Slik sikkerhetskopierer du enkelt WordPress-nettstedet ditt (trinn for trinn)

Vil du sørge for at WordPress-siden din er trygg ved å lage en sikkerhetskopi?

En sikkerhetskopi kan redde deg fra å miste dataene dine, og du kan gjenopprette nettstedet ditt fra det hvis du noen gang skulle trenge det.

Nå er det enkelt å ta en sikkerhetskopi. Alt kan gjøres med et klikk på en knapp og kan til og med planlegges til å kjøre automatisk, forutsatt at du har de riktige verktøyene.

I denne opplæringen viser vi deg hvordan du enkelt kan sikkerhetskopiere WordPress-nettstedet ditt ved å bruke det beste WordPress backup-plugin.

Hvorfor trenger du å sikkerhetskopiere WordPress-nettstedet ditt regelmessig?

Som WordPress-bruker er det avgjørende for deg å sikkerhetskopiere WordPress-filene og databasene dine regelmessig til et sikkert sted. I tilfelle tap av data skjer på grunn av en ulykke, ondsinnet angrep eller en annen katastrofe, kan regelmessig sikkerhetskopiering være en livredder.

På den måten kan du enkelt gjenopprette filene og databasene dine, selv om hele nettstedet ditt blir hacket, ødelagt eller slettet.

Vi anbefaler at du lagrer disse sikkerhetskopiene på flere steder. Hvis noen av sikkerhetskopiene dine er ødelagt, har du en annen for å enkelt gjenopprette nettstedet ditt.

Hvis du har en innholdstung nettside og legger til nytt innhold regelmessig, kan det hende du må sette opp automatiske sikkerhetskopier. Du vil også se etter plugins som bruker den inkrementelle sikkerhetskopieringsprosessen der den kopierer og legger bare til de nye endringene som er gjort på nettstedet ditt i stedet for å kjøre en fullstendig sikkerhetskopi hver gang. Dette optimerer hastigheten på sikkerhetskopieringen slik at det ikke er noen tung belastning på serveren din.

Men hvis du ikke oppdaterer WordPress-nettstedet ditt så ofte, kan du lage manuelle sikkerhetskopier ved å bruke en WordPress backup-plugin. Selvfølgelig må du velge riktig plugin som oppfyller kravene dine for å lage og gjenopprette WordPress-sikkerhetskopier.

Før vi starter, må du vite hvilke WordPress-filer du bør sikkerhetskopiere:

  • Kjerne WordPress-filer
  • Filer i wp-innholdsmappen (temaer, plugins og opplastinger)
  • WordPress konfigurasjonsfiler
  • WordPress database

Nå er det enkelt å ta manuelle sikkerhetskopier. De fleste webverter og plugins lar deg gjøre det med et klikk på en knapp. Men det virkelige du må se etter er gjenopprettingsalternativene.

Når nettstedet ditt går ned, bør du kunne gjenopprette det på få minutter. Det bør ikke ta en lang og komplisert prosess å få nettstedet ditt tilbake.

Å lese:  Hvordan endre zoomspråk? Komplett guide

Dette er en av grunnene til at vi anbefaler å bruke en førsteklasses sikkerhetskopiløsning som gjør det enkelt ikke bare å lage sikkerhetskopier, men også å gjenopprette dem umiddelbart.

Ikke overbevist? Du bør lese guiden vår: viktigheten av å lage regelmessige sikkerhetskopier i WordPress.

Med det sagt, la oss ta en titt på hvordan du enkelt kan sikkerhetskopiere og gjenopprette WordPress-nettstedet ditt helt uten å miste noen filer.

Hvordan lage en sikkerhetskopi av WordPress-nettstedet ditt

Trinn 1: Få riktig sikkerhetskopiplugin

Det finnes mange forskjellige plugins som lar deg lage en sikkerhetskopi av nettstedet ditt.

Vårt nummer 1 valg er Duplikator.

Duplikator er enkel å installere, lett å ta sikkerhetskopi, og når tiden er inne for å gjenopprette nettstedet ditt, kan du raskt gjøre det med noen få klikk.

Enten du har en liten eller stor side, kan du bruke Duplicator til å ta manuelle sikkerhetskopier på forespørsel eller sette opp en automatisert tidsplan.

