SMS Marketing 101: Hva det er og hvordan du kan utnytte fordelene

AdobeStock 175929394

Til nå har SMS- eller kortmeldingstjenesten vært et effektivt kommunikasjonsmedium for mange mobiltelefonbrukere over hele verden.

På grunn av dette fortsetter markedsførere fra forskjellige bransjer og sektorer å bruke dem som en av de mest effektive markedsføringsstrategiene gjennom tidene. Hvis du ikke vil miste noen forretningsmulighet, er det på tide å vurdere å implementere SMS-markedsføring hvis du ikke har gjort det ennå.

Det er mange fordeler med å bruke SMS-markedsføring. De kommer med høy leveringsdyktighet, forbedrer merkevarebevaring, øker dine lojale kunder, og listen fortsetter.

Unødvendig å si, når implementert riktig og ved å bruke den mest pålitelige programvaren for tekstmarkedsføring og ringeløs talepostmelding, det er ingen tvil om hvordan virksomheten din kan skalere opp på kort tid. Med det er det på tide å forstå mer om dette markedsføringskonseptet og hvordan du kan utnytte fordelene.

Hva er SMS-markedsføring?

I utgangspunktet sjekker alle SMS-innboksen sin oftere enn e-postinnboksen. Og på grunn av denne vanen åpner SMS-markedsføring store muligheter for markedsførere til å sende ut personlige meldinger som promotering, kunngjøring eller varslingsverktøy.

Tradisjonelt er SMS-meldinger kun tekstmeldinger på opptil 160 tegn, men i dag omtaler de fleste alle tekster som SMS. Bedrifter bruker SMS-markedsføring for å engasjere kunder og generere salg.

Ved å komme opp med gimmicker, taktikker og de riktige ordene å bruke, er SMS-markedsføring konkurransedyktig blant de dyrere markedsføringsstrategiene der ute. Tillatelsesbasert tekstmeldingsmarkedsføring innebærer å sende reklame- eller salgsfremmende meldinger til forbrukere ved hjelp av SMS.

«Opt-in»-prosessen for SMS-markedsføring skiller seg fra andre digitale markedsføringskanaler. Å få tillatelse fra kunder til å sende dem meldinger er det første skrittet mot å bruke denne markedsføringsmetoden for å ha makten til å påvirke dem. Ved å bruke SMS-markedsføring kan du få kontakt med kundene dine på et personlig nivå.

Hvordan utnytte fordelene

Dessverre er det noen andre selskaper som ikke klarer å se effekten av denne gamle, men gullbaserte markedsføringsstrategien. Mange bedrifter har oversett denne strategien, og tror det allerede er en utdatert tilnærming. Men sannheten er at alle bedrifter kan dra nytte av SMS-markedsføring, og måtene nedenfor kan lære deg hvordan du kan utnytte dem:

Å lese:  Hva er PHP-arbeidere?

1. Utvid kontaktlisten din

Før du oppretter SMS-innhold, er kontaktlisten din det første verktøyet du bør forberede. Det er kunden som leder deg til å ønske å sende din SMS med. Det er imidlertid ulovlig å sende tekstmeldinger til folk uten deres uttrykkelige samtykke i noen land.

Derfor er det avgjørende å få deres godkjenning eller tillatelse før du kan sende ut SMS regelmessig. Når du oppretter en kontaktliste, sørg for at mottakerne dine er i orden med å motta meldinger.

Fjern dem fra listen din hvis du ikke kan bekrefte tillatelsesstatusen deres. Det er noen verktøy og programvare du kan bruke når du arbeider med SMS-kontaktlisten din. Den lar deg separere hvilke som har valgt inn eller ut av SMS-programmet ditt.

2. Lever meldingene dine raskt

Når det gjelder hastighet og effektivitet, er SMS et utmerket markedsføringsverktøy. Meldinger leveres i sanntid, og fordi telefoner kan varsles umiddelbart, kan leserne også se meldingene dine i sanntid.

