Slik utvider du e-postlisten din ved hjelp av sosiale medier: 5 tips i 2024

E-post eller sosiale medier – hvilken markedsføringskanal er mer effektiv?

Vel, det kommer an på hvem du spør.

Men én ting er sikkert: dataene viser begge er kraftige verktøy for generering av potensielle salg og konvertering. Du kan også bruke dem sammen for å maksimere effekten.

Hva kan du gjøre for å få mest mulig ut av hver kanal? Hvordan støtter den ene den andre slik at de begge kan hjelpe deg med å nå dine mål?

La oss ta en titt på noen av de viktigste tingene du bør vurdere når du utvider e-postlisten din med sosiale medier.

Før vi dykker inn, her er hva de siste bransjerapportene viser:

 • E-post har nå 3,9 milliarder aktive brukere over hele verden.
 • Sosiale medier er noe mindre populært, med 3,4 milliarder brukere over hele verden.
 • Når det kommer til hvilken kanal folk foretrekker for kampanjer, er det et stort gap: 60 % sier de liker e-post, mens bare 20 % foretrekker sosiale medier.
 • E-post fremmer også høyere engasjement og flere konverteringer enn sosiale medier.

sosiale medier statistikk

Etter denne statistikken å dømme vinner e-post klart når det gjelder:

 • bygge langsiktige relasjoner med potensielle kunder og kunder og generere flere konverteringer.

Men betyr det at du bør slutte å investere i sosiale medier og fokusere all innsats på e-post? Ikke i det hele tatt.

Tvert imot: e-post og sosiale medier fungerer hånd i hånd i hånden, og når du spikrer dem begge, kan du få fine resultater.

«Mens sosiale medier lar oss eksponere merkevaren vår for nye målgrupper, er e-post perfekt for pleiendevarme opp og til slutt konvertere prospekter, sier Mehdi Hussen, Digital Marketing Manager hos Selg Handy.

“Sosiale medier driver konsekvent trafikk til nettsiden og bloggen vår og kan gjøre det for enhver type virksomhet,” legger Hussen til. “Når folk kommer dit, vil du lokke dem til å abonnere på e-postlisten din. Ta dem inn i salgstrakten din og pleie dem med ditt beste innhold,” råder spesialisten på digital markedsføring.

Formelen hans har eksistert i årevis – og med god grunn. Det fungerer.

Men når du utvider e-postlisten din med sosiale medier, lønner det seg å være oppmerksom på fallgruvene du kan støte på. Ikke bare hindrer dette deg i å kaste bort all innsats, men en jevn og lukrativ tilnærming vil hjelpe deg å nå målene dine raskere.

Klar til å starte? Her er hva jeg lærte av personlig erfaring og fra å snakke med noen av mine jevnaldrende.

1. Organisk vekst skjer ikke over natten

Du vet de annonsene du ser – for det meste på sosiale medier – med digitale gründere som hevder at de kan lære deg hvordan du kan utvide listen over natten?

Selv om noen av tipsene du finner på blogger eller nettkurs er uvurderlige, er det én ting du bør vite: organisk vekst tar tid.

Så hvis du føler at du ikke har fått mange abonnenter gjennom sosiale medier så langt, ikke føl deg motløs. Med e-postmarkedsføring som blomstrer akkurat nå, har folk blitt mer motvillige til å gi ut e-postadressene sine. Betrakt det som en personlig seier når noen blir med på listen din: det er et tegn på at du gjør en god jobb.

Å lese:  Skremmende gode WordPress-tweets fra oktober 2024

Dessuten, hvis du nettopp har begynt, bør du vite at dette kommer til å bli en lang reise.

Er du med på det på lang sikt?

Da har du allerede en vinnermentalitet. Å være tålmodig og utholdende lønner seg.

Selvfølgelig kan du øke rekkevidden ved å investere i annonser, men vil du vite hvordan du kan utvide listen over sosiale medier gratis? Du kan stjele noen av ideene nedenfor – de er enkle å bruke.

Bruk Facebook-oppfordringsknappen

Gå til Facebook-bedriftssiden din. Til høyre, under forsidebildet ditt, bør du se en tilpassbar handlingsfremmende knapp (CTA). Nå, fortsett og rediger den og koble til e-postabonnementssiden din slik at folk kan registrere seg for e-postene dine.

Melde deg på

Du lurer kanskje på hvor mange som ser den knappen og hvor mange som ender opp med å klikke på den for å abonnere. Her er hva Uwe Dreissigacker, administrerende direktør for InvoiceBerrydelt med meg:

“Vi har aktivert den knappen fra dag én. I stedet for å prøve å få folk på e-postlisten vår, tilpasset vi CTA for å lede besøkende direkte til registreringssiden vår. Antallet personer som følger denne CTA har aldri vært stort, men det gir en jevn strøm av trafikk til nettstedet vårt,” sa Dreissigacker.

