Sjekker ødelagte lenker

LinkCheck

Hvor nøye du enn er med å holde nettstedet eller bloggen din oppdatert og fri for fryktede 404-sider og lenker som ikke går noen vei, er det ganske trygt å si at nesten alle nettsteder har døde eller ødelagte koblinger et sted.

Feil skjer, filnavn endres, innhold endres – for ikke å snakke om minefeltet som er eksterne lenker, som du ikke har kontroll over. Du kan være veldig forsiktig med å ikke endre noe som kan sette de eksisterende koblingene på nettstedet ditt i fare, men hvis du linker til en ekstern nettside hvor leserne kan finne mer informasjon – og den nettsiden blir fjernet uansett årsak – vil du ende opp med en død lenke på nettstedet ditt.

Linkkontrollere ligner veldig på søkemotoredderkopper, ved at de “gjennomsøker” nettstedet ditt og søker etter interne og eksterne lenker som er ødelagte eller ikke fungerer som de skal. En enkel måte å forstå det på er at hvis du forestiller deg nettstedet eller bloggen din som et edderkoppnett, representerer alle de forskjellige trådene i det nettet alle de sammenvevde koblingene på tvers av nettstedet ditt.

Hvis den lenkesjekkende edderkoppen kommer over en ødelagt tråd – eller lenke – under gjennomsøkingsoppdraget, vil de legge det inn i rapporten sin til deg slik at du kan fikse det, eller fjerne det helt.

Å lese:  Hvordan skjule tilknyttede lenker i WordPress (den enkle måten)

Selvfølgelig, hvis nettstedet ditt er lite, kan du alltid gå gjennom og sjekke hver manuelt, men denne møysommelige prosessen er ikke gjennomførbar for de fleste bloggere og bedriftseiere. Hvis du heller vil automatisere prosessen, eller bruke et raskt, nettbasert verktøy for vanlige nettsjekker, er dette noen av de mest populære alternativene.

Googles verktøy for nettredaktører

Visste du at Googles edderkopp ofte gjennomsøker nettstedet ditt mens han indekserer alt innholdet på nettet for å fastslå rangeringer? Vel, det gjør det – og ved å gjøre det, Googles verktøy for nettredaktører rapporterer også koblingsfeilene den finner på nettstedet ditt under nettgjennomsøkingsfeil delen av oversiktfunnet i dashbord. Enkel.

Online Broken Link Checker

Gratisversjonen av Online Broken Link Checker er for øyeblikket begrenset til å sjekke 3000 lenker, men dette er fortsatt et flott alternativ for små nettsteder og blogger, og er enkelt å bruke – krever at bare domenenavnet kontrolleres før du fortsetter.

Sjekk Mine lenker

Sjekk Mine lenker er en gratis plugin for Google Chrome-sidesjekking er en lenkekontroll som gjennomsøker nettsiden din og ser etter ødelagte koblinger. Dette verktøyet er litt annerledes, gitt at det kun sjekker koblinger på siden du ser på i det øyeblikket. Du må ha Google Chrome lastet ned for å bruke det, men det er et populært verktøy for vanlige brukere av Googles andre nettbaserte verktøy, for eksempel Google Analytics.

Å lese:  12 beste merkevarebyråer i verden

WordPress-plugins

Selvfølgelig er det en rekke WordPress-plugins designet for å automatisere koblingskontrollprosessen. Noen av de mest populære, ifølge brukeranmeldelser, inkluderer:

  • Automatisk koblingskontrollsom har en brukervurdering på 5/5 stjerner og er designet for å skanne nettstedet ditt for koblinger, og for å fjerne eventuelle lenker som ikke lenger er indeksert i Google.
  • Broken Link Checkersom har en brukervurdering på 4,1/5 stjerner og overvåker lenker i innleggene, sidene, kommentarene, bloggrullen og egendefinerte feltene dine og varsler deg når koblinger og manglende bilder oppdages (blant andre kule funksjoner).

Desktop-verktøy

I den store enden av byen, for den seriøse webmasteren og/eller profesjonelle SEO finnes det verktøy som A1 nettstedanalysator. Dette er et veldig omfattende verktøy som gjør mye mye mer enn bare å sjekke ødelagte koblinger. Som et resultat av dens funksjonalitet er det en læringskurve knyttet til den. Hvis du kan bruke tid på å lære applikasjonen, er den virkelig veldig kraftig.

Et annet populært skrivebordsverktøy er Skrikende frosk som ikke gjør de tingene som A1 gjør, og er merkelig nok dyrere. Men på plussiden er den litt enklere å bruke rett ut av esken.

Hvilke online- eller nedlastingsbaserte verktøy bruker du for å sjekke koblingene på nettstedet eller bloggen din?

Nye publikasjoner:

Anbefaling