen sikrer at du holder deg online gjennom hele oppsettet, og opplever svært lite nedetid for nettstedet ditt. Din gjenværende tid for domeneregistrering legges til 1-års fornyelse, slik at du ikke mister noen tid du allerede har betalt for.
 • Domeneoverføring: Alt du trenger å gjøre er å skrive inn domenenavnet ditt i søkefeltet for å sjekke om det er kvalifisert for overføring. Sørg deretter for at den oppfyller overføringskravene og skaff deg autorisasjonskoden om nødvendig. Overføringsprisen for et domene starter på $10,48 for .com-domener og $17,98 for .info-domener.
 • Nettstedoverføring: De sikrer at nettstedet ditt migreres innen 24 timer med ikke mer enn 15 minutter nedetid. Hvis dette ikke oppfylles, er ditt første år gratis. For en sideoverføring må du be teamet deres om hjelp ved å åpne en støttebillett og gi deg detaljer, legitimasjon og hostingkrav.

Uansett hvor effektivt et hostingselskap overfører et nettsted til plattformen deres, er det imidlertid viktig å beskytte dataene dine. En av de beste måtene å gjøre dette på er å lage en sikkerhetskopi enten lokalt eller på en skyløsning.

Vi anbefaler at du bruker Duplikator for dine lokale og sky backup behov. Det kan hjelpe deg med å lage planlagte sikkerhetskopier og implementere komplette nettstedsmigreringer uten engang å installere WordPress til den nye destinasjonen. Følg veiledningen vår: Slik sikkerhetskopierer du enkelt WordPress-nettstedet ditt (trinn for trinn).

Nettstedbygger

Et annet område som er verdt å vurdere er Namecheaps nettstedbygger. I likhet med standard dashbordet, ser standard nettstedbyggeren litt utdatert ut. Selv om den tilbyr en dra-og-slipp-sidebygger, føles den fortsatt litt statisk.

En ting å huske på er at sidemalene er begrenset. Noen ser utdaterte ut og er ikke mobilresponsive.

Å ha tredjepartsintegrasjon med verktøy utenfor Namecheaps økosystem kan også være utfordrende.

Namecheap tilbyr imidlertid også en mer avansert nettstedbygger kalt Visual. Det krever ingen kodeerfaring og gir trinnvise veiledninger for å sikre at du er online umiddelbart.

I tillegg kan det hjelpe deg med å lage visuelt imponerende mobilvennlige nettsteder med et dra-og-slipp-format.

Namecheap Visual kommer også med et gratis SSL-sertifikat, analyser og ubegrenset antall besøkende. Selv om Visual tilbyr en 14-dagers gratis prøveperiode, må du betale $3,88/md for den personlige planen og $8,88/md for forretningsplanen.

Markedsføring

Som de fleste vertsleverandører tilbyr Namecheap også grunnleggende markedsføringsverktøy. Her er noen du kan dra nytte av:

 • Relatert sosialt: Hjelp deg å administrere sosiale medier ved å tilby AI-genererte sosiale innlegg, tilpassede AI-bilder og et gratis mediebibliotek. For å legge til dette kan du planlegge innleggene dine gjennom en sosial mediekalender. Namecheap tilbyr også grunnleggende søkeordsporing på sosiale medier.
 • Relaterte anmeldelser: Dette hjelper deg med å administrere og overvåke anmeldelsene dine, svare på anmeldelser med maler, overvåke omtaler, be om anmeldelser og spore anmeldelser ved hjelp av AI-innsikt.
 • Relater SEO: Få en tilpasset liste over SEO-oppgaver med trinnvise implementeringsveiledninger. Hjelper med grunnleggende konkurrentanalyse og å finne de riktige søkeordene.
 • Gratis logodesign: Bla gjennom hundrevis av logomaler av høy kvalitet. Disse malene kan tilpasses fullt ut gjennom Namecheaps designverktøy og er enkle å importere til nettstedbyggeren.
Å lese:  EngageBay anmeldelse: funksjoner, fordeler, ulemper og amp; Prissetting

Men siden Namecheaps markedsføringsfunksjoner kan være begrenset. Det er alltid viktig å utforske andre alternativer for å legge til det du har til rådighet i Namecheap-dashbordet.

