Slik bruker du Google-trender for søkeordundersøkelser: Få nettstedet ditt til å rangere høyt

Når du går på nettet for å utvide nettstedets rekkevidde og deretter trafikken som kommer gjennom, vil en av de første tingene som utvilsomt dukker opp, være SEO, nærmere bestemt SEO-vurderingen. Uten å gå inn for mange tekniske detaljer, er en SEO-vurdering (Search Engine Optimization) en av hovedfaktorene søkemotoralgoritmer bruker når de viser resultater til søkere. Det viktigste er at det er en betydelig faktor i Googles algoritmer, og dere vil alle ha den ettertraktede førstesideplassen (uten betalte markedsføringskampanjer).

Du kan følge enkle regler for å gjøre alle innlegg, sider eller videoer høyere ved å tilpasse noen få tagger, ord og uttrykk. Det viktigste å ta hensyn til er imidlertid nøkkelord.

Endring i paradigme

Det er en stund siden hovedformen for å navigere på nettet var å legge inn nettadressen direkte. I stedet har vi alle gått over til søkemotorer (desidert mest fremtredende Google) for å komme dit vi ønsker å gå mens vi har lagret noen få regelmessig besøkte nettsteder for rask tilgang. På grunn av dette skiftet har søkeord og fraser blitt viktigere enn noen gang. I hovedsak leter du ikke engang etter nettsteder lenger, og du leter etter sider som inneholder akkurat det du leter etter.

Mann som søker på Google

La oss si at du vil kjøpe en ny fotball. Du skriver inn noe som “fotballpriser” eller “Wilson fotball” – du vil ikke gå til hovedsiden til en sportsbutikk og må navigere til ballseksjonene, og deretter filtrere enda lenger bare for å komme til fotballene. Med så knapp tid, ønsker kunden å få tilgang til den siste, filtrerte siden med nøyaktig ett klikk etter at søket har gitt resultatene; ingen tid å miste. Tatt i betraktning alt dette, kan du se hvorfor søkeord er viktige å presentere og fremheve på hver side, produktside, innlegg, multimedieinnhold osv.

Finn de rette ordene

Å vite at du må bruke søkeord er helt annerledes enn å vite hvilke søkeord du skal bruke. På samme måte som alt annet, vil noen gi bedre resultater enn andre, så det er viktig å fokusere på de søkeordene som vil utgjøre en forskjell. Siden søkeord er så viktige, er markedet for SEO-verktøy mettet med alle slags apper og tjenester som vil hjelpe deg å finne alt du trenger for å maksimere potensialet ditt. Står du overfor for mange alternativer, kan det bety ubesluttsomhet og til slutt føre til å betale for en utilstrekkelig tjeneste rett og slett fordi du ikke var forberedt nok.

Å lese:  Utnytte potensialet til chatbots i kundeservice

Siden Google er inngangsporten til det meste av innholdet på nettet, er det ingen grunn til å avvike fra tjenestene de leverer direkte (enten individuelt eller som en del av en større pakkeavtale).

Siden temaet for dagen er nøkkelord, skal vi dykke dypere ned i Google Trender – hvordan du bruker det og hvordan dataene du får kan tolkes og implementeres.

Kjent søking

Hovedsiden du blir presentert for når du går til Google Trender, ligner standardsiden du åpner når du går til søkemotorsiden. Vi vil ikke si at det er standardisert til det er identisk, men det er et kjent preg over det, og fordi det er så gjenkjennelig, vil du være mer tilbøyelig til å bruke det.

Google Trender

Hvis ideen var å gå for et enkelt brukergrensesnitt, må vi si at de har klart det. Startgrensesnittet kunne ikke vært mer enkelt. Søkefeltet foran og i midten lar deg gå umiddelbart, ledsaget av et par trendforslag du kan finne interessant å dissekere. Forslagene du blir presentert for kommer med et bilde av regionale eller verdensomspennende søketrender, noe som betyr at du med et øyeblikk kan se hvor godt og hvor et populært søkeord gir resultater gjennom en bestemt periode.

Hvis du ikke trenger forslagene, ignorer dem og gjør dine ting. Igjen, som du ville gjort med standard søkemotor, skriv inn et nøkkelord eller en setning du ønsker å inspisere, velg nasjonen du ønsker å få dataene for (dette kan endres på neste skjermbilde), og det er det; kan egentlig ikke bli enklere.

Å lese:  Ultimate guide til MariaDB Performance Tuning

Å få resultatene

Når du har skrevet inn søkeordet eller frasen, får vi resultatene. Disse er delt inn i seksjoner som gir deg spesifikk innsikt i søk som inneholder ønsket søkeord eller frase. Før du går inn i dem, kan du imidlertid velge mellom et par filtre for hvordan du vil ha dataene dine representert. For vårt eksempel har vi brukt “limited edition joggesko”, så la oss si at vi representerer en kommende nettbutikk som spesialiserer seg på joggesko som kom ut i begrensede opplag eller er eldre og derfor sjeldne.