Snakk om e-postene dine på sosiale medier

Er du stolt av nyhetsbrevet ditt? Sender du markedsføringstilbud som folk ikke kan få andre steder? Snakk om det på sosiale medier.

For eksempel, et par dager før nyhetsbrevet ditt går ut, legg ut en teaser på alle kanalene dine. Hvis du planlegger å sende eksklusivt innhold, gi folk beskjed. På denne måten får følgerne dine en sjanse til å abonnere og ikke gå glipp av informative og nyttige e-poster.

2. Aktiver sosial bevis ved å publisere attester

Har noen noen gang fortalt deg hvor mye de liker e-postene dine? Be dem om tillatelse til å bruke denne tilbakemeldingen som en anbefaling. Få ting fungerer bedre for å få folk til å prøve noe nytt enn å høre andre skryte av det. Du kan legge ut denne anbefalingen på dine sosiale mediekanaler, på hjemmesiden din og på en hvilken som helst annen kanal publikum samhandler med.

Dessuten, hvis nyhetsbrevet ditt mottar ros i en prestisjetung publikasjon, ikke nøl med å bruke det til å utvide listen din.

Ta dette eksemplet fra Kara Cutruzzula, journalist og forfatter av Brass Ring Daily-nyhetsbrevet. Vanity Fair sa at det er «som en livscoach i innboksen din», og Kara la det til på LinkedIn-profilen hennes. Det lokker deg til å abonnere, gjør det ikke?

Cara Cutruzzula

3. Det kan hende du samler inn ugyldige og andre risikable e-postadresser

Nå som du har ballen i gang, vedder jeg på at du vil bli begeistret over å se e-postlisten din vokse. Hver nye abonnent validerer innsatsen din og motiverer deg til å nå målet ditt.

Det er bare ett spørsmål du bør stille deg selv når du ser en ny e-postadresse på listen din: er den adressen gyldig og ekte?

Se, ikke alle e-postadresser er like. Noen er ekte og tilhører folk som ønsker å komme i kontakt. Andre er midlertidige eller ugyldige, og noen brukere har for vane å flagge e-poster som spam. Den neste kan bli din.

For å sitere den berømte Forrest Gump: “Livet er som en sjokoladeboks. Du vet aldri hva du får.” Det samme gjelder e-postadresser. Bortsett fra når du implementerer en måte å bekrefte gyldigheten til disse adressene. Å ha en kvalitetskilde som Bestill detaljene dine å gi deg e-postlistene er veldig viktig. En av måtene å være trygg på er å sørge for at du har ekte, menneskeverifiserte kontaktlister over potensielle kunder og potensielle kontakter.

Å lese:  Forenkle din WooCommerce-organisasjon

For å være sikker, her er et par måter.

Gjør dobbeltvalg til en standard

Visste du at e-postlister som bruker dobbeltabonnementsmetoden genererer høyere åpnings- og klikkfrekvenser? I følge a Få svar studier, i land som Frankrike eller Tyskland – hvor dobbel opt-in er normen – får avsendere bedre engasjement.

Selv om det krever et ekstra trinn for folk å komme på e-postlisten din, er dette en sunnere og tryggere måte å utvide e-postlisten din på.

På denne måten er det mest sannsynlig at du gjør det få abonnenter som er genuint interessert i å høre fra deg.

Andrea Loubier, administrerende direktør i Mailbird, bekrefter. “Ikke bare bruker vi dobbel opt-in for vår egen liste,” sier hun, “men vi anbefaler det til alle våre partnere og kunder. Det er ikke skuddsikkert, fordi roboter fortsatt kan klikke på bekreftelseslenken din, men det gir deg en ekstra lag av forsvar mot risikable adresser.»

Nedenfor er et eksempel på en bekreftelses-e-post jeg mottok fra The Guardian da jeg abonnerte på listen deres:

Vergen

The Guardian tar ting et steg videre og tilbyr nye abonnenter muligheten til å velge sine preferanser. Det kan du også.

Det bør ikke ta mer enn 10 minutter å sette opp en dobbel opt-in. Sjekk med e-postleverandøren din. Nesten hver plattform tilbyr dette alternativet, og du må bare aktivere det.

Bruk et API for sanntids e-postbekreftelse

Rydder du e-postlisten for dårlige kontakter regelmessig? Data blir utdatert, så det er lurt å holde styr på dets naturlige forfall. Også, med pandemien som får millioner av mennesker til å miste jobben, din B2B-e-postlister kan ha blitt dårligere alvor.

Hva er en dårlig e-postadresse?