Sjekk ut AIOSEO, den beste SEO WordPress-plugin. Det kan hjelpe deg med å forbedre Google-rangeringene dine slik at du får flere besøkende på nettstedet. Samtidig kan denne SEO-pluginen hjelpe deg med å forbedre innholdsstrukturen din slik at besøkende faktisk liker å lese innlegg på nettstedet ditt.

Tilleggsfunksjoner

Dashboard: Du kan få tilgang til din konto, domeneliste, vertsliste, e-posttjenester, fornyelsesadministrasjon og støtte på Namecheap-dashbordet.

Imidlertid er dashbordet et område der Namecheap kan forbedre brukervennligheten. Dashbordet føles litt utdatert og komplisert, noe som fører til en læringskurve.

For å installere WordPress på nettstedet ditt med Namecheap, må du for eksempel bruke Softaculous. Å installere WordPress med Softaculous kan være komplisert ettersom det krever ekstra trinn for å fullføre oppgaven.

Mens dette skriptinstallasjonsprogrammet var populært tidligere, har de fleste andre vertsleverandører siden gått videre fra det. De inkluderer nå enkle tilpassede WordPress-installasjonsprosesser.

Selv om Namecheaps standard dashbord kan virke utdatert, er EasyWP-dashbordet et av de beste og regnes som et godt cPanel-erstatningsverktøy.

Automatiserte sikkerhetskopier: Den tilbyr også 1-klikks sikkerhetskopier og automatiserte sikkerhetskopier.

Domenepersonvern: En av de beste funksjonene du får med Namecheap er Whois Protection. Når du registrerer deg for et domene, blir din personlige informasjon eksponert for alle, noe som kan føre til at folk spammer deg eller prøver å lure deg eller til og med andre alvorlige forbrytelser som svindel. Gjennom et partnerskap med Withhold for Privacy, tilbyr Namecheap livstids domenevern med et domenekjøp. Så hver gang noen prøver å se din personlige informasjon, vil de se “Namecheap” i stedet for detaljene.

Spambeskyttelse på e-post: Dette kan skanne e-postadresser, selve e-postmeldingene og vedlegg for å sikre at de ikke er spam eller en virusrisiko. Det beste med dette er at du kan justere filtrene for å sikre at de målretter mot mer spesifikke e-poster samtidig som du slipper gjennom dem du føler er mer pålitelige.

For å sikre at du alltid er på toppen av nettstedets beregninger og har Google Analytics for hånden, anbefaler vi at du installerer MonsterInsights.

MonsterInsights er den beste Google Analytics WordPress-plugin. Det kan hjelpe deg med å bryte ned komplekse data til enklere informasjon som er lett å følge. Dette kan være et ekstra verktøy du bruker for å samle nettstedsinformasjon sammen med Namecheaps cPanel-analysefunksjoner. Lær mer her: MonsterInsights-anmeldelse: Er det den beste Google Analytics-pluginen?

Support og dokumentasjon

Namecheap ser ut til å ha forbedret støtten betydelig de siste årene.

For øyeblikket er det to måter å kontakte støtteteamet deres på: live chat eller billettsalg.

Live chat ser ut til å være den mest praktiske måten, siden en agent vil kontakte deg innen minutter etter at meldingen er sendt.

Selv om de er raske til å svare og ofte gir et godt svar, kan det hende at noen av svarene deres ikke er veldig dyptgående.

De kan også sende deg lenker som leder deg til hjelpesidene deres for å få et bedre svar i stedet for å gi deg et grundig svar på stedet. Dette kan gjøre at du føler deg misfornøyd med deres støtte.

Billettsystemet deres er også ganske bra og enkelt å bruke. Namecheap viser firmaavdelingene i det første billettvinduet, slik at du kan sende forespørselen din direkte til det mest relevante teamet. Etter det er alt du trenger å gjøre å fylle ut din personlige informasjon og meldingen.

Å lese:  En sikkerhetssjekkliste for å beskytte eksterne brukere

De er også tilgjengelige 24/7 gjennom billettsystemet. For et raskere svar må du imidlertid registrere deg for en konto for å få en støtte-PIN som vil eskalere saker.

