Topp 5 LinkedIn-markedsføringsstrategier 2024

LinkedIn har alltid vært kjent som et nettsted for jobber og CVer. Selv i 2024 ser de fleste enkeltpersoner fortsatt på plattformen som en slik nettside.

Men tidene endrer seg raskt, spesielt for selskaper i B2B-bransjen.

LinkedIn er raskt i ferd med å bli en leadgenereringsplattform, og det er statistikk som beviser dette faktum:

 • År 2021, over 80 % av sosialt genererte B2B-kundeemner kom fra LinkedIn direkte.
 • For tiden har LinkedIn mer enn 500 millioner registrerte brukeremed 260 millioner pålogging minst en gang i måneden.
 • 61 millioner LinkedIn-brukere er ledere eller toppledere, mens 40 millioner LinkedIn-brukere har beslutningstakende posisjoner i ulike selskaper.
 • LinkedIn er kongen av B2B markedsføring i sosiale mediermed over 58 millioner selskaper på plattformen.

All denne informasjonen er nok til å påpeke at bedriften din går glipp av potensielle kunder av topp kvalitet hvis du ikke bruker LinkedIn-plattformen riktig.

Siden LinkedIn-fellesskapet er forretningsorientert og profesjonelt, er publikum her relevant. Medlemmene av denne plattformen har dobbelt så mye kjøpekraft enn tilfeldig nettrafikk, noe som betyr at du kan målrette mot bestemte målgrupper mer effektivt.

Nå som vi vet viktigheten av LinkedIn-markedsføring, la oss ta en dypere titt på de 5 mest vellykkede LinkedIn markedsføringsstrategier:

1. Definer målene dine og forstå målgruppen din

Forstå målgruppen din

Din markedsføringsforretningsmål vil lede tilnærmingen du bruker for å distribuere innholdet ditt på LinkedIn og typen innhold du oppretter for plattformen i utgangspunktet. Derfor må du beskriv målene dine i begynnelsen av LinkedIn-markedsføring planen.

Det er forskjellige mål du kan målrette deg mot. Disse inkluderer:

 • Generer kvalifiserte kundeemner
 • Bygg merkevarebevissthet
 • Engasjer deg i målgruppen
 • Styrke merkevarens omdømme
 • Selg dine produkter og tjenester

Når du har et klart LinkedIn-markedsføringsmål, er det på tide at du forstår hvem målgruppene dine er.

Arbeid med å forstå målgruppen din, for uten denne ideen vil det være vanskelig for deg å utvikle en sterk LinkedIn-markedsplan.

Hvis du for eksempel vil lage videoer for å promotere bedriften din på LinkedIn, hvem skal du lage videoene for hvis du ikke kjenner målgruppen din? Beskriv din målgruppe basert på ulike parametere som geografisk plassering, posisjon, bransje og så videre.

Å lese:  Topp 7 YouTube Cash Cow Gigs på Fiverr [Reviewed]

Du må også ha en dyp forståelse av de eksisterende målgruppene for virksomheten din for å definere målgruppen din. Dine LinkedIn-markedsføringsstrategier vil bare lykkes når du kjenner dine målgrupper og preferanser.

En hemmelighet her er å bruke analysesegmentet på bedriftssiden din for å vite mer om dine besøkende og følgere. Dette kan hjelpe deg med å få nyttig innsikt om målgruppene dine og hva slags innhold de liker. Videre vil dette hjelpe deg med å skreddersy LinkedIn-markedsføringstiltak og arbeide for å møte kravene til målgruppene dine.

2. Fokuser på bedriftssiden din

Først og fremst må du jobbe med å lage en engasjerende og informativ bedriftsside på LinkedIn. Dette er viktig fordi din LinkedIn Company Page er en av de mest verdifulle eiendelene i markedsføringsplanen din på denne plattformen. Dette er det første målgruppene dine vil samhandle med når de engasjerer seg i merkevaren din.

Sørg derfor for at bedriftssiden din er laget på en slik måte at den hjelper publikum med å lære alt de ønsker å vite om merkevaren din.

 • Den må inneholde informasjon om hovedkvarteret ditt, ansatte og viktigst av alt, produktene og tjenestene dine. Skriv også inn URL, logo, størrelse og andre detaljer om virksomheten din på denne siden.
 • Kom opp med nøyaktige beskrivelser som formidler viktige detaljer om produktene og tjenestene dine og organisasjonen din.
 • Ikke glem å inkludere et forsidebilde som passer til virksomheten din. Husk at en omfattende og fullstendig oppdatert bedriftsside styrker merkevarens image ved å styrke dets profesjonalitet og troverdighet.

