Nettskraping og dens bruk i prisinformasjon

Nettskraping er et stadig mer populært verktøy for bedrifter for å samle inn verdifull informasjon. Enten et selskap ønsker å bestemme konkurrentenes priser eller hva forbrukerne synes om merkevaren, kan netthøsting gi innsikt. Ved å bruke nettskraping effektivt kan bedrifter få et forsprang på konkurrentene og øke inntektene. Men hvordan begynner du å bruke nettskraping for å samle inn priser og analysere dem?

Vi vil også dekke noen av verktøyene du kan bruke i netthøstingsarbeidet ditt, for eksempel parsere, fullmakterog en Google-skrape, som den levert av Smartproxy. Fortsett å lese for å oppdage hvordan nettskraping kan hjelpe deg med å samle inn og evaluere konkurrentpriser for bedre prisinformasjon og markedsføring.

Hva er nettskraping?

Web skraping er prosessen med automatisk samler mye data. Ved å bruke et webinnsamlingsverktøy kan du samle informasjon på tvers av flere nettsteder. Disse verktøyene har kommet langt, fra en person som søker gjennom nettsider og kopierer relevant informasjon til et ark til de raske verktøyene som samler inn data fra hundrevis av offentlige nettsteder.

Menn som analyserer data

Du kan bruk et nettskrapeverktøy å samle inn ulike former for offentlige data avhengig av dine behov. Hvis du vil se hva kundene sier om merkevaren din, kan du stille inn skrapeverktøyet ditt til å samle inn alle kommentarer og anmeldelser som omtaler bedriften din. Alternativt, hvis du vil se hvilke kampanjer som kjøres, kan du sette opp et skrapeverktøy for å samle inn kampanjedetaljer fra konkurrentene dine. Dette er bare noen få ting du kan bruke netthøsting til.

Å lese:  Profesjonelle tips for å utvide bandets nettsted og publikum

En av de mest populære bruksområdene nettskraping er for prisinformasjon.

Du stiller inn nettskraperen til å samle inn prisene på produkter eller tjenester fra konkurrentene dine. Denne informasjonen vil bli satt sammen i et regneark (eller et annet format etter eget valg) som du deretter kan evaluere. Dette vil gi deg en god indikasjon på hva konkurrentene dine tar, slik at du kan justere prisene for å bli mer konkurransedyktige.

I tillegg til nettskraping etter innsikt fra anmeldelser og nettfora, kan bedrifter også forbedre sine strategier for å generere potensielle salg ved å innlemme programvare for kundeemnehåndtering. Denne spesialiserte programvaren lar organisasjoner effektivt organisere, spore og utnytte den verdifulle kontaktinformasjonen som samles inn gjennom nettskraping, og sikrer en mer strømlinjeformet og effektiv tilnærming til å konvertere potensielle kundeemner til salgsmuligheter.

Bruk av nettskraping i markedsundersøkelser?

Nettskraping kan også brukes til å analysere konkurrenter. Alle markedsførere vet at en proaktiv konkurrentstyringsmekanisme kan være nyttig for å justere markedsføringsstrategier effektivt. Bedrifter kan bruke netthøsting til dette formålet. Du kan samle inn data om nye produktutgivelser og overvåke etterspørselen etter produktet – på denne måten kan du se om det er etterspørsel før du investerer selv.

Med nettskraping vil du også se hvordan konkurrentene dine annonserer produktene sine og hvilke teknikker som fungerer. Bevæpnet med denne informasjonen kan du ta kritiske beslutninger om effektiv markedsføring av dine egne produkter.

Å lese:  Intervju med Igor Rudnyk, administrerende direktør i Collaborator...

Kolleger jobber med forbedring

Nettskraping kan også hjelpe med generering av potensielle kunder. Bedrifter på nettet vil alltid ha flere potensielle kunder. Flere potensielle kunder betyr flere potensielle salg. Ved å skrape anmeldelser og nettfora kan du finne ut hva kundene synes om produktene dine og forbedringer du kan gjøre, enten i salgstaktikken eller kundeservicen, og du kan identifisere nye potensielle kunder som du kan målrette mot. For bedrifter som ønsker å utvide mulighetene for å generere potensielle salg ytterligere, spesielt på sosiale medieplattformer, ved å bruke en Twitter e-postskraper kan gi en unik fordel ved å trekke ut verdifull kontaktinformasjon fra Twitter.”

Nødvendig verktøy for å skrape data

For å samle inn data effektivt, trenger du noen få verktøy. Noen nettskrapere og tjenester tilbyr alle disse verktøyene i ett enkelt program, noe som er veldig praktisk. Du må imidlertid fortsatt vite hva du trenger for å være sikker på at du har alle verktøyene før du starter.

Nettskraper

For det første trenger du en nettskraper, da dette er det faktiske verktøyet som samler inn alle dataene for deg. Disse verktøyene fungerer automatisk. Du legger bare inn parametrene til dataene du ønsker skal samles inn, og verktøyet gjør resten.

Data Parser

De fleste allerede bygde nettskrapere inkluderer en dataparser. Hvis du bygger din egen nettskraper, sørg for å lage en dataparser. Dataparseren tar de innsamlede rådataene, som fortsatt er i kode, og konverterer dem til lesbar tekst.

Å lese:  Tenk deg sosialt bruk Buffer for å spare 10+ timer månedlig på innholdsgodkjenning

Folk som forsker på en datamaskin

Google Scraper

EN Google-skraper fungerer på samme måte som en nettskraper bortsett fra at den samler søkemotorrangeringer. Du kan bruke dette verktøyet til å analysere hvor virksomheten din faller i søkerangeringer basert på bestemte søkeord. Du kan også se hvilke konkurrenter som rangerer høyere enn deg og deretter analysere hvorfor det er for å forbedre rangeringen din.

Fullmakter

Proxyer er kritiske verktøy å bruke med nettskraperne. Proxyer kan gi deg ekstra sikkerhet ved å skjule IP-adressen din og gjøre det vanskelig å bli sporet.

De kan også gi deg tilgang til geobegrenset innhold når du bruker stedsspesifikke proxyer. Til slutt kan proxyer også skalere nettskrapingsinnsatsen din, noe som gjør prosessen raskere, med mer pålitelige resultater.

Siste tanker

Bedrifter kan enkelt samle inn prisinformasjon fra sine konkurrenter for å bruke i prisstrategien din ved å bruke verktøy for nettskraping. Ikke bare dette, men det kan også være et nyttig verktøy for markedsundersøkelser. Men hvis du ønsker å gjøre skrapingarbeidet mer effektivt, bør du kombinere dem med verktøy som en Google-skraper, proxyer og dataparsere, eller se etter en løsning som allerede inkluderer alle disse.

Nye publikasjoner:

Anbefaling