Eksempel på Google Trends

Filtrene vi kommer til å bruke er:

  • Land – du kan skille ut et hvilket som helst land for Google Trender for å få data bare for dem, og ignorere resten. Hvis du planlegger å selge utelukkende i USA, er det ikke nødvendig å skygge dataene dine med tilleggsinformasjon.
  • Tidsramme – hvor lenge vil du hente data fra. Avhengig av hva du trenger, kan du gå for data innen den siste timen til data fra 2004. og fremover og alt i mellom. Med den stadig skiftende karakteren til trender generelt, er det tilrådelig å bare bruke relevante data og la fortiden være der den hører hjemme.
  • Kategori – ganske selvforklarende. Du kan velge mellom kategorier for å skille ut, for eksempel nytt, vitenskap, spill, shopping osv. Husk at disse kategoriene er standardkategoriene Google bruker. Du kan lage egendefinerte kategorier.
  • Type søk – siden Google omfatter ulike typer søk i tillegg til deres “vanlige” hjemmeside, er alle så vant til. Hvis du for eksempel driver et multimedienettsted, vil du sjekke søk som kun gjelder bilder eller YouTube helt omgå nettsøk.

Når filtrene er klare, er det på tide å se på dataene Google Trends har samlet inn for deg. Det første du får se er søkeordet/frasen interesse over tid. Dette er direkte knyttet til tidsrammefilteret du nettopp har angitt.

Å lese:  Premium WordPress-temaer for forfattere og forfattere

Interesse over tid

Tallene som vises er selvstendige til ønsket term, noe som betyr at 100 er topppopularitet, og null er den laveste populariteten, men den eneste konteksten for selve søkeordet/setningen, ikke sammenlignet med andre søk. En interessegraf som dette kan ikke bare indikere hvordan et søkeord har prestert, men hvor det potensielt kan gå. Ideelt sett ønsker du å komme ombord akkurat når økningen i popularitet begynner å skje for å maksimere den lengre toppen. På den annen side, lander du på toppen og/eller nedsvingen, vil tallene helt sikkert reflektere den negative trenden.

Nå som du vet hvordan søket har prestert over tid, la oss se hvordan det har prestert basert på plassering. Hvis du ser på kartet av interesse etter region (selv om det merker det som “region”, det er land), kan du få informasjon om målgruppen din eller kanskje til og med endre prioriteringene dine. Du legger vekt på å selge i Storbritannia, men Frankrike har en mye større rente. Hvorfor ikke legge til fransk lokalisering på nettstedet ditt, og dra nytte av situasjonen.

Interesse etter region

Det er verdt å påpeke at jo mer populært søkeordet/setningen du leter etter, jo mer data vil være tilgjengelig. Mindre søkte ord vil bare ha et verdensomspennende kart tilgjengelig for populære. På den annen side kan du gå inn i underregioner (som stater i USA) og til og med metroområder og byer. Det er ikke mange situasjoner når du ønsker å gå inn i så mange detaljer, men det skader på ingen måte å ha muligheten tilgjengelig.

Interesse etter underregion

Alt er relatert

Når du søker etter noe spesifikt, hjelper det alltid å vurdere lignende emner og spørsmål, om ikke annet, for å få et perspektiv og kanskje en ide om retningen du kan forgrene deg fra den opprinnelige ideen. Det er viktig å merke seg at begge seksjonene inneholder søkeord/fraser i sin opprinnelige form, så hvis du velger å få verdensomspennende data (i vårt eksempel for «VM») vil du få de mest populære resultatene uansett språk, som du kan se i tabellen nedenfor.

Å lese:  Fire alternativer til Disqus-kommentarer på WordPress

Relaterte emner og spørsmål

I denne delen kan resultatene vises på to forskjellige måter – stigende og topp. Den “stigende” sorteringen viser emner og søk med størst økning i popularitet over den valgte tidsrammen, mens “topp”-sortering viser de som har absolutt flest søk totalt. Tenk på førstnevnte som “trending” og sistnevnte som “beste all-time” valg, og du vil ha en god ide om hva hver representerer.

Topp relaterte emner og spørsmål

Sammenligning

Til slutt vil du ha muligheten til å kombinere og sammenligne to eller flere søkeord/fraser hvis du er i et dilemma om hvilke du skal bruke. Hver bit av data vi allerede har dekket er til stede her også, med hver graf, kart og relaterte spørringer. Den eneste forskjellen er at nå har du flere av dem på samme side – en for hvert begrep du har skrevet inn med “renter over tid”-grafen som viser dem alle i samme tabell for å få den mest nøyaktige ideen om hvordan de står. opp mot hverandre.

Sammenligning av interesse over tid

Sammendrag

Med søkeord/fraser skal det ikke være mye juling rundt bushen. Det ville være best om du var direkte og til poenget. Du må investere tid i å undersøke hvilke du skal bruke som passer til akkurat ditt merke, og på toppen av det finne hvilke varianter som kan fungere for å sette SEO-poengsummen enda mer over toppen. Kraftig bruk av de som rett og slett ikke er trending er veien til ødeleggelse.

Når vi vet at Google er alfa og omega på omtrent alt en gjennomsnittlig bruker gjør på nettet, er det bare passende at du bør bruke instrumentene deres for å sikre at siden din får høyere karakter på søkemotoren deres. Google Trends er fremtiden for analyse, i det minste når det gjelder søkeord/fraser og du ikke ønsker å bli etterlatt.

Nye publikasjoner:

Anbefaling