Slik aktiverer du rullesporing i WordPress med Google Analytics

Vil du aktivere rullesporing på WordPress-nettstedet ditt?

Du kan enkelt finne ut hvor langt en bruker ruller ned på hvert innlegg. Dette lar deg vite den nøyaktige delen der de mister interessen og forlater nettstedet ditt.

Med disse dataene kan du endre den spesifikke delen og gjøre den interessant nok til å engasjere publikum til slutten. Du kan også finne ut hvor du skal plassere handlingsfremmende knapper eller registreringsskjemaer.

Nå er Google Analytics et flott verktøy for å hjelpe deg med å oppdage brukerens rulleaktivitet på nettstedet. Når det er sagt, med standard Google Analytics-oppsett er ikke rullesporing aktivert på nettstedet ditt.

Vi viser deg hvordan du setter opp rullesporing med bare noen få klikk. La oss komme i gang.

Hva er rullesporing?

Rullesporing er en teknikk som lar deg måle hvor langt besøkende ruller ned på nettsiden din.

Det er viktig fordi det gir deg innsikt i brukerengasjement og hjelper deg å forstå hvordan besøkende interagerer med innholdet ditt, slik at du kan ta informerte beslutninger for bedre brukeropplevelser og høyere konverteringsfrekvens.

Nå fungerer rullesporing ved å sette opp hendelsestagger som fanger opp rulledata når besøkende beveger seg nedover en nettside. Den registrerer rulleprosenter, rulleretning og triggerpunkter, og gir verdifulle beregninger om brukeratferd.

Google Analytics rullesporing i WordPress på en enkel måte

Den enkleste måten å aktivere rullesporing i WordPress er ved å bruke en plugin kalt MonsterInsights. Det er den mest populære Google Analytics-pluginen for WordPress.

Med denne plugin installert på dashbordet ditt, trenger du aldri å bytte fane for å spore nettstedets ytelse.

Å lese:  Hvordan vokse et digitalt markedsføringsbyrå med 8 effektive tips

Vi bruker MonsterInsights på våre egne sider, og det vi elsker er at alt kan administreres og ses rett fra WordPress-dashbordet ditt. Den lar deg til og med spore hver eneste brukerinteraksjon på nettstedet ditt, for eksempel e-handelstransaksjoner, klikk på tilknyttede lenker, filnedlastinger, forfattersporing, SEO-poengsum og mye mer.

MonsterInsights tilbyr deg til og med sanntidsstatistikk rett fra dashbordet ditt.

Du kan se øktene dine, sidevisninger og så mye mer avansert statistikk som enhet, alder, kjønn og så videre. Vi har brukt denne plugin-en i årevis nå og skrev til og med en detaljert anmeldelse på MonsterInsights. Du kan sjekke det ut for mer informasjon om plugin.

MonsterInsights kommer med standard rulledybdesporing som lar deg se detaljerte rapporter om hvor langt brukerne ruller på nettstedet ditt. Du kan også lage UTM-koder og spore URL-er på WordPress-nettstedet ditt.

La oss nå sjekke hvordan du aktiverer rullesporing i WordPress med MonsterInsights.

Trinn 1: Installer MonsterInsights for rullesporing

Før vi begynner, antar vi at du har en Google Analytics-konto satt opp. Hvis du ikke gjør det, må du gjøre det først.

Vanligvis innebærer dette litt koding og teknisk kunnskap. Hvis du er nybegynner, gjør MonsterInsights det utrolig enkelt å koble nettstedet ditt til Google Analytics.

Alt du trenger å gjøre er installer MonsterInsights på WordPress-nettstedet ditt. Deretter er det en enkel startveiviser som lar deg velge Google-kontoen din og klikke på en knapp for å koble til nettstedet ditt. Ingen koding nødvendig i det hele tatt!

For mer detaljerte trinn, følg veiledningen vår her for å sette opp Google Analytics og koble den til nettstedet ditt på under 5 minutter.

Når du har koblet til Google Analytics-kontoen din og MonsterInsights, er du klar til å begynne å spore alle slags data rett inne i WordPress-dashbordet.

Trinn 2: Aktiver rullesporing

Når alt oppsettet er fullført, blir rullesporing automatisk aktivert på nettstedet ditt. Seriøst, det er ikke noe mer du trenger å gjøre – det er derfor vi elsker dette verktøyet så mye.

Å lese:  Slik bruker du GTmetrix på WordPress og forbedrer ...

For å sikre at rullesporing er aktivert, gå til Innsikt » Engasjement fanen i WordPress-administratoren.

Rull ned på siden og du vil se rullesporingsalternativet.

Det er automatisk aktivert som standard uten behov for et tillegg. Når de besøkende ruller gjennom 25 %, 50 %, 75 % eller 100 % på nettstedet ditt, vil MonsterInsights utløse hendelser på Google Analytics.

Det er ikke nødvendig å lære om egendefinerte GA4-hendelser, sidebaner, tagtyper og utløsertyper. Alt er gjort for deg.

Trinn 3: Vise rullesporingsrapporter i WordPress

Denne rapporten er tilgjengelig rett på WordPress-dashbordet. For å se den, gå til Innsikt » Rapporter » Utgivere i WordPress-dashbordet ditt.

Rull litt ned, så finner du seksjoner som heter Interesser og Rull.

I denne rapporten vil du kunne se gjennomsnittlig rulledybdeprosent for hele nettstedet ditt.

