Topp 5 Linux-distros: Finn en stabil programvareløsning med vår hjelp

Uten tvil er Windows det mest brukte og populære operativsystemet i dag, sett på statistikken vi kan finne. Men Linux har også eksistert i flere tiår og har for det meste blitt brukt av IT-folk. Linux er ikke så nybegynnervennlig som Windows eller macOS, og det er derfor det aldri har vært så populært som det burde vært.

Siden Linux er et åpen kildekode OS, vil det alltid være sikrere og tryggere å bruke enn Windows. Linux-distroer ber ikke om noen freaky høye maskinvarespesifikasjoner for å kjøre den. Du kan til og med kjøre den på noen ganske gamle og trege maskiner, og du vil aldri oppleve minneproblemer.

Til og med hele Android OS er hovedsakelig basert på Linux, inkludert servermaskiner.

Apropos servere, vet du hvilken verten din bruker? Det må være en god en; ellers kan nettstedet ditt bli utilgjengelig. Det vi elsker mest med WPMU DEV Hosting er at den er fullpakket med unike og kraftige vertsfunksjoner du ikke finner andre steder (som 7 innebygde pro WP-plugins). Se selv og få 20 % rabatt noen av deres vertsplaner her.

I denne artikkelen vil jeg gi deg en liste over de 5 beste Linux-distroene du bør sjekke ut hvis du er en Linux-fan eller bare noen som ønsker å bytte til Linux-verdenen og du befinner deg i en situasjon der du ikke kan bestemme deg. hvilken Linux-distro som passer best for deg.

Å lese:  Den nye Messenger API for Instagram er her!

Linux Mint

Det som er bra med Linux-distros er at de kommer med et fint og enkelt sett med apper og verktøy som alle bruker på daglig basis. De vil aldri blåse opp datamaskinen din med unødvendige verktøy som du får etter at operativsystemet er installert. Det er det samme med Linux Mint, ingen forskjell.

Linux Mint er sannsynligvis den letteste Linux-distroen du kan finne i dag. Den kommer med et ganske minimalt sett med verktøy, for eksempel Blender 3D for 3D-modellering, Gimp for bilderedigering, LibreOffice for å skrive og redigere dokumenter, og Firefox som standard nettleser.

Hvis du er skeptisk til om denne Linux-distroen kan kjøre noen spill på den, er svaret JA. Linux Mint har støtte for å installere Steam- eller GOG-klienter for å få tilgang til og spille tusenvis av spill. Det er trygt, enkelt å bruke og fungerer fint på alle maskiner uten problemer.

Linux Mint er helt gratis og åpen kildekode, og du trenger aldri å bekymre deg om noe må betales for å bruke det. Du kan installere den på maskinen din eller kjøre den via en USB-pinne hvis du først vil teste den.

Vedlikehold er nesten ikke-eksisterende hvis vi snakker om Linux Mint, og sikkerheten er på topp. Det er ingen grunn til å bekymre deg for virus, skadelig programvare eller spionprogrammer. Den nåværende versjonen er 20.02, og den hevdes å være den mest moderne og raskeste versjonen av Linux Mint.

Å lese:  Hva du skal inkludere i en nettstedskisse (med gratis mal)

Minstekrav til maskinvare:

Fedora

Fedora setter fokus på utviklere og deres kodingsbehov. Den er laget for å tilfredsstille behovene til bare utviklerhobbyister, men også gi god ytelse for tunge utviklereksperter. Den er drevet og bygget på GNOME 40-miljøet, og en elegant design sikrer at du aldri vil bli distrahert fra det som er viktig for deg.

Hvis du vil teste appen din eller noe annet på forskjellige miljøer og operativsystemer, takket være Fedoras GNOME-bokser, kan du få så mange virtuelle maskiner du trenger.

Hvis du er en fan av appcontainerisering, kan du benytte deg av Fedoras innebygde Open Container Initiative-støtte og distribuere dine containeriserte apper. Fedora kommer med tre forskjellige utgaver som du kan velge mellom: Fedora Workstation for en privat datamaskinmaskin, Fedora Server for å kjøre servere og Fedora IoT.

