Trusler mot Smart Home Security og hvordan du kan motvirke dem

smarthus 3096219 1280

Internet of Things er en av de nyeste trendene innen teknologi. Statista spår at det vil være mer enn 400 millioner smarte hjem rundt om i verden innen 2025.

Smarte hjem er super praktiske og arbeidsbesparende. Ulike enheter og gadgets kan gå på nettet, og som et resultat setter enkeltpersoner opp smarte hjem mens vi snakker.

Men hver nyhet har en mørk side, og i dette tilfellet trenger smarte hjem sterk sikkerhet for å holde cyberkriminelle unna. La oss lære hvordan du gjenkjenner og forhindrer sikkerhetsbrudd i ditt smarte hjem:

Hvorfor er smarte hjemmeenheter interessant for hackere?

Nye teknologier er spennende, men det er alltid sikkerhetsutfordringer. Nettkriminelle bruker enhver mulighet til å skape et sikkerhetsbrudd i smarte hjem. Tro det eller ei, en hacker tok kontroll over en kaffemaskin.

En undersøkelse av hvilken? har funnet ut at ett smarthus kan oppleve 12 000 hackingforsøk per uke. De fleste av dem mislykkes, men det tallet er skremmende.

Enhver smartenhet kan bli et mål, men hackere er opptatt av smarte TV-er og høyttalere. Å bryte seg inn i et smart hjemmenettverk er en skattekiste av personlig informasjon for nettkriminelle. Sørg for at du vet hvordan du beskytter enhetene dine i det lange løp.

Å lese:  11 beste WordPress-temaer for advokater og firmaer i 2024

Potensielle trusler og løsninger

Spore posisjonen din

De fleste brukere tror at det å ha et smart hjem betyr at plasseringen deres vil være usynlig. Imidlertid vet nettkriminelle hvordan de får tilgang til nettverket ditt og sporer den nøyaktige plasseringen din.

smarthus 3819021 1280

Det kan til og med føre til innbrudd siden hackere kan deaktivere kameraene dine og andre sikkerhetsenheter. Nettkriminelle kan bo i et annet land, men de kan ha medskyldige hvor som helst.

Hva kan du gjøre for å beskytte posisjonen din? Begynn med å opprette et eget nettverk kun for smartenhetene dine. Du kan også vurdere å bruke en VPN på en ruter som en forholdsregel.

Snakk også med familien din om generell nettsikkerhet og lær dem om phishing. Det er en populær metode hackere bruker for å få tilgang til nettverk. Enhver mistenkelig melding eller e-post kan være et forsøk på nettfisking.

Bruker utdatert programvare

Vi er alle skyldige i å hoppe over planlagte programvareoppdateringer, men vær forsiktig med smarthjemsikkerhet. Hvis du mangler bare en enkelt oppdatering eller oppdatering, kan det gi cyberkriminelle tilgang til smartenhetene dine.

Hackere er eksperter på å utnytte utdatert programvare, så husk det neste gang du bestemmer deg for å ignorere en oppdatering. Når det er sagt, er den beste måten å forhindre dem i å ta kontroll over smartenhetene dine å følge med på oppdateringene.

Å lese:  Hvordan gjøre blogging fra en side-mas til en ekte og levedyktig virksomhet

Å sette opp automatiske oppdateringer er en god idé fordi de fleste dingser har dette alternativet. Hvis dette ikke er tilgjengelig for deg, kontakt produsenten og se om du kan motta e-poster som varsler deg om nye patcher eller programvareoppdateringer.

Å stjele identiteten din

Før du begynner å sette sammen smarthjemmet ditt, dobbeltsjekk at sikkerhetsselskapet du planlegger å bruke har et solid rykte og ingen datainnbrudd.

Disse virksomhetene er hyppige mål for hackere siden de har verdifull informasjon om kundene. Det kan sikkert virke som om du ikke kan gjøre mye for å beskytte dataene dine, men sannheten er at du kan!

Fyll bare ut de obligatoriske feltene uten å dele for mye unødvendig informasjon. Hvis sikkerhetsselskapet ditt blir hacket, vil ikke nettkriminelle ha nok data om deg. Som alltid, følg med på oppdateringene og responsen etter et sikkerhetsbrudd.

pexels picjumbocom 225232

De som ønsker å sikre at hjemmenettverkene deres er sikre, kan gjøre noen ekstra sikkerhetstrinn for å beskytte smarthusoppsettet. Her er hvor du skal begynne:

En ny ruter

De fleste av oss holder oss til vår pålitelige ruter så lenge internetthastigheten er akseptabel. En gammel ruter har imidlertid gammel sikkerhet. Derfor, hvis du har ekstra midler på bankkontoen din, bør du vurdere å kjøpe en ny. Selv om det ikke er obligatorisk, kan en helt ny ruter forbedre sikkerheten til smarthjemmet ditt.

Å lese:  Sidehastighet: Hva det er, og hvordan det påvirker SEO

Sikkert Wi-Fi

Hvis du kjøper en ny ruter, husk å endre passordet umiddelbart. Rutere har ofte samme påloggingsinformasjon, noe som gjør det enkelt for nettkriminelle å få tilgang til dem eksternt og gjøre endringer.

Mens du er i gang, endre navnet på Wi-Fi-nettverket. Bruk WPA3-sikkerhetsprotokoll der den er tilgjengelig. Du kan også legge til en VPN på en ruter.

Nye publikasjoner:

Anbefaling