Organisk trafikk er en verdifull type trafikk av flere grunner. For det første er det målrettet, noe som betyr at når brukere søker etter spesifikke søkeord, er intensjonen deres klar, og hvis du kan tilby relevante løsninger, har du større sjanse for å få nye følgere, e-postabonnenter eller kunder.
I tillegg bidrar organisk trafikk til å etablere tillit til nettstedet og virksomheten din, og den er både kostnadseffektiv og skalerbar.
En organisk strategi innebærer å bruke søkemotoroptimalisering (SEO) for å forbedre virksomhetens online tilstedeværelse og synlighet for målrettede søkeord.
Denne tilnærmingen gir et betydelig konkurransefortrinn, og lar deg overgå konkurrentene dine på søkemotorer og etablere din autoritet i din bransje. Som et resultat kan du generere mer trafikk til nettstedet ditt og øke din innflytelse på nettet.
Selv om det krever tid og ressurser å optimalisere innholdet og nettstedet ditt for SEO, kan en organisk strategi gi en utmerket avkastning på investeringen uten et betydelig budsjett.
Effektive SEO-strategier sikrer at nettstedet ditt vises fremtredende i søkeresultatene når brukere aktivt søker etter søkeord relatert til din bedrift eller bransje.
Dette betyr at de besøkende på nettstedet ditt allerede er interessert i det du har å tilby, noe som gjør det enklere å konvertere dem til betalende kunder.
Implementering av en organisk strategi kan ha langsiktige fordeler, siden den ikke er knyttet til kostnad per klikk eller et månedlig annonseringsforbruk.
Nedenfor er noen WordPress SEO-tips som du kan bruke for å øke den organiske trafikken din i 2023.
Fullfør søkeordundersøkelser
Å lykkes på nettet kan være utfordrende, men det kan bli enklere hvis innholdet ditt rangerer godt på søkemotorene.
En måte å optimalisere nettstedet ditt for høye rangeringer og økt nettrafikk er å utføre søkeordundersøkelser i WordPress.
Å bruke et søkeordundersøkelsesverktøy som Google Søkeordplanlegger kan hjelpe deg med å identifisere søkeordene som de fleste brukere søker etter.
Når du utfører søkeordundersøkelser, er det viktig å ta hensyn til konkurranse, siden det indikerer hvor mange personer som målretter mot dette søkeordet i kampanjene sine.
Å velge søkeordene med størst konkurranse kan være fordelaktig fordi de ofte konverterer mest.
Når du har identifisert relevante søkeord, kan det å legge dem til på de riktige stedene på nettstedet ditt bidra til å forbedre SEO.
Disse inkluderer spredning av søkeordene gjennom innholdet på nettstedet ditt, inkludert blogginnlegg, sider, slagord, overskrifter, kategorier, URL-er og mer.
Det er også viktig å vurdere å fokusere på ett søkeord og bruke det flere ganger gjennom innholdet.
Når du legger til søkeord på nettstedet ditt, er det imidlertid avgjørende å sikre at de passer naturlig inn i innholdet ditt.
Å målrette de riktige søkeordene og legge dem til på nettstedet ditt kan hjelpe deg med å tiltrekke deg kvalifiserte potensielle kunder og oppnå suksess på nettet.
Innholdsskaping av høy kvalitet
Å lage innhold av høy kvalitet er avgjørende for å oppnå SEO-suksess. Det er viktig å sikre at innholdet ditt er detaljert, nyttig, pedagogisk, nøyaktig og gir det beste svaret på en søkers forespørsel.
For å lage slikt innhold er det viktig å forstå målgruppens søkehensikt, bruke god formatering for lesbarhet og holde seg på toppen av hva som er trending for å generere flere innholdsideer.
For å gjøre emnene dine unike, er det viktig å inkludere ditt eget perspektiv.
Grundig research er også avgjørende før du skriver, slik at du kan finne data for å støtte vurderingene dine og sikre at innholdet ditt er pålitelig.
Å kapitalisere på data, studier og dine egne erfaringer kan hjelpe deg med å etablere deg selv som en autoritet, selv om funnene dine bestrider populær mening.
Å være nisjespesifikk kan også hjelpe deg å rangere raskere ved å redusere konkurransen.
For å øke engasjementet med innholdet ditt, er det en god idé å komplettere det skrevne innholdet ditt med visuelle elementer som skjermbilder, bilder, infografikk, diagrammer, videoer, GIF-er og memer.
Hvis du ønsker å ta innholdet ditt til neste nivå, bør du vurdere å samarbeide med en se nettsiden som har et dedikert team av SEO-eksperter for å tilby verdifullt innhold og andre effektive SEO-tjenester.
