I dag virker det som om alle har sin egen nettsted. Hvert produkt, hver tjeneste, i utgangspunktet alt som kan tilbys og tjene penger på er online. Med måten ting er satt opp på, vil dette bli enda mer uttalt, og alt er på grunn av oss.
Vi trenger en altmuligmann, vi ser på nettet. Vi er sultne, vi går til nettet for å bestille. Vi trenger å handle butikker er alle online. Borte er dagene med Rolodexes, huske telefonnumre og stable visittkort i lommeboken. Dette perspektivskiftet har vært bra for alle fordi nå er informasjon allment tilgjengelig og raskt tilgjengelig.
Imidlertid må alle disse nettstedene på nettet bygges og vedlikeholdes, og bare en brøkdel av de som har ansvaret for det, vet hvordan det skal gjøres. Det er derfor vi har sett en tilstrømning av nettstedsbyggere de siste årene.
Nettstedbyggere gir avkall på den klassiske kodeeditoren. I stedet tilbyr de en strømlinjeformet, sanntids visuell editor som du bruker til å legge til og fjerne elementer, flytte dem rundt eller bytte opp attributtene deres. All koding gjøres automatisk i bakgrunnen, og selv om kodekunnskap alltid er velkommen, er det på ingen måte nødvendig å bruke en nettstedbygger.
En av de mest populære nettstedbyggerne rundt om er Elementor, og i dag skal vi fokusere på hvordan du kan legge til elementer i Elementor på en raskere og mer allsidig måte.
Elementor – Alt du trenger for å bygge et nettsted
Elementor er en sidebygger for WordPress, det mest brukte innholdsstyringssystemet. Som sådan drar den nytte av alt WordPress tilbyr, mest fremtredende tillegg og plugins.
Mens Elementor har mer enn nok funksjoner i sin basisversjon (omtrent som WordPress), er det innholdet du kan integrere som løfter hele pakken til neste nivå.
Disse tilleggene til hovedformelen kan variere vilt, fra å legge til fargevalg og temaer til widgets og sosiale nettverksplugger.
Dessuten, siden de er utviklet uavhengig av Elementor (vanligvis av mindre team), kan de fokusere oppmerksomheten sin på spesifikke aspekter av nettstedsbyggingsprosessen, noe som betyr mye mer ekspansive funksjoner enn originalen.
Hvis du allerede har jobbet med Elementor, har du sannsynligvis hørt om Ultimate Addons for Elementor, Elementor Addon Elements eller ElementsKit. Og i dag skal vi fokusere på sistnevnte.
ElementsKit – Enda bedre enn den ekte varen
Med ElementsKitvil du få tilgang til 60+ widgets, 30+ maler, 7 moduler og 400+ forhåndslagde seksjoner, men det er så mye mer enn det.
Databasen til din disposisjon vil uten tvil være noe du vil elske å jobbe med, men den virkelige styrken til dette pluginet ligger i skaperen. Nemlig alt du ikke allerede har, vil du kunne lage uten å måtte ta et avansert kodekurs bare for å komme i gang.
Innramming av siden
For å starte ting trenger du topp- og bunntekst – elementer som rammer inn siden din. I dette spesielle tilfellet, sammen med dem, kommer menyer, og til og med megamenyer (i både horisontale og vertikale versjoner). Du kan ta disse elementene fra databasen og sette dem inn på en plug-and-play måte, eller du kan lage nye selv.
Menyer er det viktigste navigasjonsverktøyet de besøkende vil bruke, så ikke sov på dem. Gjør dem omfattende, men ikke komplekse. Tross alt spiller det ingen rolle hvor bra en meny ser ut hvis den ikke er funksjonell.
Med ElementsKit kan alt settes opp gjennom en brukervennlig editor, fra størrelser, farger og opasitet til klebrige elementer. Rammen vil være der; du trenger bare å fylle den med innhold.
Brukergrensesnittet vil gjøre det slik at du ikke kaster bort tid på å lete etter løsninger, og vil gi deg akkurat nok frihet til å uttrykke deg innenfor redaktørens trygge rammer.
Widgets
Vanligvis legges widgets til et nettsted for å gi rask tilgang til spesifikke data og enklere navigering. Dessuten krever det meste av tiden avanserte kodingsferdigheter å lage egendefinerte widgets og avskrekker nye og/eller tilfeldige brukere.
ElementsKit ser ut til å fjerne den ferdighetsbaserte barrieren ved å bryte ned prosessen i mye lettere håndterbare biter. Dens avanserte widgetbygger vil gi deg et layoutsettbibliotek med 30+ maler og 600+ forhåndslagde seksjoner/widgets.
Ved å bruke dette biblioteket kan du mikse og matche forskjellige deler for å lage en perfekt helhet. Bare legg til, fjern eller endre deler til du er ferdig; det er bare så enkelt.
Naturligvis, jo mer du vet, jo mer vil du kunne gjøre i editoren, inkludert tilpasset koding. Dette er imidlertid det perfekte utgangspunktet for alle som ønsker å pusse opp nettstedet sitt med widgets for første gang.
Kroppen
Som om det ikke var nok å ramme inn siden og legge til widgets, lar ElementsKit deg også tilpasse sidens kropp ved å velge mellom flere parallakseeffekter som rullende animasjoner og dynamiske sveveeffekter. Igjen, disse legges til ved å bare krysse av med et klikk og plassere dem der du vil.
Effektene gir stil til et nettsted, men bør ikke overbrukes, spesielt når du tar i betraktning det faktum at telefonskjermer, hvor enkelhet er nøkkelen, er inngangsporten til nettstedet ditt for de fleste besøkende.
Hjelp utenfra
For å parafrasere en langvarig regel, “Hvis det ikke ble lagt ut og delt, skjedde det ikke”. Sosiale medier er overalt i dag, det være seg Facebook, Twitter, Instagram, TikTok eller en hvilken som helst annen av de mange plattformene der ute, og som sådan må det gjøres rede for.
Å integrere noen eller alle disse plattformene på nettstedet ditt er praktisk talt obligatorisk på dette tidspunktet. Heldigvis er inkorporering av feedene deres en prosess som ikke tar annet enn noen få klikk, med ElementKit, og dermed gjør det enkelt for deg å koble hver del av merkevaren din til hjemmesiden.
Men det stopper ikke ved sosiale medier. Du kan også integrere anmeldelser fra Google eller Yelp, og til og med WooCommerce-funksjoner er tilgjengelige for de som driver en nettbutikk.
Det er sjokkerende enkelt å bygge opp merkevaren din på mange fronter med alt til din disposisjon og deretter sende dem tilbake til nettstedet ditt, hvor alt innhold kommer fra.
Skalere ned ting
Alle disse funksjonene kan virke som om de er for mye for et enkelt nettsted å håndtere, men ikke bekymre deg. Alt du legger til kan aktiveres eller deaktiveres når som helst gjennom alternativpanelet. Faktisk kan plugin-en settes opp slik at den skalerer ned for å alltid holde nettstedet i gang.
Disse endringene kan implementeres på hele nettstedet eller bare på visse elementer, men målet er det samme – optimalisering.
Sammendrag
ElementsKit virker som det perfekte verktøyet nykommere kan bruke for å støtte nettstedene sine til neste nivå, men det stopper ikke der. Jo lenger du kommer, jo flere alternativer åpner seg for deg. Som sådan blir det et flott verktøy selv for avanserte brukere som er vant til å jobbe med kode.
Så hvis du bruker Elementor som nettstedredaktør, oppfordrer vi deg til å prøve ElementsKit-pluginen for å virkelig låse opp potensialet til basisplattformen.