Testing av bloggideen din til ditt målmarked

TestingBigIdea

Har du en glimrende idé til en ny blogg, nettside eller bedrift? Det kan være fristende å hoppe inn i en ny satsing med en gang mens inspirasjonens brus er på sitt sterkeste – men å være forsiktig kan spare deg for massevis av tid, penger og hjertesorg hvis det viser seg at det ikke er et marked for produktet ditt eller tjeneste.

Hvis du vurderer å lansere et nytt bloggprosjekt eller en nettside med inntektsgenerering, kan det lønne seg å teste vannet først for å måle hvor stor interesse det vil være for ideen din.

Ditt målmarked Er ikke alle

Første ting først: definer målmarkedet hvis du ikke allerede har gjort det. Du kan bli fristet til å si noe i retning av, demografien er menn og kvinner i alderen 20 år og eldre, men det er et ganske bredt nett å kaste… og kanskje ikke særlig realistisk. Du tror kanskje at ved å holde målet ditt demografisk bredt øker du sjansene dine for å lykkes, men husk det gamle ordtaket at du ikke kan glede alle mennesker hele tiden. Ved å begrense fokuset ditt, er det mer sannsynlig at du utvikler ideen din slik at den passer best til behovene og ønskene til dine beste folk og potensielle sanne fans.

Å lese:  Hvordan konvertere flere potensielle kunder til betalende kunder med forbedret sikkerhet på nettstedet ditt?

Selvfølgelig din Mamma Elsker ideen din

Selvfølgelig, de første personene du sannsynligvis spør om meninger er venner og familie. Men før du gjør det, spør deg selv om de virkelig er målmarkedet ditt? Er din ektefelle innenfor din ideelle demografiske? Hvis de ikke er det, vil ikke det å spørre dem gi den beste indikatoren på om målgruppen din er interessert. Dessuten er det sannsynlig at venner og familie støtter ideene dine for mye, uansett hvor sprø de måtte være – tross alt er dette menneskene som elsker deg og ønsker å se deg lykkes.

Gå sosial og mål interesse

Spør rundt via dine sosiale nettverk. Legg ideen din ut på Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn og Google+ for å se hva slags respons du får. Hvis vage bekjente og relativt fremmede reagerer positivt og deler ideen din med nettverkene deres, kan det hende du er inne på noe interessant. Hvis du legger ideen din ut i cyberrommet og hører sirisser, kan det være et tegn på at du må gå tilbake til fokuset ditt og justere ideen litt.

Test med Adwords

Dette blir en stadig mer populær testmetode for nettbaserte virksomheter, fordi den gir ekte innsikt. Sett opp en landingsside for ideen din – enten på et nettsted eller en blogg du allerede har, eller på en annen gratis plattform – som inviterer folk til å registrere seg for å bli varslet ved lanseringen av IdeaXYZ. Kjøp deretter noen forskjellige søkeordsetningsalternativer som er nært knyttet til ideen din fra Google Adwords. Du kan til og med finne kuponger på nettet for Adwords hvis du ser etter.

Å lese:  Bør du oppgradere til iPhone 15?

Overvåk trafikken som kommer til landingssiden din (hvis du har et nettanalyseverktøy som sporer det nettstedet), og se hvor mange registreringer du får. Hvis du mottar mange e-postregistreringer, kan du være ganske sikker på at du er på en god ting

Vær vert for (eller krasje) en Google Hangout

Google Hangouts er flotte for å få meninger og kule ideer, og kan brukes som en virtuell fokusgruppe for opptil 10 gjester. Inviter folk innenfor den demografiske målgruppen din via sosiale nettverk, profesjonelle og sosiale grupper du er en del av, den virkelige verden (treningsstudioet ditt, kontoret ditt, frisøren din), eller via kommentarfeltet til nettsamfunn som allerede appellerer til demografien din – bare legg på ikke være spam. Du kan til og med ta opp Google Hangout-økten din og livestreame den på YouTube, og invitere kommentarer og tilbakemeldinger fra andre som kan se den.

Nye publikasjoner:

Anbefaling