Velg et WordPress-tema som er SEO-vennlig
Å bruke WordPress-temaer som ikke er SEO-vennlige kan i stor grad hindre nettstedet ditt i å rangere på søkemotorresultatsider (SERP).
Langsomme lastehastigheter, mangel på plugin-støtte og dårlig koding er noen faktorer som kan påvirke søkerangeringene negativt.
På den annen side kan bruk av WordPress-temaer designet med SEO i tankene hjelpe nettstedet ditt med å oppnå bedre rangeringer på SERP-er.
Et optimalisert WordPress-tema kan heve SEO-innsatsen din samtidig som det gir en flott brukeropplevelse.
Et ideelt WordPress-tema for SEO bør ha en responsiv design, rask lastehastighet og ren kode, noe som gjør det enklere for deg å optimalisere nettstedet ditt effektivt.
Når du velger et WordPress-tema, er det viktig å velge et som støtter de fleste plugins og fungerer på ulike nettlesere for å sikre at brukerne av nettstedet ditt kan lese og dele innholdet ditt, uavhengig av nettleservalg.
Det anbefales også å velge temaer med sidebygger-plugins som laster raskt og oppdateres jevnlig.
I tillegg kan det å velge et tema med gode vurderinger på sosiale medier og tredjepartsnettsteder gi deg mer tillit til valget ditt.
Hvis du leter etter et SEO-vennlig WordPress-tema, er det flere alternativer å velge mellom. Noen populære valg inkluderer:
- Astra – et lett og tilpassbart tema med innebygde SEO-funksjoner og kompatibilitet med populære sidebygger-plugins.
- Schema – et hurtiglastende tema med innebygd skjemamarkering for forbedret SEO, samt integrasjon med populære SEO-plugins.
- GeneratePress – et raskt og lett tema med ren kode og tilpassbare alternativer, samt integrasjon med populære sidebygger-plugins og SEO-plugins.
- Divi – et allsidig tema med en dra-og-slipp-sidebygger og innebygde SEO-alternativer, inkludert skjemamarkering og integrasjon med populære SEO-plugins.
- OceanWP – et fleksibelt og tilpassbart tema med raske lastetider og innebygde SEO-funksjoner, inkludert skjemamarkering og kompatibilitet med populære SEO-plugins.
- Avada – et populært og allsidig tema med en dra-og-slipp-sidebygger og innebygde SEO-funksjoner, inkludert skjemamarkering, ren kode og kompatibilitet med populære SEO-plugins. Den tilbyr også en rekke tilpasningsalternativer og forhåndsbygde demosider for enkelt oppsett.
Å velge et SEO-vennlig WordPress-tema kan i stor grad forbedre nettstedets søkemotorrangeringer og generelle synlighet.
Forbedre Core Web Vitales (nettstedhastighet)
Optimalisering av nettstedets lastehastighet er avgjørende for SEO, siden søkemotorer som Google anser det som en viktig faktor.
Som nettstedeier er det nødvendig å forbedre nettstedets ytelse for å maksimere trafikken og inntektene og samtidig redusere fluktfrekvensen.
Utfør en hastighetsdiagnose for å vurdere lastehastigheten til WordPress-siden din. Fjern ubrukte temaer og plugins for å forhindre sikkerhetssårbarheter og forbedre ytelsen.
Slett unødvendige mediefiler og ryd opp i databasen. Eliminer gjengivelsesblokkerende CSS og JavaScript for å forbedre nettstedets hastighet.
Forbedring av kjernenettverk er avgjørende for nettstedets hastighet og den generelle brukeropplevelsen. Her er noen tips for å hjelpe deg med å forbedre nettstedets kjernenettverk:
- Optimaliser bilder: Store, ukomprimerte bilder kan gjøre nettstedet ditt tregere. Optimaliser bildene dine ved å komprimere dem uten å ofre kvaliteten, redusere størrelsen og bruke riktig filformat.
- Minimer kode: Minimer HTML-, CSS- og JavaScript-filer for å redusere innlastingstiden for siden. Fjern unødvendig kode, mellomrom og kommentarer, og bruk minifikasjonsverktøy for å komprimere koden.
- Bruk et innholdsleveringsnettverk (CDN): Et CDN kan bidra til å øke hastigheten på nettstedet ditt ved å levere innhold fra en server nærmere brukeren din, og redusere avstanden og tiden det tar før innholdet ditt lastes.