AdobeStock 409863182

Du kan levere markedsføringsbudskapet ditt på sekunder, slik at målgruppen din umiddelbart vil se den. De fleste meldinger leses innen tre minutter etter å ha mottatt dem, så du vil se resultater umiddelbart.

Ved å bruke SMS-markedsføring kan du nå et stort publikum samtidig. Fordi du kan dra nytte av tekstmarkedsføringsprogramvare med automatiseringsfunksjoner, kan du sende ut én melding til tusenvis av mennesker samtidig.

Tekstmeldinger lar deg nå den rette målgruppen umiddelbart, slik du ønsker. Uansett hva forretningsmålene dine er, øker dette sjansene dine for å avslutte salg og øke potensielle salg. Kunder har alltid mobiltelefoner, så det er enkelt å kommunisere med dem via SMS.

3. Forbedre kommunikasjonen

Ethvert forhold som vil vare lenge må bygge på kommunikasjon og tillit. Mens e-post er et godt kommunikasjonsmedium, er SMS også et velprøvd verktøy for å bygge tettere kundeforhold.

Du sender en SMS-melding til publikum som en personlig melding. Uansett hvilken melding du ønsker å levere, kan du gjøre det med SMS.

Du kan bruke dette mediet til å levere hvilken som helst melding du vil, og så lenge kundene dine ikke har noen problemer med å motta meldingene dine, er alt bra. Med det er kommunikasjonen med kundene dine enkel, rask og pålitelig med SMS-markedsføring.

4. Være i stand til å spore dens effektivitet og fremgang

Du kan spore effektiviteten til SMS-markedsføringskampanjer med noen funksjoner på SMS-tjenesteverktøy eller programvare. Det er en funksjon du bør dra nytte av.

Noen markedsføringstaktikker er umålelige, og du vil ikke vite effektiviteten deres før du allerede har brukt mye penger på dem. Det er forskjellig fra SMS-markedsføring. Rapporter om SMS-kampanjer inkluderer kvitteringer for umiddelbar levering, mottatte meldinger, svarprosent og mye mer.

Å lese:  10 Topp Magento utviklingsbyråer og hvordan du velger det beste alternativet for din virksomhet

Det vil komme en detaljert rapport om antall sendte SMS-meldinger og leveringsvarighet. Ved å bruke kupongkoder kan du måle suksessen til SMS-kampanjen din. Den lar deg se om mottakerne har lest eller brukt opp kupongkodene du sendte.

Ved å inkludere en lenke i SMS-en din kan du spore antall personer som klikker på den. Sjekk hvor mange salg du genererte hvis du opprettet en spesiell rabattkode eksklusivt for SMS-kampanjen din.

Alle disse tallene og tallene lar deg overvåke fremdriften og effektiviteten til din SMS-markedsføringsstrategi. Du kan endre og gjøre endringer tilsvarende, enten prosentandelen er høy eller lav.

5. Snakk om kampanjetilbudene dine

Bedrifter må lansere kampanjetilbud for å lokke og tiltrekke kunder til å benytte seg av deres produkter og tjenester. Den beste måten er å sende ut rabatter og kupongkoder.

Hvis du vil at de skal handle nå, bør kundene dine alltid føle at det haster ved å spesifisere en tidsbegrensning for disse tilbudene. Begrensning av kampanjen øker verdien og får kundene dine til å tenke på å benytte muligheten så snart som mulig.

De relevante vilkårene og betingelsene må inkluderes i reklame-SMS-en din eller kobles til en landingsside som inneholder dem. Det fremmer impulskjøp og er en effektiv måte å øke salget på.

6. Tilpass meldingene dine

Kunder kan engasjeres gjennom SMS-markedsføring basert på deres kjente data og preferanser, for eksempel hvor ofte de ønsker å høre fra deg. Kundene vil få en mer positiv opplevelse av merkevaren din når kommunikasjonen din er skreddersydd etter deres ønsker.