Fokuser på bedriftssiden din

Lære fra Schneider Electric LinkedIn bedriftsside. Oversiktsdelen deres fungerer som en one-stop-destinasjon som gir all viktig informasjon om merkevaren, inkludert nettstedsadresse, profil på sosiale medier og spesialiteter.

Så ja, ikke glem å optimalisere bedriftssiden din på LinkedIn. Akkurat som bedriftssiden din, må du også optimalisere bedriftssiden for å hjelpe deg med å få økt synlighet i søkeresultater på og utenfor LinkedIn.

En fullt optimalisert bedriftsside på LinkedIn gjør det enklere for brukere å vite mer om merkevaren din ved hjelp av søkemotorene og også LinkedIn. Du kan bruke relevante søkeord og publisere innhold av høy kvalitet for å optimalisere din LinkedIn-selskapsside.

Å lese:  Topp 5 fordeler med Offshore Development Center

Nøkkelord er viktig for LinkedIn markedsføring. Du kan ikke begrense bruken av målrettede søkeord i bloggene og nettstedene dine. Bestem hvilke setninger og termer målgruppen din bruker når de søker etter produktene eller tjenestene du tilbyr. Ta deretter med det samme i bedriftsbeskrivelsene og listen over forskjellige spesialiteter.

Å legge ut relevant innhold konsekvent kan ytterligere hjelpe deg med å engasjere deg med målgruppene dine samtidig som innholdet kan indekseres av Google. Dette vil forbedre søkemotorrangeringen din og hjelpe bedriftssiden din med å klatre opp i søkeresultatstigen.

3. Analyser konkurrerende forretningssider

Analyser konkurrenten

Husk at det tar tid å øke markedsføringen på LinkedIn. Og for å få ting til å fungere, må du forstå hvordan du står opp mot alle konkurrentene dine.

På selve LinkedIn får du muligheten til å analysere dine konkurrenter ved å “Bedrifter å sporeDenne funksjonen avslører en komplett liste over selskaper som tilbyr de samme produktene og tjenestene som dine.

Dette alternativet gir også tilgang til enkelte nøkkeltall. Disse nøkkelberegningene inkluderer totalt antall følgere, engasjement i sosiale medier og følgervekst. Å gå nøye gjennom disse sidene vil hjelpe deg å forstå hvordan din egen bedriftsside er sammenlignet.

Prøv å identifisere teknikkene som gir resultater for konkurrentene dine, og integrer det samme i markedsføringstiltakene dine på LinkedIn.

Bare å lage en informativ og overbevisende LinkedIn-selskapsside er ikke nok for at markedsføringsstrategien din skal lykkes på denne plattformen. Du må bruke ulike strategier for å sikre at bedriftssiden din tiltrekker seg et stort antall følgere og samtidig fører til publikumsvekst.

Så i tillegg til å optimalisere LinkedIn-selskapssiden din, må du også motivere folk til å følge den.

Husk at du må jobbe med å forbedre synligheten din for å lykkes Generering av leads på LinkedIn og markedsstrategi. Å forbedre synligheten til din LinkedIn-selskapsside betyr et stort antall følgere, noe som styrker din bedrifts troverdighet.

Så for å markedsføre bedriftssiden din på LinkedIn, be alle dine kolleger og ansatte om å følge den. Legg til en “Følg”-knappen i nyhetsbrevene og e-postsignaturen sammen med nettstedet og bloggen din for å gjøre det mulig for besøkende og abonnenter å bli følgere med bare ett klikk.

Inviter i tillegg eksisterende ansatte og kunder til å følge bedriftssiden din på LinkedIn.

4. Fokuser på å skape engasjerende og relevant innhold

Relevant innhold

Til å begynne med kan det være vanskelig å tiltrekke et stort antall følgere til din LinkedIn-selskapsside. Men husk at bare det å få ønsket antall følgere til siden din ikke er slutten på din LinkedIn-markedsføringsstrategi. Du må beholde og engasjere deg med dem, noe som kan være utfordrende. Og den eneste måten å oppnå dette på er å publisere relevant og meningsfylt innhold regelmessig.

Å lese:  Hva er de fem beste WordPress Photo Gallery Plugins?

Innholdskvalitet kan enten gjøre eller ødelegge LinkedIn-markedsføringen din. Publiser innhold av god kvalitet på denne plattformen bare når du forstår hvorfor folk bruker tid på det og hva de vil se.

I følge en undersøkelse utført av BuzzSumo, av 10 millioner artikler delt på LinkedIn, er de mest populære i Hvordan og artikler om bransjetrender kategorier. Denne statistikken viser tydelig at LinkedIn-brukere er interessert i informativt og pedagogisk innhold. De liker også innhold som hjelper dem å holde seg oppdatert med den siste utviklingen i bransjen.

