SEO-trender i 2024: Fremtiden til SEO, hva som betyr mest og hvorfor

SEO, eller søkemotoroptimalisering, er en vanlig praksis av nettsteddesignere og -eiere for å bidra til å øke et nettsteds rangering på Googles søkemotorresultatsider (SERP).

Vanlige SEO-trender inkluderer søkeordoptimalisering, skriving av overbevisende titler og bygging av tilbakekoblinger. Imidlertid er Googles algoritme i stadig endring og utvikling – så SEO-praksisen din må endres også.

I 2022 vil intelligent nettstedoptimalisering sannsynligvis innebære noen få nye teknikker. I dag skal vi diskutere fremtiden for SEO, slik at du kan optimalisere nettstedet ditt på en smart måte.

Hva vi skal diskutere:

  • En oversikt over SEO-trender i 2024.
  • Fire SEO-trender å se.

Fremtiden til SEO i 2024: En oversikt

Beste praksiser for SEO endres stadig for å holde tritt med Googles skiftende algoritmer. Når Google endrer hvordan den analyserer nettsteder for sine SERP-er, kan nettstedets rangering også endres.

Derfor er det viktig å holde seg oppdatert med de siste SEO-trendene for å sikre at du ikke blir etterlatt når det kommer til nettstedoptimalisering.

Ifølge SEO-eksperter ved Mozvil fremtiden til SEO bestå av finjustering av gammeldagse SEO-beste praksiser – som fremhevede utdrag, metabeskrivelser og tittelkoder – med et ekstra fokus på teknisk SEO.

Å lese:  En virkelig verdensguide for bruk av Gutenberg

Spesielt vil Core Web Vitals, stemmesøk og mobil-først-indeksering spille en stor rolle i SEO-landskapet i 2024 – men vi kommer inn på det senere.

Generelt forblir de beste fremgangsmåtene for SEO den samme som før, men du kan aldri gjøre for mye av det gode. Markedsførere bør fokusere på å produsere digitalt markedsføringsinnhold av høy kvalitet sikkerhetskopiert med smarte, SEO-vennlige titler og beskrivelser for å øke antallet klikk per Google-søk.

La oss komme inn på litt mer detaljer.

Topp SEO-trender å se i år

Ønsker du å forbedre SEO-strategien din ved å bli litt mer spesifikk? Her er fire av de største SEO-trendene i 2024.

Mobil SEO

Mobil SEO er praksisen med å optimalisere nettstedet ditt for mobile enheter. Flere bruker nå sine mobile enheter for å surfe på nettet. Faktisk, fra 2021, står mobil internettrafikk for 54,18 % av all internettrafikk jorden rundt.

Bruk litt tid på å perfeksjonere nettstedets mobilvennlighet ved å sikre at nettstedet tilbyr en eksepsjonell brukeropplevelse på mobil.

Som Shelly Fagin, SEO-direktør for Highly Searched, fortalte Søkemotorjournal, 2022 vil se et skifte i hvordan Google analyserer nettstedet ditt. “Google vil i hovedsak ignorere skrivebordssiden din,” sa hun. “Mobilnettstedet ditt vil avgjøre rangeringene dine.”

Dette skiftet er kjent som mobil-først indeksering. Hvis nettstedoptimaliseringen din primært har vært skrivebordsfokusert, er dette året du skal prioritere mobilversjonen din.

Å lese:  Fordelene ved å outsource din digitale markedsføring til et profesjonelt byrå

Brukererfaring og kjernenettverk

Core Web Vitals vil bli rangeringssignaler, som Google annonserte lanseres i juni 2021. Som fremtiden for SEO er disse signalene designet for å forbedre brukeropplevelsen ved å surfe på internett. Core Web Vitals vil forbedre hvordan Google-søkeroboter analyserer nettstedets sideopplevelse.

