Å drive en e-handelsbutikk har flere fordeler i motsetning til detaljhandel, hvorav en er den fortettede funksjonaliteten til alle tannhjulene i systemet. La oss si at du bruker WordPress sammen med WooCommerce. Alt er integrert og sammenvevd med alt annet til det punktet hvor du nesten ikke trenger å forlate dashbordet. Denne enhetlige tilnærmingen ledsaget av et brukervennlig grensesnitt gjør det mulig for brukere å raskt få taket på ting.
Nå i hjertet av hver nettbutikk ligger bestillinger. Du vil gå gjennom en rekke analytiske data som viser antall vellykkede/oppfylte bestillinger, forlatte bestillinger/vogner, filtrert og sortert statistikk om bestillinger basert på plassering, alder, talespråk osv. For å si det kort, trafikk genererer bestillinger , som genererer inntekter – i det lange løp er hver av de tre avhengig av førstnevnte, og uten at alle ledd i kjeden presterer, vil du ende opp med å stenge butikken før eller siden.
Her vil vi fokusere på selve bestillingene, mer presist hvordan du eksporterer WooCommerce-ordrer til filer du kan bruke for videre analyse, i rapporter, for fremtidig referanse osv. For denne oppgaven vil vi bruke WooCommerce ordreeksport plugg inn.
Eksporter WooCommerce-ordrer med et klikk
Det har aldri vært enklere å eksportere bestillinger i WooCommerce enn med denne enkle pluginen som gjør akkurat som annonsert – integrerer en rekke måter å få tabeller med ordredata eksportert fra WordPress til å brukes andre steder.
WordPress-verktøyet er delt inn i tre seksjoner – eksportdata, innstillinger og planlagt eksport. Prinsippet som eksporttabellene fungerer i er veldig likt andre rapporter du mer enn sannsynlig har møtt på et tidspunkt. Å gå gjennom alle funksjonene og funksjonene er raskt og enkelt oppnådd, selv for nykommere, og denne tilgjengeligheten er absolutt en av grunnene til at vi har funnet ut at denne WooCommerce eksportordre-pluginen er en så god forbedring for alle som bruker WooCommerce som deres foretrukne e-handelsplattform .
Datoperioder
Det første du må konfigurere er datointervallet som rapporten skal samle data fra. Dette avhenger helt av hva du vil at rapporten skal reflektere. Du kan bruke den som en daglig eller ukentlig rapport for å se den nåværende situasjonen, se på hele året for en generell følelse av omfang, eller en hvilken som helst annen tidsramme du trenger for å sammenligne den med samme periode for et eller to år siden. For å hjelpe deg, vil du bli presentert med syv forhåndsdefinerte områder der bare et klikk er nok for å komme i gang. I tilfelle du ikke finner ønsket utvalg, er det alltid muligheten til å velge ditt eget tilpassede utvalg.
Rapportformat og utdata
Å velge området dataene dine skal samles inn fra er bare det første trinnet for å få ut WooCommerce-eksportbestillingene dine. Når datoene er satt, må du adressere formatering og utdata. Denne delen, selv om den ikke er lik når det gjelder brukergrensesnitt, men i stedet funksjoner, ligner veldig på sorterings- og filterdelene i et Excel-regneark og vil derfor helt sikkert være umiddelbart gjenkjennelig.
Du vil kunne velge etter hvilken verdi du vil sortere dataene og i hvilken rekkefølge (stigende eller synkende); nok en gang avhenger dette av måten du vil bruke rapporten på. Videre må du angi dato- og klokkeslettformatet – dette er ekstremt viktig basert på hvor du opererer fra, på grunn av de distinkte forskjellene i måten datoer og klokkeslett brukes på rundt om i verden (USA og Europa representerer gode eksempler, spesielt når det gjelder datoer). Andre oppsettelementer inkluderer filnavn, tegnkoding, feltavgrensning og linjeskift – alle ganske enkle ting, avsluttet med hvordan du vil at elementene dine skal formateres i tabellen – hver linje i en egen rad er standardalternativet, eller alternativt , hver artikkel i en egen kolonne.
Eksporter nye bestillinger
Denne funksjonen viser omfanget av hvor mye arbeid plugin-en gjør i bakgrunnen uten at vi merker det. Nemlig alle WooCommerce eksportordrer lagres, dvs. plugin husker dem som allerede eksportert. Du kan derfor bruke denne funksjonen til å eksportere kun de nye bestillingene (de som ikke er eksportert ennå). Et alternativ som dette kan være svært nyttig hvis du ser etter rapporter for en kortere tidsperiode, for eksempel daglige rapporter.
Aktivering av alternativet betyr at du ikke trenger å manuelt sile gjennom data du allerede har gått gjennom, og i stedet vil du få en ren, oppdatert tabell hver gang. Husk at hvis du vil at plugin-en automatisk skal filtrere ut nye bestillinger i eksporten, er det bare å krysse av i boksen, men hvis du vil manuelt sette den første bestillingen som alle andre trekkes ut etter, bruk feltet.