Så du vet nøyaktig hvordan de besøkende samhandler med innholdet ditt. Og det gir deg også en sjanse til å optimalisere innleggene dine for bedre engasjement. Du kan også tydelig bestemme hvor du vil plassere annonsene dine og handlingsfremmende uttrykk for flere klikk.

Hvis du vil, kan du også se disse rapportene på Google Analytics-dashbordet.

Vise rullesporingsrapporter på Google Analytics Dashboard

Ved å aktivere rullesporing med MonsterInsights kan du sjekke rapportene dine direkte på Google Analytics-dashbordet også, selv uten å logge på WordPress-dashbordet.

For det logg inn på Google Analytics-kontoen din. Gå nå til de Engasjement » Begivenheter fanen i GA4-egenskapen din.

Du vil se Rulledybde lenke under Arrangementsnavn kolonne som vist på skjermbildet nedenfor:

Når du klikker på den lenken, finner du en detaljert rapport med en gang. Her kan du bruke forskjellige filtre for å få mer detaljerte data.

Å lese:  Slik oppdaterer du TikTok i 2024

Så hvis du vil sjekke det totale antallet hendelser som er utløst for hver oppført prosentandel av rulling, under Parameternavn fanen, får du en rullegardinmeny. Her, velg Prosentdel fra hendelsesparametrene.

Nå kan du se rulledybdehendelser etter prosent. Så du kan se hvor mange personer som rullet 25 %, 50 %, 75 %, og hvor mange som faktisk gikk helt til slutten av siden.

I eksemplet ovenfor kan vi se at 64 % ruller bare opp til 25 %. Så vi ønsker å plassere den viktigste informasjonen i de øverste 25 % av siden. Du kan også fokusere på de neste 75 % for å se hva du kan forbedre for å holde brukerne engasjert.

Hvis du driver en e-handelsbutikk, kan du til og med legge til en rabatt på 25 % for å fange brukere før de hopper fra nettstedet ditt.

Så det er det. Er det ikke lett å aktivere rullesporing med MonsterInsights? Rullesporing kan hjelpe deg med å få mer trafikk, redusere fluktfrekvensen og øke konverteringene på nettstedet ditt.

Deretter vil du kanskje også sjekke ut hvordan du aktiverer nedlastingssporing i WordPress.

Vanlige spørsmål om rulledybdesporing

1. Hva er en Scroll Depth Trigger?

Rulldybdeutløsere brukes til å bestemme når du skal spore og registrere hvor langt en person har rullet på en nettside. Det hjelper å måle brukerengasjement ved å angi spesifikke punkter eller rulledybdeenheter der sporingen skal skje. Du kan for eksempel velge å spore når en person har rullet 25 % av siden, eller 50 %, og så videre.

2. Må jeg aktivere Google Tag Manager for å spore rulledybde?

Du trenger ikke å aktivere Google Tag Manager (GTM) hvis du bruker MonsterInsights. Rulledybdeterskelen spores automatisk for deg.

3. Kan jeg spore rulledybden i Universal Analytics?

Google avviklet Universal Analytics i juli 2024. Du må konfigurere Google Analytics 4 for å spore rulledybdehendelser.

Å lese:  Hvordan lage en WordPress Performance Tuning-strategi

4. Hva er forskjellen mellom rulledybde og rulleprosent?

Rulledybde refererer til avstanden en bruker ruller nedover en nettside, vanligvis målt i piksler. Den forteller deg hvor langt en bruker har rullet fra toppen av siden til punktet der de er nå. For eksempel, hvis en bruker har rullet 800 piksler ned på en nettside, er rulledybden deres på det tidspunktet 800 piksler.

Rulleprosent, derimot, representerer andelen av nettsiden som en bruker har rullet gjennom. Det måles som en prosentandel, som indikerer hvor mye av siden som er sett i forhold til den totale høyden på siden. For eksempel, hvis en bruker har rullet halvveis ned på en nettside, vil rulleprosenten deres være 50 %.

5. Hva er forskjellen mellom Google Analytics 4 (GA4) og Universal Analytics for rullesporing?

GA4 er den nyere versjonen av Google Analytics, og den tilbyr forbedrede målemuligheter, noe som gjør det enklere å spore rullehendelser ved hjelp av Utforskningsrapporten og innebygde variabler. Universal Analytics krevde ekstra konfigurasjonskoder, egendefinerte skript og egendefinerte dimensjoner for å spore rulledata. Se vår fullstendige sammenligning Google Analytics 4 vs Universal Analytics.

6. Kan jeg bruke rullesporingsdata til digitale markedsføringsformål?

Absolutt! Rullesporingsdata kan gi verdifull innsikt i brukerengasjement, slik at du kan optimalisere innholdet ditt, identifisere konverteringsmuligheter og forbedre din digitale markedsføringstiltak.

7. Hvordan kan jeg bruke rullesporingsdata for å forbedre brukerengasjementet på nettstedet mitt?

Ved å analysere rullesporingsdata kan du identifisere hvilke deler av innholdet ditt som tiltrekker seg mest oppmerksomhet og hvilke deler som kan trenge forbedring. Denne innsikten kan veilede deg i å lage mer engasjerende innhold og forbedre brukeropplevelsen.

Det er alt vi har for deg. Vil du få mer data og innsikt? Sjekk ut våre andre opplæringsprogrammer:

Disse ressursene vil hjelpe deg med å heve nettstedets ytelse og brukeropplevelse.

Nye publikasjoner:

Anbefaling