- Aktiver hurtigbufring: Bufring kan redusere innlastingstiden for siden ved å lagre en kopi av nettstedets data på en brukers enhet, noe som reduserer behovet for å laste inn det samme innholdet på nytt gjentatte ganger.
- Bruk en rask og pålitelig webvert: En god webvert kan forbedre nettstedets lastehastighet betydelig. Velg en vert som tilbyr raske servere, pålitelig oppetid og optimaliserte konfigurasjoner.
- Reduser sidestørrelse: Store sider med mange ressurser kan redusere hastigheten på nettstedet ditt. Reduser sidestørrelsen ved å fjerne unødvendig innhold, optimalisere bilder og bruke lat innlasting.
Ved å implementere disse tipsene kan du forbedre nettstedets kjernenettverk og gi en bedre brukeropplevelse for de besøkende.
XML-nettkart
Et XML sitemap er en fil som viser alle sidene på et nettsted og gir søkemotorer informasjon om nettstedets organisasjon og innhold.
Det hjelper søkemotorer å gjennomsøke og indeksere nettstedet ditt mer effektivt. XML sitemaps kan genereres automatisk ved hjelp av ulike verktøy eller plugins, for eksempel Yoast SEO-plugin for WordPress.
Når nettstedskartet er generert, skal det sendes til søkemotorer, for eksempel Google, gjennom deres webmasterverktøy.
Dette sikrer at alle sidene på nettstedet ditt er indeksert og lett å finne av søkemotorer.
XML-nettkart gir også verdifull informasjon til nettstedseiere, for eksempel hvilke sider som er oftest besøkt og hvilke sider som har feil.
WordPress sitemaps kan brukes til å optimalisere nettstedet ditt ved å varsle søkemotorer om at nettstedet ditt ikke inneholder duplikatinnhold.
I tillegg kan de forbedre SERP-rangeringen din ved å gjøre nettstedet ditt mer brukervennlig.
For å lage et WordPress-nettkart kan du enten bruke et WordPress-plugin eller generere det manuelt.
Selv om du oppretter et områdekart manuelt, kan du inkludere spesifikk informasjon, krever det mer innsats og innebærer å validere områdekartet med et valideringsverktøy.
Titteltag-optimalisering
Titteltag-optimalisering er et avgjørende aspekt ved SEO på siden. Tittelkoden er et HTML-element som spesifiserer tittelen på en nettside.
Det vises på søkemotorresultatsidene (SERPs) og på nettleserfanen når en bruker åpner en nettside. Titteltaggen hjelper søkemotorer og brukere med å forstå innholdet på nettsiden.
Optimalisering av tittelkoder kan forbedre nettstedets synlighet i søkeresultater og klikkfrekvenser (CTR).
En god tittelkode bør inkludere ditt fokussøkeord og gi en klar og kortfattet beskrivelse av nettsidens innhold.
Det bør også være oppsiktsvekkende og overbevisende å tiltrekke brukere til å klikke på nettsiden din.
For å optimalisere tittelkoden din, hold den under 60 tegn, bruk unike og beskrivende ord og unngå søkeordstopp.
Ta med merkenavnet ditt i titteltaggen for å øke merkevaregjenkjenningen. Det er også viktig å skrive forskjellige tittelkoder for hver nettside for å unngå problemer med duplisert innhold.
Meta Description Optimalisering
Metabeskrivelser er HTML-attributter som gir en kort oppsummering av en nettsides innhold til søkemotorer og brukere.
Optimalisering av metabeskrivelsene dine kan forbedre klikkfrekvensen din, siden det hjelper nettstedet ditt å skille seg ut fra andre søkeresultater.
For å optimalisere metabeskrivelsene dine, sørg for at de er relevante for innholdet på siden og inkluderer fokussøkeordet.
Mål å holde dem mellom 50-160 tegn for å sikre at de ikke blir avkortet i søkeresultatene.
Bruk et overbevisende språk for å lokke brukere til å klikke seg videre til nettstedet ditt. Vurder å inkludere en handlingsfremmende oppfordring, for eksempel «Finn ut mer» eller «Kjøp nå».
Unngå dupliserte metabeskrivelser på tvers av sidene på nettstedet ditt, da dette kan forvirre søkemotorer og påvirke rangeringene dine.
Bruk unike metabeskrivelser for hver side, og fremhev det unike verdiforslaget til siden.
Til slutt, gjennomgå og oppdater metabeskrivelsene dine regelmessig for å sikre at de forblir nøyaktige og relevante.
Reparer nettstedsgjennomsøkingsfeil
Nettstedgjennomsøkingsfeil oppstår når søkemotorer forsøker å gjennomsøke eller indeksere sider på et nettsted, men støter på feil som hindrer dem i å gjøre det.