Filter
Akkurat som navnet antyder, kan du filtrere ut feltene du ønsker skal vises i tabellen. Filteralternativene er delt inn i tre hovedalternativer – bestilling, produkt og kupong. For å implementere et filter, er det tre attributter du må sette opp. Først blant dem er typen filter du skal bruke (for eksempel valuta), den andre er betingelsen (vanligvis er/er ikke lik), og til slutt verdien (i tilfelle valuta USD, EUR osv. .). Du vil kunne stable så mange filtre du vil for å få et eksportbord som passer perfekt for dine behov.
Produktfilteret fokuserer på produkter i stedet for bestillinger, så filtre handler om individuelle produkter eller produktkategorier. Kuponger ligner veldig på filtre. Hvis du har gjort noen kampanjer og kun ønsker å skille ut bestillinger som inkluderer kuponger, vil dette være stedet å gjøre det.
Felt som skal eksporteres
Mens filtre skiller ut bestillingene du vil ha med i rapporten din, kan du her velge hvilke felt som er til stede i den samme rapporten. Dette er også den delen du sannsynligvis vil gjøre mesteparten av arbeidet ditt i på grunn av den store dybden du kan finne.
Vinduet du opererer i er delt ned på midten i to distinkte seksjoner. På venstre side er det feltene som vil være på eksporten, mens på høyre side vil du ha alle feltene som er til din disposisjon og som du kan legge til i rapporten. Prosessen med å legge til felt er en enkel dra-og-slipp-bevegelse. Det samme gjelder for å plassere “aktive” felt i hvilken som helst rekkefølge du ønsker, mens fjerning av dem krever bare et passende klikk (også på den “aktive” siden). Ved å bruke denne effektive metoden kan du lage ulike tilpassede rapporter som kan dekke en hel mengde situasjoner på få minutter.
Kategoriene du kan velge feltene fra inkluderer: grunnleggende, betalingsinformasjon, faktureringsdetaljer, artikler, produktinformasjon og brukerinformasjon. Hver kategori har en rekke felter du kan legge til, og det er til og med en mulighet for å legge til et stort utvalg metadata hvis du har en annen plugin eller et tillegg som samler dem for nettstedet ditt. Feltvalg varierer fra grunnleggende data som “ordretotal” til ting som “kupongkode” og alt i mellom.
Forhåndsvisning
Før du eksporterer WooCommerce-rapporter, er det alltid en god idé å se hvordan finalebordet vil se ut. Det er derfor forhåndsvisningsfunksjonen kommer godt med – den viser deg det komplette settet med felt som vil være tilstede i slutttabellen, men reduserer antall elementer til de første 25. Om ikke annet kan dette sees på som en tidsbesparelse der du kan gjøre mange endringer og forhåndsvise dem direkte i dashbordet uten å måtte eksportere rapporten hver gang.
Innstillinger
Innstillingsdelen er ganske enkel, og består hovedsakelig av loggen som du potensielt kan bruke fra tid til annen. Akkurat som enhver “historikkopptak”-funksjon i enhver app du bruker, har ikke en logg mye bruk før noe går galt og/eller må kontrolleres. Utenfor loggen kan du se de grunnleggende innstillingene for plugin, eksportere dem hvis du begynner å bruke plugin på et annet nettsted, eller importere dem hvis dette er det nye nettstedet du tar opp.
Planlagte rapporter
Frem til dette tidspunktet har alt vi har vært inne på vært manuell eksport og rapporter. Imidlertid er det stor etterspørsel etter å eksportere WooCommerce rapporterer på en tidsplan. Tenk deg å kjøre et nettsted som har hundrevis av bestillinger hver dag som du må lage daglige rapporter for manuelt. Den mengden arbeid vil absolutt være betydelig. I slike tilfeller vil det å sette opp en automatisert tidsplan med denne WooCommerce eksportordreplugin være en livredder.
Du vil kunne lage tidsplaner for en rekke eksporter, alle med varierende frekvens, avhengig av hvor ofte du trenger en spesifikk rapport. Å sette opp hver rapport er nesten det samme som du ville gjort det for manuell eksport, med minimale tillegg.
Før du kommer til den vanlige menyen vi allerede har dekket, må du sette opp når du skal kjøre eksporten og hvordan den leveres. For leveringstider kan du angi bestemte dager eller bruke en forhåndsdefinert tidsplan (daglig, ukentlig osv.) som passer til det du går til.
Avhengig av hvordan du driver og administrerer nettstedet ditt, er det tre måter disse eksportene kan leveres på – via post, via FTP eller lagret direkte i en katalog i WordPress. Hvert av valgene vil kreve at du fyller inn grunnleggende informasjon i et par felter, og du vil være god til å gå, enkelt som det.
Sammendrag
Å drive alle slags analytiske oppgaver har blitt en nøkkeldel av enhver vellykket virksomhet, e-handel eller annen type. En avgjørende del av det – analyserapporter – kan du bare få gjennom plugins som henter spesifikke data fra nettstedets database.
Nå, siden bestillinger er en så stor del av det hele, er det naturlig at det er noe som er et must å ha en plugin som kan eksportere viktige data både manuelt og automatisk.
Derfor, med alt i betraktning, bør alle som driver butikken sin gjennom WooCommerce ta en lang, hard titt på en WooCommerce eksportordre-plugin og implementere den på nettstedet deres.