Så publisering av slike artikler kan hjelpe deg med å møte kravene til målgruppen din og vil samtidig øke din LinkedIn-markedsføring.

I tillegg til å publisere og promotere ditt eget eksklusive innhold, del engasjerende og nyttig innhold fra andre sider for å blåse nytt liv inn i LinkedIn-bedriftssiden din og bygge relasjoner med de andre merkene.

For å bryte monotonien til de tekstbaserte artiklene, prøv å bruke mange beskrivende bildetekster, ekte emojier og punkttegn.

Videoer og bilder er de beste måtene å fange publikums oppmerksomhet på, og de må brukes sammen med tekstbaserte artikler. I følge LinkedIn, videoer fører til 5 ganger flere samtaler mens bilder gir 2 ganger høyere kommentarfrekvens.

LinkedIn lar brukere laste opp videoer direkte på plattformen, og mest sannsynlig vil LinkedIn prioritere sine native videoer først og deretter lenkene fra de andre plattformene. Så prøv å få mest mulig ut av denne egenskapen ved å legge ut videoer direkte på LinkedIn i stedet for å dele YouTube-video lenker.

5. Automatiser utbredelsen av merkevaren din

Ditt merke

LinkedIn-siden din vil bare vokse etter hvert som du oppretter mer relevante forbindelser ved å gjøre mye oppsøkende arbeid. Automatisering av merkevareoppsøking er bedre enn manuell oppsøking for å forbedre engasjementet og øke salg.

I dette kan dine kolleger og ansatte være til god hjelp. Du må gjøre dem til en integrert del av markedsføringsstrategiene dine på LinkedIn ved å få dem til å følge bedriftssiden din og oppmuntre dem til å dele og like oppdateringene dine.

Å lese:  Topp 7 smarttelefoner under INR 10000

Gi dem alltid beskjed når du legger ut viktige oppdateringer på LinkedIn-selskapssiden din, da dette vil hjelpe deg å få synlighet på nettverkene de bruker. Dette vil også hjelpe øke bevisstheten din og gjøre LinkedIn-markedsføringen vellykket.

Og ja, i søken etter å få hjelp fra kolleger og ansatte, ikke glem å fylle ut din egen LinkedIn-profil.

Sørg for at du har en oppdatert og fullstendig personlig LinkedIn-profil. Dette vil ikke direkte påvirke markedsføringsinnsatsen din på plattformen, men vil absolutt få frem den menneskelige siden av deg employer branding.

Lag en lovende personlig LinkedIn-profil for å skape et kraftig merkevarebilde. Nevn også alle dine profesjonelle prestasjoner og de spesielle ferdighetene du besitter for å gjøre profilen din enda mer attraktiv.

Å bli ferdig

Så dette er de fem beste markedsføringsstrategiene alle bør vite for LinkedIn.

Husk at riktig bruk av LinkedIns markedsføringsstrategier kan øke bedriftens salg betydelig. LinkedIn-markedsføring har også ulike aspekter og nyanser. Enten du bruker plattformen for bloggannonsering eller betalt annonsering, vil den hjelpe deg og merkevaren din på flere måter.

Og disse omfangene inkluderer alt fra å generere potensielle kunder og skape bevissthet til å øke trafikken og justere forretningsmålene dine.

Så, uten ytterligere forsinkelse, begynn å implementere disse strategiene for virksomheten din og la den nå himmelen gradvis.

vanlige spørsmål

🌟 Hva er de beste metodene for LinkedIn Marketing?

Noen av de beste fremgangsmåtene for markedsføring på LinkedIn er:

 • Bruk hashtags fordi de gir innholdet ditt større rekkevidde.
 • Vær konsekvent i å publisere innholdet ditt.
 • Som et profesjonelt nettverk produserer det infografikk og videoinnhold, noe som gjør informasjonen din krypende og til poenget.
 • Vet når du skal bruke din LinkedIn-profil og LinkedIn-side.

🌟 Er det greit å dele eksterne artikler på vår egen LinkedIn-side?

Ja. LinkedIn støtter eksterne lenker til siden din så lenge de er relevante og gir verdi til publikum.

🌟 Fungerer SEO for LinkedIn-plattformen?

Ja. SEO er ikke begrenset til blogging. Du kan optimalisere profilen din for spesifikke søkeord slik at du kan bli funnet på LinkedIn for de spesifikke søkeordene. Du kan legge til søkeordene i ulike deler av profilen din, for eksempel sammendraget ditt, overskriften din og arbeidserfaringen din.

Nye publikasjoner:

Anbefaling