Minstekrav til maskinvare:

 • 2Ghz eller raskere dual-core CPU
 • 2 GB RAM
 • 15 GB HDD

Dypt inni

Deepin OS er en annen åpen kildekode Linux-distro som for tiden eies av et kinesisk selskap som ligner Windows 11. Den har et veldig innovativt og rent brukergrensesnitt drevet av Deepin Desktop Environment (DDE).

For noen år siden var det en affære der dette operativsystemet ble angrepet, og folk hevdet at informasjonen deres ble misbrukt og sendt til noen kinesiske statistikkleverandører, noe som ble tilbakevist og forklart av Deepin-teamet. I dag finner folk Deepin ganske trygt å bruke uten sikkerhetsproblemer.

Å lese:  Hvordan legge til et kontaktskjema til WordPress med HappyForms

Dette OS er perfekt for daglige brukere og de som opererer systemer med syke design. Den nåværende og nyeste versjonen av Deepin OS er 20.3, som ga noen nye sikkerhets- og ytelsesforbedringer.

Minstekrav til maskinvare:

 • CPU 2GHz eller høyere
 • mer enn 2 GB RAM
 • mer enn 25 GB HDD

Ubuntu

Ubuntu er den desidert raskeste og beste Linux-distroen nå. Den har stort sett alt du trenger, uansett om du er en utvikler, designer, spiller eller bare en tilfeldig bruker. Ubuntu har det største fellesskapet bak seg, og folk anser det som den mest stabile Linux-distroen. Du kan installere et hvilket som helst program eller verktøy på den gjennom et programvarelager som gjør det enkelt og trygt å få de nye appene på maskinen din mot virus.

Ubuntu har virkelig god sikkerhet, og du vil aldri føle behov for antivirusprogrammer. Du trenger ikke å møysommelig lete etter drivere når du installerer den fordi den kommer med et autokonfigurasjonsverktøy som automatisk oppdager og installerer alle de nyeste driverne for deg.

Hvis du planlegger å bruke det til spilling, vil du sannsynligvis ikke finne det spennende fordi det er svært få spilltitler som er tilgjengelige for Linux og som du også kan spille på Ubuntu.

Å lese:  Hvorfor ansette SEO-fagfolk er avgjørende for suksessen til virksomheten din

Ubuntu er helt gratis for bruk, det samme som de andre nevnte Linux-distroene.

Minstekrav til maskinvare:

 • CPU 2GHz eller høyere
 • 4 GB RAM
 • 25 GB HDD

Parrot OS

Parrot er en ganske annen Linux-distro sammenlignet med andre hvis vi vurderer dens primære bruk. Parrot OS er en Debian-basert Linux-distro som ble spesielt laget for sikkerhetsanalytikere, penetrasjonstestere, cybersikkerhet, digital etterforskning, etc. Parrot OS tar vare på sikkerheten og personvernet ditt og holder dataene dine trygge. Det er gratis å installere og bruke, og du har all makt over maskinen.

Med de aktive oppdateringene de utgir, vil du alltid være trygg, og du har tilgang til all informasjon på internett, selv om Internett-leverandøren din eller landet blokkerer bestemte nettsteder.

Selv om Parrot OS kan brukes av utviklere eller nybegynnere, vil jeg ikke anbefale det til dem fordi det hovedsakelig er rettet mot cybersikkerhetseksperter og de som er interessert i å teste ferdighetene deres ved å bruke en haug med forskjellige penetrasjons- og nettverksverktøy.

Minstekrav til maskinvare:

 • 1 GHz Dual Core CPU
 • 320 MB RAM
 • 20 GB HDD

Konklusjon

Vi håper du likte å lese denne artikkelen og fant en passende Linux-distro for deg selv. For mer verdifullt innhold, sørg for å følge bloggen vår!

Nye publikasjoner:

Anbefaling