Ettersom SMS leveres direkte til din kundes mobiltelefon, er det veldig personlig. Du kan maksimere dette nivået av personalisering. For eksempel, når du sender meldinger, adresser dem med navnet deres, slik at de føler seg verdsatt og spesielle.

På grunn av tilgjengeligheten til mobiltelefoner, lander SMS rett i hendene på kundene dine. Hvis du tilpasser kommunikasjonen din med klienter, vil de være mer sannsynlig å ta hensyn til deg. Vær forsiktig med valg av ord, og prøv å gjøre meldingene mer personlige for å gi dem mer tid og oppmerksomhet.

pexels andrea piacquadio 3764496

7. Maksimerer mund-til-munn-strategi

Ved å bruke SMS kan du engasjere eksisterende kunder og lede nye kunder til bedriften din. Det er gjort mulig gjennom jungeltelegrafen markedsføring. Hvis du for eksempel nettopp har sendt ut en melding til én kunde som meldte seg på, kan de dele den verdifulle informasjonen med resten av personene de kjenner.

Kundene dine vil sannsynligvis fortelle venner, kolleger og familie om tilbudene dine hvis du tilbyr dem noe av verdi. Muntlig tale er en stor fordel som følger med SMS-markedsføring, som lar deg målrette mot flere potensielle kunder uten anstrengelse.

Å lese:  Slik bruker du Google-trender for søkeordundersøkelser: Få nettstedet ditt til å rangere høyt

8. Leveres med Null-Party Data

Til tross for nye restriksjoner på datadeling mellom applikasjoner, er forbrukernes personvern en stor bekymring. Det er mulig å samle inn nullpartidata via SMS-markedsføring. Denne typen data er informasjonen som en kunde villig og direkte deler med din bedrift.

Den kan brukes til å tilpasse møtet ditt med dem mer effektivt. Det er mange måter å generere disse viktige dataene på. Du kan få dem gjennom avstemninger, undersøkelser, spørrekonkurranser, nettstedsaktiviteter, kundemeldinger og så videre.

Det er imidlertid avgjørende å være veldig på vakt når det gjelder å beskytte disse nullpartsdataene, siden du kan miste tilliten deres hvis du ved et uhell lekker dem.

9. Lar deg nå hvem som helst fra overalt

Tusenvis av mennesker kan motta tekstmeldinger umiddelbart, uansett hvor de er. Og med tanke på at nesten alle generasjoner og målnisjer vet hvordan de skal lese SMS-innboksen sin, kan du nå nesten alle gjennom dette mediet.

SMS-teknologi er standardisert mellom alle mobiloperatører i verden, noe som betyr at tekstmeldinger kan koble verden sammen på en global skala. Det er en flott markedsføringsstrategi du aldri bør gå glipp av, spesielt hvis du retter deg mot globalt salg og vekst.

10. Send ut SMS eller MMS-kuponger

Kunder kan dra nytte av SMS-kuponger på samme måte som kampanjetilbud. I motsetning til dette har denne avtalen en lengre utløpsdato og leveres vanligvis via MMS eller Multimedia Messaging Service.

Denne meldingen kommer med visuelt engasjerende bilder som inneholder tilbudet, detaljer og utløpsdato. Slike kuponger øker effektivt salgsfremmende salg eller i det minste øke nettstedtrafikken.

11. Kringkast Flash-salg

Hver virksomhet utnytter salg for å bli kvitt gamle og utdaterte aksjer. For å kringkaste og annonsere at du skal på salg, er SMS det beste verktøyet for å kunngjøre det til alle. Nå hele databasen din med bulk SMS-annonsering.

Å forberede budskapet ditt og sende det ut til alle potensielle kunder og kunder er nøkkelen. Vær tydelig og kortfattet når du sender ut salgskunngjøringer.