Deretter kan du velge å lagre sikkerhetskopiene på flere steder som inkluderer Dropbox, FTP, Google Drive, OneDrive eller Amazon S3.

Du kan også bruke sikkerhetskopien din til å lage et iscenesettelsesområde for å teste endringer før du ruller dem ut på nettstedet ditt.

I tillegg til alt dette gjør Duplicator det enkelt å migrere hele nettstedet til andre servere eller verter.

Her er noen flere grunner til at vi velger Duplicator for å lage WordPress-sikkerhetskopier:

  • Ubegrensede sikkerhetskopier og migreringer
  • Enkle gjenopprettingspunkter
  • Sikker filkryptering
  • Stor sidestøtte
  • Server til server importer
  • Multisite støtte tilgjengelig

Det er en gratisversjon av plugin-en i WordPress.org-depotet. Med Duplicator Pro får du tilgang til avanserte funksjoner pluss e-postvarsler og profesjonell støtte.

Nå er det så enkelt å installere denne plugin. Hvis du vil ha gratisversjonen, gå til WordPress-administrasjonspanelet Plugins » Legg til ny side. Søk etter Duplicator og installer plugin. Det er det.

For pro-versjonen, gå til Duplicator-nettstedet. Registrer deg for planen som passer best for deg, så får du en plugin-zip-fil.

Duplicator sender deg filen og lisensnøkkelen på e-post. Du kan også få tilgang til dette i Duplicator-kontoen din.

Nå inne i WordPress-administrasjonspanelet ditt, må du laste opp denne plugin-filen under Plugins » Legg til ny » Last opp plugin alternativ.

Du vil få muligheten til å aktivere plugin-en ved å bruke lisensnøkkelen sendt til deg av Duplicator.

Nå er du klar til å lage sikkerhetskopier av nettstedet ditt.

Trinn 2: Lag en sikkerhetskopi

Med denne fantastiske backup-pluginen kan du sette en automatisert tidsplan for å lage sikkerhetskopier regelmessig.

Alt du trenger å gjøre er å gå til Duplikator » Tidsplaner side.

Å lese:  Slik gjenoppretter du slettet Google Chrome-historikk

Dette åpner en side der du kan tilpasse timeplanen din.

Du kan gi tidsplanen et navn, velge en sikkerhetskopiplassering og velge når sikkerhetskopieringen skal skje etter dag og tid.

Sørg for å aktivere og lagre tidsplanen. Da vil Duplicator automatisk sikkerhetskopiere nettstedet ditt i henhold til det angitte tidspunktet og dagen.

Du kan også ta manuelle sikkerhetskopier når du trenger det. Hvis du bruker den gratis plugin-en, må du også lage sikkerhetskopien, da automatisk sikkerhetskopiering er en profffunksjon. For dette, naviger til Duplikator » Pakker fanen.

Her kan du lage en ny pakke som egentlig er en sikkerhetskopi. Du kommer til en oppsettside der du kan velge navn og lagringsalternativer.

Når du klikker på Neste knappen, vil Duplicator skanne nettstedet ditt fullstendig.

Når skanningen er fullført, vil du se en side med skannedetaljene om systemet ditt, WordPress, databasen og filene.

Hvis det er noen merknader her, kan du sjekke dem for å se om noe må fikses.

Merk deretter av i boksen ‘Ja. Fortsett med byggeprosessen!’ trykk deretter på “Bygg”-knappen. Du vil se en side med bygningen som pågår.

Når du er ferdig, vil du se WordPress-installasjonssikkerhetskopien og arkivsikkerhetskopien. Du kan velge å laste ned disse filene hvis du vil lagre dem lokalt på datamaskinen eller bruke dem til å migrere nettstedet ditt andre steder.

Ellers trenger du ikke laste ned noe her. Sikkerhetskopien din vises under Pakker fanen.

Nå har du en sikkerhetskopi klar. Hvis noe går galt, kan du raskt gjenopprette det.

Slik gjenoppretter du WordPress-nettstedet ditt

Det er ikke nok at du har en sikkerhetskopi, du må vite hvordan du gjenoppretter sikkerhetskopien umiddelbart når du trenger den.