Bortsett fra billettsalg og live chat, kan du også få tilgang til Namecheaps kunnskapsbase, en omfattende informasjonssamling. Kunnskapsbasen inkluderer guruguider, fremgangsmåtevideoer og bloggartikler for å hjelpe deg videre uten å involvere støtte.

Prissetting

Husk at delt hosting ofte er den billigste planen for de fleste hostingselskaper fordi folk på denne planen deler en server og ressurser.

Med dette i tankene tilbyr Namecheap 3 delte hostingplaner, med den laveste prisen til $1,98. De to andre delte hostingplanene er Stellar Plus og Stellar Business, priset til henholdsvis $2,98 månedlig og $4,98 månedlig.

En interessant ting du vil legge merke til er at Stellar Plus-planen tilbyr ubegrenset SSD-lagring. Mens Stellar Business, deres høyest prisede delte hostingplan, tilbyr 50 GB SSD-lagring. Du kan være nysgjerrig på å vite hvorfor.

Med Stellar Plus-planen får du en grense på 300 000 filer (Inode), noe som reduserer antallet filer du kan laste opp selv om du har ubegrenset lagringsplass. Med Stellar Business-planen har du en grense på 600 000 filer (Inode), som øker filgrensen din, men begrenser lagringsplassen.

I begge tilfeller er ressursene dine begrenset på forskjellige måter, noe som gjør det verdifullt å forstå behovene dine når du velger en Namecheap delt vertsplan.

 • EasyWP WordPress hosting plan Priser: Stater-pakken begynner på $2,91 per måned, og tilbyr 10 GB SSD-lagring med begrenset antall besøkende til 50k. Deres største pakke, EasyWP Supersonic, begynner på $5,74 per måned, og tilbyr 100 GB SSD-lagring og sjekket ved 500 000 besøkende. Igjen, dette er en brøkdel av kostnadene andre vertsleverandører tilbyr for WordPress Hosting.
 • Dedikerte hostingpriser: Den billigste pakken starter på $54,88 med lagring satt til 240 GB SSD og 100 TB/mo båndbredde. Den dyreste starter på $148,88 med lagring på 4T SSD, 500 GB sikkerhetskopieringslagring og ubegrenset båndbredde.

Sjekk ut denne artikkelen for å lære mer om forskjellene mellom delte og dedikerte hostingplaner.

Namecheap-alternativer

Som nevnt er Namecheap ideell for små bedrifter og nettsteder i vekst, selv om det også kan betjene større selskaper.

Her er imidlertid 2 rimelige hostingalternativer du også kan se på, spesielt hvis du har en stor bedrift eller stor trafikk.

Bluehost

Med sin lange historie og flotte WordPress-vertstjenester, skiller Bluehost seg ut som et utmerket alternativ til Namecheap for de som trenger pålitelig og rimelig webhotell.

WordPress.org anbefaler det offisielt, noe som gjør det til et pålitelig valg.

Selv om Namecheap fortsatt er billigere, er Bluehosts planer også konkurransedyktige priser, og tilbyr eksepsjonell verdi for investeringen din.

WordPress-installasjonen med ett klikk gjør den ideell for nybegynnere, samtidig som den sikrer at selv eksperter får glede av en rask oppsettprosess.

I tillegg tilbyr Bluehost pålitelig kundestøtte, som inkluderer telefon- og live chat-hjelp.

Fordeler:

 • 1-klikk WordPress installering.
 • 24/7 support.
 • Pålitelige sidelastingstider.
 • En rekke design-, markedsførings- og støttetjenester tilgjengelig.

Ulemper:

 • Prisene har en tendens til å stige betydelig etter det første året.
 • Grunnplaner tilbyr begrenset lagringsplass.
 • Langsiktig forpliktelse er nødvendig for de fleste hostingplaner.

Priser: Fra $2,95

Sjekk ut vår Bluehost-anmeldelse her.

Å lese:  Hvordan bygge et Life Coach-nettsted i WordPress med GS Coaches

HostGator

HostGator er et annet solid alternativ for Namecheap på grunn av dets forskjellige unike vertsalternativer, som Minecraft-hosting. Deres cPanel-design gjør nettstedadministrasjon enklere, ideelt for både nybegynnere og erfarne brukere.