En dårlig e-postadresse er en som sannsynligvis vil sprette og påvirke e-postleveringen din.

Så først, valider listen din i bulk for å bli kvitt gamle og ugyldige adresser. Finn en pålitelig e-postbekrefter, last opp e-postlisten din til plattformen og la systemet skrubbe den. Når den er ren, kan du laste den ned og bruke den med selvtillit.

Siden, vurder å sette opp et API for e-postbekreftelse på registrerings- og registreringsskjemaene dine. Det er enkelt å gjøre: be e-postbekreftelsesfirmaet ditt om API-nøkkelen din, et stykke kode som du legger inn på nettstedet ditt. API-en vil dobbeltsjekke hver nye abonnents e-postadresse for å sikre at det er trygt å legge til i listen din.

I tillegg har du trygghet ved å vite at API-en vil holde andre risikable kontakter utenfor listen din. Misbruk av e-post, midlertidige domener eller oppsummeringsdomener, feilstavede adresser – de gagner ikke e-postmarkedsføringen din. Tvert imot påvirker de avsenderens omdømme og fører til at e-postene dine havner i spam. Vær proaktiv med dem og beskjær databasen din religiøst.

4. Eksklusivt innhold fungerer best

Det er et faktum – og for markedsføring og salg: folk elsker eksklusive ting. Og det er mer sannsynlig at de gir noe – som e-postadressene deres – i bytte mot en fordel de ikke kan få andre steder.

Jeg har vært inne på dette tidligere, men la oss snakke om noen måter du kan gjøre e-postene dine unike på. Disse tipsene vil hjelpe deg å øke abonnementsprisene og skille deg ut i en verden der alle prøver å utvide e-postlisten sin.

Den enkle måten: skriv eksklusivt innhold

La oss si at du har en liten bedrift og mangler ressursene til å lage rikt innhold, for eksempel en e-bok eller webinar. Ingen grunn til bekymring: du kan fortsatt få folk til å abonnere ved å fokusere på skrivingen din.

Å lese:  Strategisk bruk av kjøperveiledninger i e-handel

Trikset for å få denne taktikken til å fungere? Sørg for at alle vet om det. På sosiale medier kan du lokke følgerne dine til å abonnere ved å gjøre det klart at de ikke kan finne det innholdet på andre kanaler.

Hvis det primære målet ditt er å utvide listen din, bør denne meldingen være kjernen i strategien din. For eksempel kan du bruke bioplassen på Instagram, LinkedIn eller Twitter for en morder CTA som tydelig uttrykker verdien av e-postene dine.

Sjekk ut dette eksemplet fra Laura Belgray, som har bygget en vellykket copywriting-virksomhet ved å fokusere på e-postmarkedsføring. Se hvordan hun bruker sosiale medier for å utvide e-postlisten sin:

laura-belgray

Det første hun forteller deg på LinkedIn er at e-postene hennes er flotte – og det er de virkelig. Prøv dette på dine egne sosiale mediekanaler for å få folk til å abonnere.

Den (ikke så) vanskelige måten: innholdstilbud

Hvor ofte fyller du ut et abonnementsskjema for å få tilgang til innhold som interesserer deg? Jeg gjør det hele tiden, spesielt hvis tilbudet dreier seg om markedsføring.

Det neste jeg vet er at e-posten min blir inkludert i en salgstrakt og jeg begynner å få alle slags tilbud. Noen av dem er irrelevante, og jeg melder meg av, men som oftest ender jeg opp med å holde meg på listen og lese alle e-postene.

Så tenk på dette: hva er noe du virkelig er god på som kan hjelpe andre? Lag en liste over populære emner i din bransje og lag et innholdstilbud rundt det. Det kan være et webinar, en e-bok, en infografikk eller et jukseark.

Hvordan komme i gang med innholdstilbud

Innholdsavtaler kan være skremmende. Du tror kanskje de krever mye tid og krefter å lage – og er det virkelig verdt det? Først av alt: ja, det er verdt det. De kan tidobble e-postlisten din.

Og det fine med disse blymagnetene er at du kan velge selv. Føler du deg ikke selvsikker nok til å skrive en e-bok eller hvitbok? Ingen grunn til bekymring: du kan starte i det små ved å lage en infografikk.

“Kunder kommer ofte til oss med dette spesifikke målet: De ønsker å sette sammen en infografikk for å utvide e-postlisten,” sier Aditya Sheth, Chief Marketing Officer hos Venner gave. “Sammenlignet med andre typer innhold, er infografikk sannsynligvis det enkleste å lage. Når du først har bestemt deg for kopien, flyter resten av prosessen sømløst,” legger Sheth til.

Høres det oppmuntrende ut? Kom i gang og lag din egen infografikk i dag.