Det er best å øve på et oppsettingssted. Lær hvordan du oppretter en oppsamlingsside her: Hvordan sette opp et WordPress-oppsamlingssted (begynnerveiledning). Du kan også bokmerke denne veiledningen og ha den hendig når du trenger å gjenopprette nettstedet ditt.

Duplicator gjør det enkelt å gjenopprette WordPress-nettstedet ditt, men det er ikke en prosess med ett klikk som andre plugins hevder. Mesteparten av tiden når plugins sier “ett-klikks gjenoppretting”, betyr de at det tar noen få knappeklikk.

Det du trenger å vite er at gjenoppretting av nettstedet ditt er en veldig delikat prosess som krever forsiktighet. Det innebærer å slette eksisterende filer og databaser og erstatte dem med sikkerhetskopien. Så vi føler det er viktig at pluginet sjekker med deg om du er helt sikker på at du vil gjenopprette nettstedet ditt.

Inne på Duplicator-plugin-siden i WordPress, gå til Pakker fanen. Du bør velge den nyeste sikkerhetskopien du har, slik at den har de nyeste dataene.

Velg nå gjenopprettingspunktikonet fra toppmenyen.

Dette tar deg til en ny side der du kan velge gjenopprettingspunkt. Duplicator anbefaler at du kopierer gjenopprettings-URLen som er oppgitt her og lagrer den på et trygt sted.

Å lese:  8 beste WordPress YouTube Video Gallery-plugins for å øke visningene

Nå må du trykke på Start Recovery knapp. En ny side åpnes med detaljene for gjenopprettingspunktet sammen med en advarsel om at denne gjenopprettingsprosessen ikke kan angres.

Du kan se detaljene for nettstedet ditt som har blitt skannet av Duplicator og sjekke om noen problemer har blitt flagget.

Deretter er det bare å godta vilkårene for bruk og klikke på Gjenopprett gjenopprettingspunkt knapp.

Duplicator ber deg bekrefte en gang til hvis du er sikker, og du kan klikke på ‘OK’-knappen.

Gjenopprettingsprosessen vil kjøre, og når den er ferdig, vil du se en suksessside.

Som standard vil plugin-en automatisk slette installasjonsfilene. Vi anbefaler at du forlater denne innstillingen siden den sørger for at nettstedet ditt ikke har noen sikkerhetsproblemer.

Du kan logge inn på WordPress-admin-siden din her og sjekke at live-siden din er tilbake til normalen.

Det er det! Du har lært hvordan du sikkerhetskopierer og gjenoppretter WordPress-nettstedet ditt.

Sikkerhetskopier kommer godt med i tilfelle tap av data skjer på grunn av en ulykke, sikkerhetsbrudd osv. Selv om du setter opp sikkerhetskopier, kan du fortsatt bli et offer for hacking og sikkerhetstrusler.

Vi anbefaler at du bruker Sucuri for å redde nettstedet ditt fra hackere, malware-angrep og andre trusler. Du bør også lese vår komplette Sucuri-anmeldelse for mer informasjon, eller du kan følge vår komplette WordPress Security Guide.

Vanlige spørsmål om hvordan du sikkerhetskopierer WordPress-nettstedet ditt?

Hvordan sikkerhetskopierer jeg WordPress-siden min gratis?

Du kan sikkerhetskopiere WordPress-nettstedet ditt gratis ved å bruke Duplicator-plugin. Bare installer plugin-en på nettstedet ditt og ta en sikkerhetskopi. Så enkelt er det.

Hvordan sikkerhetskopierer jeg WordPress-siden min manuelt?

For å sikkerhetskopiere nettstedet ditt manuelt, må du få tilgang til cPanel (kontrollpanel) i WordPress-vertskontoen din. Vi anbefaler ikke å ta en manuell sikkerhetskopi av nettstedet ditt med mindre du er kjent med cPanel. Små feil kan føre til en ødelagt nettside. Du bør bare bruke denne metoden hvis du ikke har tilgang til WordPress-dashbordet for å installere en backup-plugin som Duplicator.

For å ta en kopi av WordPress-filene dine, åpne Filbehandling » public_html mappe. Her bør du se flere mapper kalt wp-content, wp-admin og wp-includes – dette inneholder alle dine WordPress-kjernefiler som wp-config, functions.php, og så videre. Du kan mappen public_html, komprimere og laste ned en zip-fil til datamaskinen din.

