Øk din online tilstedeværelse: Strategi for engasjement i sosiale medier

Markedsføring på sosiale medier er avgjørende for å ro enhver bedrift. Men hvis du ikke vet hva du gjør, kan ting bli litt overveldende.

Men som med alle ting, oppnår ikke alle virksomheter den samme veksten med sin sosiale mediestrategi. Som sådan er det ingen løsning som passer alle når det gjelder veksthacking. Mye avhenger av budsjettet ditt, din nisje og tiden og engasjementet du er villig til å legge ned.

Men det viktigste som skiller suksessrike brukere av sosiale medier fra de som ikke er like vellykkede er engasjement i sosiale medier.

Hvis du ikke får folk til engasjere og samhandle med deg på sosiale medier – innsatsen din vil koste nesten ingenting.

Med andre ord, uavhengig av virksomhet eller nisje, må du engasjere deg med kundene dine. Gjøres det riktig, kan det føre til en økning i konverteringer, en lojal tilhengerskare og utvide virksomheten din til enestående nivåer.

Engasjement er viktig fordi du ønsker å nå så mange av dine følgere som mulig på sosiale medier.

Og jo flere mennesker du når, jo bredere er nettet av konverteringsbaserte sosiale mediestrategier.

Men først, hva er egentlig engasjement i sosiale medier? Og hvorfor trenger du det?

Enkelt sagt, engasjement i sosiale medier refererer til antall delinger, likes og kommentarer du mottar i dine sosiale medier.

Men så viktige som disse beregningene er, påvirker de ikke den nederste dollaren din. Så i stedet, det du bør se på når det gjelder analyse er konverteringene. Med andre ord, hvor mange brukere kjøper som et direkte resultat av engasjementet ditt i sosiale medier?

Andre ting du kanskje vil huske på er kundeopplevelsen, deres forhold til merkevaren din og hvor fornøyde de er med innleggingsarbeidet (innholdet).

Å lese:  Introduksjon til Git

Når potensielle kunder er i bevissthetsstadiet, begynner de å innse at de har et problem eller en mulighet som de ønsker å navngi. Hvis de ser på merkevaren din som en potensiell løsning, er det din jobb å møte dem halvveis fordi det første stedet de kan se er sosiale medier.

Kjøper

I et slikt tilfelle må du være klar med Sosialt bevis (aktive, engasjerte, lojale følgere) på den aktuelle sosiale mediesiden.

Så nå som du vet viktigheten av engasjement i sosiale medier, er det første du kanskje vil gjøre å ta en titt på innleggsfrekvensen din.

1. Kvalitet fremfor kvantitet

Selv om det ikke er noen gylden middelvei som sier hvor mye du bør legge ut per dag, bør du som en tommelfingerregel alltid prioritere kvalitetsinnhold. Det er bedre å legge ut engasjerende innhold en gang om dagen enn å spamme følgerne dine med innhold de kanskje vil eller ikke vil se i utgangspunktet.

Det du legger ut har selvfølgelig også betydning. Så det kan ta litt tid og eksperimentering å finne det søte stedet. Hvis du ikke er sikker på hvilken type innhold som vil fungere best for følgerne dine, kan det være lurt å vurdere å bruke et innholdsverktøy for sosiale medier for å lære mer om målmarkedet ditt og hva som trender i målgruppen din.

Når det gjelder postingsfrekvens, må du kanskje også eksperimentere litt for å finne det perfekte området.

Post effekt på Facebook

Hvis du legger ut for mye (mer enn noen få ganger om dagen) – prøv å redusere mengden og se hva som skjer i Innsikt-fanen.

Og omvendt, hvis du ikke legger ut nok, prøv å pranke og se hva som skjer.

Dommen?

Alt handler om hva du legger ut og hvor ofte.

Sikt på pedagogisk og underholdende innhold som er relevant for følgerne dine, med en 1-2 innlegg per dag rutine og se engasjementet ditt skyte i været.

2. Svar, engasjer, diskuter

Når du først får ballen til å rulle med det flotte innholdet ditt, er det like viktig å komme inn i kommentarfeltet selv og begynne å engasjere følgerne dine manuelt.

Å lese:  De beste tidene å legge ut på sosiale medier i 2024

Hvis du ønsker å maksimere engasjementet på sosiale medier, må du ta deg tid til å samhandle med publikum en-til-en og være kreativ i svarene dine. Lag en månedlig/ukentlig tidsplan ved hjelp av et administrasjonsverktøy for sosiale medier og sjekk hva som fungerer for deg og hva som ikke gjør det, og planlegg deretter dine neste trekk.

Å svare på kommentarer og omtaler med en enkel “takk” er et godt første skritt, men hvis du virkelig vil oppmuntre til diskusjon, kan du gå lenger enn det. Det er mange måter du kan sette i gang diskusjoner i kommentarfeltet og vise frem merkevarens personlighet.

Her er noen raske og effektive måter:

1. Spørsmål

Grunnlaget for effektivt engasjement har å gjøre med spørsmål. Hva var favorittdelen av innlegget/videoen/artikkelen? Hva var deres viktigste takeaway? Hvorfor? Har de prøvd noe som er nevnt i innlegget? Dette er alle sikre måter å få noen til å svare tilbake og fortsette samtalen på. Og hvis noen andre bestemmer seg for å kime inn i diskusjonen, er det enda bedre!

