Planlegging av salg & Markedsføring for Black Friday

5 ting du må begynne å tenke på nå, slik at du kan implementere før julehandelen starter til høsten.

I februar 2019 lanserte jeg min første crowdfunding-kampanje noensinne hvor jeg var i stand til å skaffe nok kapital til å produsere varer i Kina og sende dem til USA for å starte mitt brettspillselskap.

Selv om dette tok mye planlegging å gjennomføre – gjorde det faktisk lanseringen av mitt første spill utrolig enkelt. Så enkelt, jeg trodde jeg glemte noe hele tiden, men det viste seg at jeg faktisk bare kunne slappe av og la markedsføringsautomatiseringen gjøre jobben for meg.

I dag vil jeg dele hvordan du kan bruke de samme strategiene for å automatisere salg og markedsføring for Black Friday/Holiday shoppinghelgen og tjene penger uten å stresse deg selv.

Design landingssider

Første ting først: design eventuelle landingssider. Landingssider er en måte å fremheve produkter og innhold spesifikt for en kampanje, et salg eller en interesse. Ikke alle butikker trenger landingssider, men hvis du har store rabatter på visse produkter, er det verdt å legge dem alle på én side slik at besøkende kan se de beste tilbudene, bli interessert i butikken din og deretter begynne å legge til ting i handlekurven.

Med mindre du bare har ett eller to nøkkelprodukter, er landingssider et av de beste stedene å sende til fansen din. Og hvis du planlegger å publisere reklame eller nyhetsbrev (hint – du bør tenke på begge disse), så er en landingsside et av de beste stedene å sende dem. Og det er derfor du bør begynne med dette en måned eller så før salget.

Å lese:  Opprette flerspråklige WordPress-nettsteder

Opprett sporingslenker

Jeg er en stor fan av å spore og måle alt mulig slik at jeg kan finne ut hva som fungerte og i årene som kommer doble ned på strategiene som tjente meg penger og ignorere de som ikke fungerte. Og siden hver bransje er så forskjellig i e-handel, er det som gir perfekt mening for en bransje kanskje ikke fungerer i det hele tatt i en annen, så du må prøve forskjellige strategier og lære og forbedre hvert år.

En av måtene å overvåke dette på er med UTM-parametere. Du kan opprette UTM-parametere ved hjelp av en generator for enhver kampanje du kjører, og i sporingsprogramvare som Google Analytics kan du se hvor folk kommer fra.

Som et eksempel laget jeg tilpassede lenker for alle influencerne som lagde videoer om produktene mine. Og mens mange av dem sendte over dusinvis av mennesker som endte opp med å kjøpe produktet, hadde en av influencerne bare ett bekreftet salg.

I årene som kommer vil jeg ikke bruke denne influenceren igjen. Siden produktet mitt bare koster $15, er det ikke verdt all admin-tiden som er brukt på å sende e-post frem og tilbake og sende dem et demoprodukt.

Her er noen tilpassede linker du kan lage for nettstedet ditt:

 • Lenker fra Twitter
 • Lenker fra Facebook
 • Lenker fra nyhetsbrevet ditt
 • Lenker fra influencere
 • Lenker fra forum/diskusjonsgrupper
 • Lenker fra e-postsignaturen din
 • Etc.
Å lese:  Hvordan White Label digital markedsføring øker forretningsveksten

Planlegg salgspriser

Når du har konfigurert alle destinasjonssidene og koblingene dine, er det på tide å planlegge salgsprisene. Uansett om du bruker WooCommerce, Magento, BigCommerce eller en annen nettbutikk, kan du planlegge både start og slutt på salgspriser.

Slik ser det ut i WooCommerce.

Hvis du gjør en butikkrabatt, rabatt på en hel kategori eller andre mer kompliserte oppsett, er dette vanligvis ikke inkludert i kjerneprogramvaren, men det er nesten alltid apper, utvidelserog moduler som lar deg gjøre dette.

Planlegg annonsestrategien din

Alle forhandlere vet at Black Friday er en av årets største salgsmuligheter, og mange forhandlere går ut med reklame rett før Black Friday. Det betyr at annonseprisene stiger rett før Black Friday, slik at du raskt vil finne ut at du selv bruker mer enn du tjener hvis du ikke planlegger på forhånd.

En av favorittstrategiene mine er å komme opp med nye annonsekonsepter om våren, A/B-teste dem gjennom sommeren, og avvikle dem om høsten. Når Black Friday kommer rundt kan du målrette den eksisterende målgruppen din på nytt, noe som er langt billigere enn å målrette mot nye mennesker som sannsynligvis er overveldet av mengden annonser og som neppe vil stole på et nytt selskap.

Hvis du ikke har startet annonser og du leser dette i dag, er det fortsatt god tid. Få noen annonser der ute neste uke, og begynn å bygge målgruppen din slik at du kan målrette dem på nytt.

Å lese:  De 4 beste Dra & Slipp WordPress Page Builders for 2024

Planlegg e-posteksplosjoner

Du har landingssider, sporingslenker, og alle produktene dine får rabatt. Nå kommer uten tvil den viktigste brikken. Gi beskjed til folk!

Og ja, du kan og bør kunngjøre ting på sosiale medier og på nettstedet ditt, men i dag skal vi snakke om #1 ressurs, og det er e-postlisten din.

Disse er enkle å planlegge i ethvert e-postmarkedsføringsverktøy. Og det du vil gjøre er å sette opp en haug med e-poster, og du kan sende dem til segmenter av e-postlisten din basert på hvor aktive og hvor mye de bruker på butikken din.

 • Her er hva som kommer på Black Friday (7 dager frem)
 • Her er hva som kommer i morgen (1 dag frem) – For folk som regelmessig åpner e-postene dine
 • Black Friday er her (Black Friday)
 • Don’t Forget Black Friday (lørdag) – For folk som ikke åpnet gårsdagens e-post
 • Ikke gå glipp av årets beste salg – for folk som har gjort flere kjøp

Og du kan lage enda mer enn dette, og hvis du har en stor liste med enda mer data, kan du fortsette å segmentere listen og skrive e-poster for disse segmentene.

Forberedelse er nøkkelen

På slutten av dagen handler det om å komme opp med en plan. Nesten alle verktøyene der ute har planleggingsfunksjonalitet, så når du har lagt en plan, skriv noen e-poster eller linjer med annonsetekst, fortsett og få det planlagt.

Å lese:  Skal du godta gjesteinnlegg på bloggen din: En omfattende guide

Jeg planla min crowdfunding-kampanje i 6 måneder og samlet inn $10 000 på et ikke-eksisterende produkt. Med noen måneder igjen har du god tid til å bygge publikum, komme opp med attraktive avtaler og fortelle publikum om disse avtalene. Lykke til!

Kom raskere i gang med StoreBuilder

Hvis du nettopp har startet e-handelsreisen din, kan du stå opp for en butikk som skiller seg ut med StoreBuilder. Bygget på en plattform som er pålitelig av eksperter, lar StoreBuilder by Hostinger deg høste alle fordelene med vår administrerte WordPress og WooCommerce uten kompleksiteten.

Ingen erfaring med koding? Ikke noe problem. Det er ingen grunn til å starte fra bunnen av eller føle seg overveldet av en tom skjerm. Bare svar på noen få spørsmål, og i løpet av minutter vil du ha din egen nettbutikk med en intuitiv, lett-å-navigerbar hjemmeside som er optimalisert for å konvertere dine besøkende til kunder. Sjekk det ut!

Nye publikasjoner:

Anbefaling