Googles retningslinjer forklarer hvordan den vil rangere nettsteder basert på hastighet, respons og visuell stabilitet. Google vil måle:

  • Største innholdsrike maling. Denne rangeringsfaktoren måler lastetiden. En sidehastighet på 2,5 sekunder eller høyere vil bli prioritert.
  • Første inngangsforsinkelse. Dette måler hvor fort en nettside tar for å begynne å samhandle med brukeren. Dette bør ta mindre enn 100 millisekunder.
  • Kumulativt oppsettskift. Dette måler den visuelle stabiliteten til nettsiden din. Med andre ord måler den om elementer på nettsiden din endrer seg uventet.

Bruk litt tid på å teste din Kjernewebviktale for å finne ut hvordan du kan forbedre brukeropplevelsen slik at den passer bedre til Googles nye algoritme-endring.

Optimalisering av talesøk

Stemmesøk er raskt i ferd med å bli fremtiden for SEO. Fra og med 2019, a tredjedel av amerikanerne brukt talesøk. En annen studere anslår at innen 2025 vil 75 % av husene i USA bruke smarthøyttalere, som tilbyr talesøk-funksjonen.

Fordi stemmesøk er stadig mer vanlig, må digitale markedsførere fokusere på nettstedoptimalisering for talesøk. En stor endring som kommer fra talesøk er den økende populariteten til lengre søkeordsetninger.

Å lese:  Hvorfor en White Label WordPress-utvikling er et godt alternativ og hvordan du gjør det riktig

De fleste skriver inn korte søkeord i Googles søkefelt, men foretrekker å stille langformede spørsmål til Google.

I følge SEMrush, FAQ-sider er oftere rangert i talesøk. Dette er fordi folk ofte bruker talesøkteknologi for å stille spørsmål.

Begynn å innlemme seksjoner med vanlige spørsmål i nettsidene og blogginnleggene dine for å øke sjansene dine for å vises på resultatsidene for talesøk.

Kunstig intelligens og RankBrain

Google annonserte RankBrain-algoritmen i 2015. AI-algoritmen for maskinlæring bidrar til å gjøre SERP-er mer relevante. Det luker ut innhold av lav kvalitet og reduserer dårlige brukeropplevelser.

For å være konkurransedyktig med SEO-en din i 2024, må du optimalisere for denne AI-algoritmen for å fortsette å tiltrekke organisk trafikk. Som Knowmad forklarer at RankBrain-algoritmen bare påvirket 15 % av søkene i 2015.

Men fra og med 2021 påvirker det hvert eneste søk.

RankBrain er i stand til å justere seg selv som svar på hvordan brukere samhandler med resultatsider. For eksempel kan RankBrain teste ut en algoritme-endring som favoriserer en bestemt type søkeord. Hvis brukerne reagerer positivt, består endringen.

Med andre ord justerer AI hele tiden RankBrain-algoritmen for å sikre best mulig brukeropplevelse.

Hovedoppgaven til RankBrain er å forstå en brukers søkehensikt. I stedet for bare å se på en nettside for å se om den inneholder søkeord som samsvarer med brukerens søkeord, kan den forstå hva brukeren prøver å finne med hvert organisk søk.

Å lese:  10 effektive tips for å øke engasjementet på Instagram

For markedsførere betyr dette at innholdsmarkedsføring med søkeordstuffing ikke lenger er tilstrekkelig.

For å lykkes med nettstedoptimalisering for RankBrain i 2024, trenger du innhold av høy kvalitet – inkludert både kort- og langformatinnhold med intelligent søkeordundersøkelse. På denne måten vil Google forstå hva innholdet ditt handler om og kan nøyaktig matche det til hva brukeren mente da de foretok søket.

Siste tanker: Fremtiden for SEO og nettstedoptimalisering i 2024

God SEO begynner med en flott nettside. Hostinger kan hjelpe deg med å bygge et optimalisert WordPress-, WooCommerce- eller Magento-nettsted komplett.

Vi tilbyr forhåndsinstallerte plugins, ekspertstøtte og ubegrensede e-postkontoer slik at nettstedet ditt kan støtte den voksende virksomheten din.

Finn ut om våre vertsplaner og de ulike funksjonene våre for å komme i gang.

Nye publikasjoner:

Anbefaling