2. Gif-er, emojier og memer

Facebook trenger ikke bare være bedrifter. Ikke vær redd for å være litt frekke i svarene dine, og hvis konteksten er passende, slå dem tilbake med et morsomt svar.

De beste tweeted emojiene

Emoji er den enkleste måten å gjøre svarene dine morsommere på, men hvis du vil ta det opp et hakk, bør du vurdere gif-er og memer også. Følgerne dine vil umiddelbart vite at du smiler. Hvis du for eksempel retter deg mot millennials, kan svarene dine være litt annerledes.

3. Bruk merkevarens tone

Til slutt, vurder din generelle skrivetone. Tonen din er sannsynligvis det viktigste verktøyet i arsenalet ditt. Hvordan du skriver, engasjerer og diskuterer ting med publikummet ditt er det som vil påvirke dem på slutten av dagen. Så vurder tonen din og sørg for at den stemmer overens med merkevaren din. Vær konsekvent og sørg for at svarene dine er passende for hver anledning og perfekt representerer det du står for. Husk at hvis du klarer å få dem til å smile, vil de sannsynligvis huske deg til slutten av dagen.

Å lese:  Seks misoppfatninger om domenenavn som kan skade bedriften din

Når du begynner å få kommentarene regelmessig, er det opp til deg å provosere frem diskusjon og få ballen til å rulle.

3. Blir viralt (promoterer delinger)

Noen ganger er alt som skal til for at en side skal blåse opp likes og følgere at et innlegg blir viralt.

Det er selvsagt lettere sagt enn gjort, men det er ikke umulig.

Det er en rekke måter du kan planlegge for virale innlegg.

1. Del andres innhold

Ser du noe som er populært i din nisje og som er relevant for publikum? Ikke vær redd for å dele andre merkers innhold, så lenge du gir kreditt til den opprinnelige forfatteren.

Dette er en enkel måte å dele kjærligheten med andre merker, deres følgere og dine, og begynne å bygge et forhold til alle hvis innhold du nettopp har delt. Det faktum at du delte innlegget deres vises på feeden deres og gjør dem oppmerksomme på din eksistens. Det gir dem også muligheten til å komme i kontakt med deg hvis de liker merkevaren din.

Så lenge du ikke overdriver og gir kreditt der det skal, kan det være en rask og enkel måte å få flere følgere på. Du kan også se hva som er trending i det nevnte innholdskureringsverktøyet.

2. Kjør betalte annonser

Betalte annonser har eksistert i evigheter nå. Men av en god grunn også – de fungerer.

I utgangspunktet investerer du litt penger i dine sosiale medier for å sikre at de når de som betyr noe. Facebook-annonser fungerer fortsatt og lar deg målrette mot nesten hvem som helst – du trenger bare å kjenne målgruppen din.

Generelt sett har betalte annonser to hovedfunksjoner – å selge eller å øke bevisstheten (dvs. bli viral).

Du kan også gå veien for influencer-markedsføring og direkte betale noen for å markedsføre produktet ditt.

Å lese:  WordPress kildekontroll: Hva er alternativene dine?

Har du eksepsjonelt innhold eller et produkt du ønsker å markedsføre?

Ikke vær redd for å bruke litt penger på det da.

3. Vær konsekvent, tenk utenfor boksen og eksperimenter

Til slutt, hvis du vil gå viralt gjennom originalt innhold, må du være konsekvent i innsatsen din, tenke utenfor boksen og legge ut kvalitetsinnhold regelmessig.

Denne ruten er nok mer tidkrevende enn de andre, men det er absolutt mulig. Du trenger bare å investere mye blod, svette og tårer for å kunne levere innhold av bedre kvalitet enn konkurrentene dine.

Når det kommer til innhold, kan du eksperimentere med ulike medier – infografikk, tegninger, video og så videre. Den beste typen innhold er vanligvis den som forteller en historie eller treffer en følelsesmessig akkord.

Hvis du konsekvent lager innhold av høy kvalitet som er bedre enn konkurrentene dine, gir reell verdi og skiller seg ut, er det bare et spørsmål om tid før innleggene dine blir virale.

Konklusjon

Samlet sett har kampanjer i sosiale medier mye potensial, og hvis de gjøres godt kan de skyte i været for bedriften din.

Uansett hva slags strategi du velger for å øke engasjementet ditt i 2019, er en ting du må huske på at alle tar tid. Sosiale medier har en langsiktig avkastning, men det er viktig når det kommer til samhandling med følgerne dine.

Det underliggende prinsippet bak virkelig forståelse av målgruppen din har med psykologi å gjøre. Men på den lyse siden, jo mer du snakker med dem og samhandler med dem – jo bedre vil du begynne å forstå dem med tiden.

Når du begynner å få ballen til å rulle på sosiale medier, er neste trinn å utnytte det og begynne å trekke inn konverteringene.

Husk at sosiale medier er et langsiktig mål. Sørg for å planlegge på forhånd og vet hva du vil få ut av det først.

Hvordan engasjerer og holder du tritt med følgerne dine på sosiale medier?

Nye publikasjoner:

Anbefaling