Nyttige datavisualiseringsverktøy for WordPress-nettsteder

leirbanker no2blvVYoJw unsplash

Det er mange måter å kombinere og forstå data på, men den mest effektive er datavisualiseringsplugins. Disse verktøyene hjelper oss med å lage diagrammer, tabeller, kart, grafer og alt annet du tenker på.

Gitt populariteten til disse verktøyene de siste årene, har mange utviklere kommet opp med en løsning. Og likevel er det bare noen få håndplukkede verktøy som forenkler data slik vi vil ha det. Hver av disse pluginene kan gjøre livet ditt enklere.

Hvis du ikke vet hvilke plugins vi mener, er du på rett sted. Fortsett å lese for å oppdage våre favorittplugins for WP-datavisualisering.

WPDatatabeller

Det spiller ingen rolle hvor mye nettopplevelse du har – tabeller er og blir det vanskeligste elementet å vise og kode. Det tar evigheter å bygge dem riktig, og bare sekunder å rote dem til. Tenk nå på det med tusenvis av datasett å kombinere.

Det er der wpDataTables kommer inn i bildet. Dette WordPress-tabellplugin lar deg lage ikke bare vakre, men også svært responsive diagrammer og tabeller.

Den er til og med optimalisert for bruk på håndholdte enheter og størrelser perfekt til ethvert nettleservindu. Hvis utseendet betyr noe for deg, trenger du ikke lete lenger. Du har funnet løsningen din!

Å lese:  Hvordan lage rike utdrag i WordPress (trinn-for-trinn)

Innebygd Google Regneark Viewer

Her er en plugin som fortjener attributtet “unikt”. Det er faktisk i besittelse av noen fantastiske funksjoner, noe moderne designere vil identifisere som “ganske kult”.

Du kan for eksempel hente inn data du har lagret i skyen, selv fra Google Sheets. Du kan da lage alle slags interaktive tabeller som du også kan søke gjennom.

Takket være det fantastiske oppsettet kan du oppdatere blogginnlegg mens du er på farten, og gjøre det hver gang CSV-regnearket ditt endres.

Som forventet kan du hente inn data fra flere kilder. Eksempler inkluderer WordPress-databaser, MySQL-databaser og enkle CSV-skript.

Snøball

Ikke så mange designere bruker Snowball, noe som er synd. Plugin-en er like kraftig som de fleste verktøyene på denne listen, om ikke mer.

Kjernefordelen er allsidighet. Den ble utviklet ved Drexel University av et team av åpne HTML-forskere. Det de ønsket å oppnå er et verktøy som forenkler livene deres, og de lyktes. Etter suksessen med arbeidet deres gjorde de verktøyet tilgjengelig for publikum gratis.

Det må nevnes at Snowball er mer enn et enkelt visualiseringsverktøy. Den kan brukes til å bygge sider med kombinerte datakilder. Denne funksjonen er spesielt nyttig for journalister.

Visualiseringsfunksjonene skal imidlertid ikke diskrediteres. Snowball lar deg tegne kart, diagrammer, grafer og mye mer.

Å lese:  9 Nyttige verktøy & Ressurser for å gjøre oppstarten din smartere i 2024
statistikk 1820320 1280

Visualizer

Visualizer er et must for eiere av WP-nettsteder. Det er utrolig hvor mange funksjoner og interaktive elementer den tilbyr. I tillegg er det en ganske sjenerøs gratisversjon med 9 diagramtyper, hvis du vil prøve den ut.

Og likevel skjer den virkelige magien i premiumversjonen. Du kan lage alle slags interaktivt innhold for nettstedet ditt, blant disse pristabellene. Programtillegget er nybegynnervennlig og brukes av noen av de beste nettstedene drevet av WP.

Enkle diagrammer

Easy Charts har et lignende rykte som Snowball. Som navnet indikerer, er hovedfokuset på å lage diagrammer.

Og selv om ingen DV-plugin ikke kan gjøre det, er listene her unike. Du kan lage kakediagrammer, smultringdiagrammer, linjediagrammer, fossediagrammer og mye mer.

Begrensningen er imidlertid at Easy Charts ikke integreres med alle datakilder. Sjekk dette på forhånd før du tar en avgjørelse.

Graphina

Graphina tilhører Elementor-plugin-settet, som stort sett sier alt om kvalitet. Funksjonene er veldig kraftige, og det legges mye vekt på hastighet og ytelse. Uavhengig av hvor store de visuelle kartene dine er, vil ikke skjermen bli påvirket.

Med Graphina er himmelen grensen. Det er over tusen diagram- og grafvariasjoner, og hver enkelt kan tilpasses ditt merke og din stil for å sikre konsistens.

For eksempel, hvis WP-temaet ditt er Divi, vil Graphina foreslå grafer og diagrammer som passer for Divi. Det fungerer sømløst med alle ledende WordPress-temaer. Som et resultat kan du enkelt integrere alle visualiseringer på alle sider der du trenger dem.

Å lese:  Buffer vinner førsteplassen i 13 G2 Awards

iChart enkle diagrammer og grafer

Hvis du har et budsjett, bør du vurdere denne gratis plugin-modulen for datavisualisering. iChart tilbyr flere kartvarianter enn noen ubetalt WP-plugin. Du kan for eksempel lage sektordiagram, stolpediagram, linjediagram, polarområdediagram og mye mer.

Hvis du er nybegynner, vil iChart veilede deg gjennom prosessen til du har mestret håndverket. Den lar deg velge skjemaer og farger for å presentere data på en mer personlig måte.

På toppen av det kommer den med en hendig kortkodegenerator som gjør at alle visualiseringer kan bygges inn i flere WP-innlegg. Alternativet ‘Forhåndsvisning’ lar deg teste diagrammer på forskjellige enheter og nettlesere før de er liv.

Dette er et foretrukket alternativ for enkle og gratis diagrammer som skal vises på nettsteder.

databaseskjema 1895779 1280

Datatabellgenerator

Data Tables Generator-pluginen ble utviklet av Supsystic, og spesialiserer seg på responsive tabeller. Gratisversjonen er ganske begrenset, så sørg for at du går for Pro-pakken.

Ved å bruke denne plugin-en vil du gjenkjenne innflytelsen fra Googles Chart-teknologi. Alle standarddiagrammene er der, inkludert søylediagrammer og smultringdiagrammer. Standard regnearkdata er enkle å integrere, enten det er en Excel-fil, en PDF eller et Google-ark.

Det vi liker best med Data Tables Generator er WooCommerce-integrasjonen. E-butikker bruker denne funksjonen til å lage søkbare produkttabeller.

Å lese:  Hvordan starte en reiseblogg: Dybdeveiledning med mange nyttige anbefalinger

M-diagram

M Chart oppsummerer ikke bare data, men det gir spredte datapunkter mening og mening. Du kan lage alle slags intelligente diagrammer, og inkludere dem i ethvert innlegg du vil.

Du kan imidlertid finne stilen litt begrenset, ettersom plugin-en fokuserer på funksjon i stedet for form. Med litt grunnleggende CSS-kunnskap kan du legge til stilalternativer og inkludere til og med kakediagrammer og kolonnediagrammer. Hvis du er nybegynner, kan det likevel hende at dette ikke er riktig plugin for deg.

Sist, men ikke minst, vil du dra nytte av en funksjonell regnearkredigerer som brukes til å omorganisere og analysere regnearkdata.

Nye publikasjoner:

Anbefaling