Disse feilene kan ha en negativ innvirkning på et nettsteds søkemotorrangeringer og synlighet.
Vanlige gjennomsøkingsfeil inkluderer ødelagte koblinger, serverfeil og sider som tar for lang tid å laste.
For å identifisere og fikse gjennomsøkingsfeil kan nettstedeiere bruke verktøy som Google Search Console eller tredjeparts SEO-revisjonsprogramvare for å kjøre vanlige nettstedgjennomganger og identifisere feil.
Når gjennomsøkingsfeil har blitt identifisert, kan nettstedeiere ta skritt for å fikse dem, for eksempel å reparere ødelagte koblinger, løse serverfeil og optimalisere sideinnlastingstider.
Ved å adressere gjennomsøkingsfeil kan nettstedeiere forbedre nettstedets søkemotorytelse og sikre at alle sidene er riktig indeksert og tilgjengelige for både søkemotorer og brukere.
Gjennomsøkingsfeil på nettstedet kan identifiseres ved å bruke ulike SEO-verktøy som Google Search Console, Ahrefs, SEMrush og Screaming Frog.
I Google Search Console kan du finne gjennomsøkingsfeil under «Dekning»-rapporten.
Denne rapporten viser eventuelle feil som Googlebot traff ved gjennomsøking av nettstedet ditt. Vanlige gjennomsøkingsfeil inkluderer 404-feil, soft 404-feil og serverfeil.
Ahrefs, SEMrush og Screaming Frog er alle SEO-verktøy som tilbyr nettstedsøkeprogrammer som kan skanne nettstedet ditt og identifisere gjennomsøkingsfeil.
Disse verktøyene kan blant annet gi deg en liste over nettadresser som returnerte 404-feil, sider med ødelagte koblinger og sider som tok for lang tid å laste.
Det er viktig å identifisere gjennomsøkingsfeil fordi de kan påvirke nettstedets SEO negativt.
Ved å identifisere og fikse disse feilene kan du forbedre nettstedets gjennomsøkbarhet, brukeropplevelse og søkemotorrangeringer.
Tilbakekoblingsfjerning
Fjerning av tilbakekobling refererer til prosessen med å fjerne linker fra andre nettsteder som peker til nettstedet ditt.
Dette kan være nødvendig hvis disse koblingene er av dårlig kvalitet og kan skade nettstedets søkemotorrangeringer.
For å identifisere tilbakekoblinger som må fjernes, kan du bruke verktøy som Google Search Console eller tredjepartsverktøy som Ahrefs eller SEMrush for å sjekke tilbakekoblingsprofilen din.
Se etter lenker fra nettsteder med nettsøppel eller lav kvalitet, irrelevante nettsteder eller nettsteder som bryter med Googles retningslinjer.
Når du har identifisert de problematiske tilbakekoblingene, er det første trinnet å prøve å kontakte eieren av nettstedet og be om at de fjerner koblingen.
Du kan vanligvis finne kontaktinformasjon på nettstedet eller bruke et Whois-oppslagsverktøy for å finne nettsideeierens e-postadresse.
Hvis du ikke klarer å få koblingen fjernet gjennom direkte kontakt, kan du bruke Googles avvisningsverktøy for å fortelle Google om ikke å ta hensyn til disse koblingene når du beregner nettstedets rangeringer.
Bruk imidlertid dette verktøyet med forsiktighet og kun som en siste utvei, da det også kan skade nettstedets rangeringer hvis det ikke brukes riktig.
Regelmessig overvåking av tilbakekoblingsprofilen din og fjerning av skadelige koblinger kan bidra til å forbedre nettstedets søkemotorrangeringer og generelle online synlighet.
Link Building
Linkbygging er prosessen med å skaffe hyperkoblinger fra andre nettsteder til dine egne.
Når andre nettsteder linker til ditt, sender det et signal til søkemotorene om at nettstedet ditt er verdifullt og gir innhold av høy kvalitet.
Dette er grunnen til at koblingsbygging er et kritisk aspekt ved SEO, da det hjelper søkemotorer med å finne nye sider og bestemme hvilke sider som skal rangeres høyere i søkeresultatene.
For å bygge merkevarens tilstedeværelse og troverdighet på nettet bør du vurdere å bruke tjenester som Redaksjonell lenke. De jobber bare med ekte forretningsnettsteder som verdsetter deres rykte og tilbyr ikke betalte lenker for salg.