Deretter legger du det bak et abonnementsskjema og promoterer det på sosiale medier, slik at følgerne dine kan være de første til å lære om det. Det er et publikum du allerede har varmet opp til, og du bør ta del i det fra starten av.

Prøv så noe litt mer komplekst. For eksempel, hva slags data kan bedriften din avdekke som vil bringe et nytt perspektiv til bransjen din? Samle den informasjonen og legg den inn i en inngjerdet forskningsrapport. Ikke bare vil det hjelpe deg med å utvide e-postlisten din, men det kan også generere tilbakekoblinger til nettstedet ditt og en god mengde trafikk.

Selvfølgelig kan du komme opp med andre ideer for gated innhold. Bare husk disse to reglene:

 • studer publikum for å forstå hva folk trenger og ønsker, slik at du kan lage den beste typen innhold for dem, og strebe etter å være original i det du deler.
Å lese:  Slik finner du konkurrentens tilbakekoblinger

Hvis du trenger litt inspirasjon, se denne videoen fra Mariah Coz, som snakker om freebies for å få flere abonnenter.

5. Send konsekvent og forvent noen avmeldinger

Føler du deg allerede litt tryggere på å utvide listen din? Flink!

Før du går og begynner å samle abonnenter, er det to ting til jeg ville dele med deg. Enten du bare får taket på dette eller du er lenger nede på veien, vil de komme godt med.

Du trenger en konsekvent sendeplan fra dag én

Mange markedsførere gjør en god jobb med å samle e-postadresser, men en ikke så god jobb med å pleie abonnentene sine. Noen av de vanligste feilene jeg ser er:

 • ikke angi en velkomst-e-post,
 • inkonsekvente sendeplaner og
 • aggressiv e-postmarkedsføring når du har noe å selge.

Det er lett å se hvorfor en slik strategi vil sette folk av. Det fremstår som partisk og opportunistisk, og det er en sikker måte å miste abonnenter på.

Det samme gjelder inkonsekvens i sosiale medier. Inkonsekvente innlegg kan føre til mindre engasjement og over tid tap av kunder og potensielle kunder. Men du kan enkelt opprettholde en jevn flyt av innhold på sosiale medier ved hjelp av planleggingsverktøy for sosiale medier som SocialPilot.

Selvfølgelig er det ingen som klandrer deg for å ville selge gjennom e-postene dine. Men å være stille i lange perioder bare for å gå tilbake til folks innbokser og be dem åpne lommeboken – det er ikke en vinnende e-postmarkedsføringsstrategi.

Så hvis du ikke har en velkomst-e-post som sendes automatisk til hver nye abonnent, skriv en i dag. Send også listen din på e-post regelmessig til:

 • hold sende-IP-en din varm,
 • unngå spam-klager,
 • bygge et forhold til abonnentene dine,
 • og hjelpe beregningene dine til å øke.

Forvent litt avgang – og fjern inaktive abonnenter

Vi mottok 36 avmeldinger på den siste e-posten vi sendte til ZeroBounce. For en liste med titusenvis av mennesker er det ikke mye, men likevel kan det svi, ikke sant? Vel, det pleide å; nå, ikke så mye lenger.

Prosessen med å utvide e-postlisten din kan se ut som et EKG: vakkert voksende kurver etterfulgt av perioder med nedgang. Noen ganger, avhengig av hvor mye du markedsfører e-postene dine, kan du se en økning i abonnementer. Men ikke alle kommer for å bli, og det er normalt.

Videre bør du gå foran og fjerne passive personer selv. Nå, hvorfor ville du gå videre til en slik selvsaboterende gest?

For det første påvirker de e-postleveransen din.

Abonnenter som ikke klikker for å åpne e-postene dine i mer enn tre måneder, blir risikable. De sender et dårlig signal til Internett-leverandører (ISP) om deg, og forteller dem at innholdet ditt ikke er engasjerende. Så hvorfor skal du høre hjemme i innboksen? Du kan legge merke til at åpningsratene dine reduseres fordi e-postene dine kan bli sendt til søppelpostmappen.

Noen av disse adressene kan også ha blitt forlatt, og kan til slutt bli deaktivert og slettet. De vil sprette og påvirke avsenderomdømmet ditt, så det er best å beskjære dem regelmessig.

La oss avslutte ting

Hvis du har lest så langt, takk.

Å utvide e-postlisten din – enten gjennom sosiale medier eller andre kanaler – er et spennende mål å forfølge. Hvis det er en takeaway jeg ønsker å gi deg, er det dette: vær tålmodig, feir hver nye abonnent, fokuser på kvalitet, ikke tall, og få hver e-post til å telle. Det er den eneste “hemmeligheten” til suksess med e-postmarkedsføring.

Nye publikasjoner:

Anbefaling