Denne vertstjenesten tilbyr et bredt spekter av tjenester.

Du kan velge delt hosting hvis du starter et nytt nettsted eller har en liten bedrift. Imidlertid tilbyr de også dedikert hosting for store bedrifter.

Med en 45-dagers pengene-tilbake-garanti kan du vurdere tjenestene deres og be om refusjon hvis du ikke er fornøyd.

HostGator tilbyr en 99,9% oppetidsgaranti, som sikrer minimal nedetid og bidrar til en pålitelig vertsopplevelse.

Dens 24/7 kundestøtte er tilgjengelig via live chat, telefon og e-post for en bedre kundeopplevelse.

Fordeler:

 • 24/7 kundestøtte
 • 99,9 % oppetidsgaranti
 • 45-dagers pengene-tilbake-garanti
 • Brukervennlig grensesnitt
 • Ulike hostingalternativer

Ulemper:

 • Fornyelseskostnadene kan være betydelig høyere enn de opprinnelige kampanjeprisene
 • Tilbyr ikke gratis nettstedsmigreringstjenester

Priser: Fra $2,75

Sjekk ut vår HostGator-anmeldelse her.

Her er flere anmeldelser for hostingtjenester du også kan sjekke ut.

Endelig dom

Namecheap er et hostingselskap kjent for sin forpliktelse til å tilby billige domene- og hostingtjenester, noe som gjør det til et attraktivt valg for nybegynnere eller de som har et budsjett.

De tilbyr billige hostingplaner, som starter på bare $1,98 per måned, og gir eksepsjonell verdi med funksjoner som SSD-lagring og muligheten til å være vert for flere domener på grunnplanen.

I tillegg tilbyr Namecheap en rekke premium hostingtjenester, inkludert WordPress-hosting og dedikert hosting, og opprettholder fortsatt svært konkurransedyktige priser.

Det kan mangle noen få avanserte funksjoner som du forventer av et vertsselskap i dag og kan ha et komplekst grensesnitt for nybegynnere. Rimelighet, 24/7 support og imponerende oppetid gjør imidlertid Namecheap til et toppvalg.

Hvis du fortsatt har spørsmål, sjekk ut de vanlige spørsmålene nedenfor.

Vanlige spørsmål: Er Namecheap virkelig verdt det?

Hvordan er Namecheaps priser sammenlignet med andre vertsleverandører?

Namecheap tilbyr billige priser, med delte hostingplaner som starter på $1,98 per måned. Ved et grovt estimat er Namecheap nesten halvparten av prisen av de fleste hostingleverandører. Selv om startkostnadene er lave, kan imidlertid fornyelsesprisene variere og øke litt. Totalt sett er det kostnadseffektivt sammenlignet med mange andre leverandører.

Hvordan fungerer Namecheaps støttesystem?

Namecheap gir 24/7 support gjennom live chat og billettsalg. Live chat gir raske svar, men billettsalg gir mer spesialisert assistanse. De har også en kunnskapsbase hvor du kan lese artikler og se videoer for å få svaret.

Hvordan overfører jeg domene- og vertstjenestene mine til Namecheap?

Namecheap gjør alle sine hosting- og domeneoverføringer gjennom deres støtte. For å overføre, sjekk kvalifisering, start overføringen med Namecheap gjennom deres støtte, betal overføringsgebyret og la dem gjøre resten.

Hva er betydningen av SSD-lagring i hostingtjenester?

SSD-lagring forbedrer vertsytelsen med raskere databehandling og forbedret sikkerhet sammenlignet med tradisjonelle HDD-er, noe som resulterer i raskere innlasting av nettstedet og bedre brukeropplevelse.

Det er det! Du er nå bedre i stand til å ta en beslutning om den beste vertspartneren for dine behov. Når du er ferdig med å velge en vertsplan, er det også viktig å velge en CRM som Wix eller WordPress som kan fungere godt med vertsleverandøren din.

For å legge til dette, sjekk ut disse artiklene for å lære mer om hosting.

Det første innlegget vil lære deg om forskjellige WordPress-vertstyper. Den andre viser ulike hosting- og domeneleverandører, mens den tredje vil snakke om migreringsplugins for å gjøre prosessen enklere.

Nye publikasjoner:

Anbefaling