Deretter må du laste ned WordPress-databasen din. Gå over til phpMyAdmin i cPanel. Her kan du eksportere WordPress-databasen din. Database-sikkerhetskopien vil være en mySQL-fil.

Hvis du ikke har tilgang til cPanel, må du bruke en FTP- eller SFTP-klient som Filezilla for å sikkerhetskopiere WordPress-filene dine.

Har WordPress en sikkerhetskopi?

WordPress sikkerhetskopierer ikke nettstedet ditt. Du må ta sikkerhetskopier på egen hånd ved hjelp av en backup-plugin. Du kan også abonnere på en backup-plan som tilbys av webhotellleverandøren din. Vi foretrekker å bruke en plugin da du får mer kontroll over sikkerhetskopiene og lagringsfunksjonaliteten. Det er også lurt å ha en separat sikkerhetskopi fra webhotellselskapene slik at du kan gjenopprette den når du trenger det uten å måtte vente på at verten skal gjenopprette den.

Å lese:  WordPress-tematilpasning: skreddersy nettstedet ditt til perfeksjon

Hvordan sikkerhetskopierer jeg WordPress-nettstedet mitt til en lokal datamaskin?

Den beste måten å sikkerhetskopiere nettstedet til en lokal datamaskin på er å installere Duplikator backup-plugin på nettstedet ditt. Lag deretter en sikkerhetskopi med bare noen få klikk. Når sikkerhetskopien er klar, er det et alternativ å laste ned sikkerhetskopien til din lokale datamaskin eller harddisk.

Hva er den beste sikkerhetskopien for WordPress?

Det er mange sikkerhetskopieringsalternativer for WordPress. Etter vår mening er Duplicator #1 backup-plugin for WordPress. Imidlertid er det bygget for både WordPress-brukere og utviklere, så det er noen biter som er tekniske. Du kan også bruke andre sikkerhetskopieringsløsninger som UpdraftPlus-plugin, JetPack og BackupBuddy.

Sørg for at plugin-modulen lar deg automatisere sikkerhetskopier slik at de kjører etter planen og gir deg også muligheten til å sikkerhetskopiere nå (on-deman backup). Se hele listen vår her: Beste backup-plugins for WordPress.

Hvordan sikkerhetskopierer jeg WordPress til Dropbox?

For å lagre WordPress-sikkerhetskopier i Dropbox, åpne Duplicator-pluginen Oppbevaring fanen og Opprett ny lagring. Her får du muligheten til å velge type lagringssted. Du kan velge Dropbox og koble til Dropbox-kontoen din her.

Deretter kan du enten overføre sikkerhetskopifiler til Dropbox eller sette den opp til automatisk å legges til dropbox.

Duplicator tilbyr alle slags skylagringsalternativer, inkludert Amazon, Google Drive og OneDrive.

Bør jeg sikkerhetskopiere nettstedet mitt daglig?

Hvis du gjør endringer på nettstedet ditt på daglig basis, anbefaler vi å ta daglige sikkerhetskopier. Hvis du vil lage planlagte sikkerhetskopier, er det best å kjøre dem når det er mest sannsynlig at du vil gjøre endringer på nettstedet ditt. For eksempel, hvis du legger ut en ny blogg hver uke på torsdag, bør du planlegge at sikkerhetskopien skal kjøre torsdag kveld, slik at det siste innholdet legges til i sikkerhetskopien.

Hva er den beste typen backup for e-handel?

Hvis du kjører et eCommerce- eller WooCommerce-nettsted, trenger du inkrementelle sikkerhetskopier i sanntid. Dette vil fange opp hver bestilling som er lagt inn, slik at du aldri mister viktige kundedata.

Vi håper denne artikkelen hjalp deg enkelt å sikkerhetskopiere WordPress-nettstedet ditt. Du vil kanskje også sjekke ut innlegget vårt om de beste gratis nettstedene og ressursene for å lære WordPress (nybegynnere og utviklere). Den lenker til tonnevis av gratis WordPress-veiledninger, guider og anmeldelser som du vil finne nyttige.

Nye publikasjoner:

Anbefaling