Sørg for å inkludere viktige detaljer som butikkens beliggenhet, nettadresse, rabattbeløp, salgsdatoer og så videre. Kunder gjør ofte impulskjøp under flash-salg. Å annonsere det rett før salget begynner er den mest effektive måten å få det til å fungere.

pexels andrea piacquadio 3796810

12. Utvid dine lojale kunder

En fin måte å engasjere kunder og bygge lojalitet er gjennom SMS-markedsføring. Det har alltid gjort underverker. Hold kundene dine informert om virksomheten din ved å tilby dem kampanjer, verdifull informasjon og eksklusiv tilgang til enkelte ting.

Alle disse lar dem føle seg verdsatt og verdsatt, noe som resulterer i kundelojalitet. De vil fortsette å beskytte merkevaren din fordi du aldri har glemt å holde kontakten med dem.

Å lese:  Hvordan få gode tilbakekoblinger

13. Samle tilbakemeldinger gjennom undersøkelser

Hvis du ønsker å måle ytelsen til produktene og tjenestene dine, samt lytte til kundenes stemmer, er den beste måten å sende ut spørreskjemaer via SMS. Send en melding som inneholder en lenke til et skjema som de kan svare på i løpet av få sekunder eller minutter.

I stedet for å bruke andre markedsføringskanaler, prøv å sende en undersøkelseslenke via SMS for å øke svarprosenten. Lag åpne spørsmål med forslag og råd for å utvide bloggen din.

14. Start lojalitetsprogrammer

Lojalitetsprogrammer holder effektivt dine eksisterende kunder mer lojale mot merkevaren din. Og SMS er den perfekte plattformen for å kjøre lojalitetsprogrammer.

Det er viktig å få kundene til å føle seg spesielle og verdsatt, og det er derfor SMS-lojalitetsprogrammer er fornuftige. Du kan sende brukere en automatisk velkomstmelding etter at du har registrert deg for lojalitetsprogrammet ditt.

Deretter kan du utarbeide belønninger og andre tilbud som er eksklusive og kun fordelaktige for dine lojale kunder. Alle disse kan sendes via SMS effektivt.

15. Maksimer på lav konkurranse

Som nevnt tidligere, overser noen selskaper hvor effektiv SMS-markedsføring er. Du kan utnytte dette faktum og bruke denne strategien for å ligge i forkant av konkurrentene.

Mens tekstmeldinger er nesten universelt brukt, bruker de fleste merker ikke mediet for å markedsføre. Derfor vil du ha lettere for å skille deg ut og møte mindre konkurranse om kundenes oppmerksomhet enn i en innboks, siden det er mye mindre overfylt.

16. Kostnadseffektivt markedsføringsverktøy

Sammenlignet med tradisjonell markedsføring er SMS-markedsføring en relativt rimelig kommunikasjon. Alle små eller mellomstore bedrifter har lett råd til å delta i denne markedsføringskampanjen. Hver tekstmelding er rimelig billig, og tekstmeldingsprogramvare lar deg automatisere sending av meldinger til en brøkdel av prisen.

Med tanke på hvor allsidige og tilpassbare de er, kan de gi mye høyere avkastning på investeringen. Du vil få en bedre forståelse av hver kampanjes ytelse med SMS-markedsføring på grunn av dataene du kan samle inn enn med TV- eller strømmeannonser, der du ikke kan spore hva kundene tok etter å ha sett annonsen.

Konklusjon

Til tross for sin utvikling, forblir SMS like effektiv og praktisk som den var i sin opprinnelige bruk. Sammenlignet med andre markedsføringsstrategier, som vanligvis er for høyt priset, har SMS-markedsføring mange fordeler.

Som nevnt ovenfor kan de bygge kundelojalitet, øke merkevarebevaring, være kostnadseffektive og mange flere. Det lønner seg også å se hvor effektivt denne strategien fungerer for kundene dine. Forhåpentligvis kan du bruke denne veiledningen og lage effektiv SMS for å nå forretningsmålene dine.

Nye publikasjoner:

Anbefaling