Implementering av en vellykket linkbyggingsstrategi kan ha flere fordeler, som å forbedre søkerangeringene dine, bygge merkevaren din, etablere din autoritet i bransjen, øke henvisningstrafikken, bygge relasjoner med autoritative nettsteder og utvide nettverket og autoriteten din.
Når andre relevante nettsteder henviser trafikk til nettstedet ditt, kan det tiltrekke potensielle kunder, noe som fører til økt salg.
Håndtere negativ SEO
Negativ SEO er en ondsinnet teknikk som brukes for å skade et nettsteds omdømme og rangeringer i søkemotorresultater. Her er noen måter å håndtere negativ SEO:
- Overvåk tilbakekoblingene dine regelmessig: Bruk et overvåkingsverktøy for tilbakekoblinger for å holde styr på tilbakekoblingene dine. Hvis du oppdager unaturlige eller søppelposter, prøv å fjerne dem.
- Avvis dårlige koblinger: Hvis du ikke kan fjerne de skadelige tilbakekoblingene, kan du avvise dem ved å bruke Googles avvisningsverktøy. Dette verktøyet forteller Google om ikke å vurdere disse koblingene når de evaluerer nettstedet ditt.
- Sikre nettstedet ditt: Sørg for at nettstedet ditt er sikkert ved å bruke HTTPS-kryptering og holde programvaren oppdatert. Dette vil bidra til å forhindre hackere fra å injisere ondsinnet kode eller lage nettsøppelsider på nettstedet ditt.
- Overvåk innholdet ditt: Sjekk nettstedet ditt regelmessig for duplikatinnhold eller innhold av lav kvalitet som kan skade rangeringene dine. Bruk verktøy som Copyscape for å oppdage duplisert innhold og fjerne det.
- Rapporter nettsøppelaktivitet: Hvis du oppdager nettsøppelaktivitet relatert til nettstedet ditt, for eksempel falske anmeldelser eller spamkommentarer, rapporter det til de aktuelle myndighetene eller plattformene.
- Forbedre nettstedets generelle kvalitet: Fokuser på å lage originalt innhold av høy kvalitet og forbedre brukeropplevelsen på nettstedet ditt. Dette vil gjøre det vanskeligere for negativ SEO å skade rangeringene dine.
Permalinker
Permalinker er et viktig aspekt ved nettstedoptimalisering siden de hjelper søkemotorer med å forstå innholdet på nettstedet ditt.
De er de permanente nettadressene som fører til blogginnleggene eller sidene dine og hjelper brukere med å navigere raskt på nettstedet ditt.
For å lage relevante og indekserbare permalinker er det avgjørende å bestemme formålet med innholdet ditt og inkludere relevante søkeord i permalinkstrukturen.
Dette gjør det mulig for søkemotorer å gjennomsøke og skanne nettstedet ditt lettere, noe som hjelper nettstedet ditt til å rangere høyere på søkemotorresultatsidene (SERP).
For å sikre at permalinkene dine er enkle å gjennomsøke, sørg for at de er oppdatert og ikke ødelagt. Ødelagte koblinger kan føre til en dårlig brukeropplevelse og påvirke SEO-innsatsen din negativt.
Sjekk også lengden på permalinkene dine, ettersom kortere nettadresser har en tendens til å rangere høyere i søkemotorresultatene.
I tillegg til disse beste fremgangsmåtene, er det også viktig å vurdere strukturen til permalinkene dine.
For eksempel er en enkel struktur som “dittdomene.com/kategori/postnavn” lett å lese og forstå.
Det gir også søkemotorer mer informasjon om innholdet på nettstedet ditt, noe som kan føre til bedre rangering for spesifikke søkeord.
Totalt sett kan du ved å opprette relevante permalinker forbedre gjennomsøkbarheten til nettstedet ditt og hjelpe søkemotorer med å identifisere blogginnleggene eller sidene dine raskt.
Dette kan til slutt føre til høyere rangeringer i SERP-er og økt synlighet for nettstedet ditt.
Konklusjon
Avslutningsvis er det avgjørende å optimalisere WordPress-nettstedet ditt for SEO for å forbedre søkemotorrangeringen, generere trafikk og øke inntektene.
Ved å implementere teknikker som å optimalisere sidetitler og beskrivelser, forbedre nettstedhastigheten og lage kvalitetsinnhold, kan du tiltrekke og beholde besøkende samtidig som du sikrer at nettstedet ditt er lett synlig for søkemotorer.
I tillegg kan det å holde nettstedet ditt oppdatert med de siste beste fremgangsmåtene for SEO og regelmessig overvåking for feil og negativ SEO bidra til å sikre at nettstedet fortsetter å gi gode resultater i søkeresultatene.