Twitter-markedsføringsstrategi: Hvorfor bedriften din trenger det og hvordan lage en

United Airlines, Redbull, Audi og Starbucks.

Ved første øyekast kan det være vanskelig å forstå hvorfor vi har slått sammen disse merkene. Foruten deres popularitet i markedet, hva annet har de til felles?

En flott Twitter-markedsføringsstrategi.

Kjente merkevarer over hele verden er avhengige av rekkevidden til populære sosiale medieplattformer for å samhandle og engasjere seg med eksisterende og potensielle kunder. En enorm en faktisk 50 % av B2B-markedsførere og 40 % av B2C-markedsførere bruker Twitter for å øke merkevarens synlighet.

Å designe din egen Twitter-markedsføringsstrategi kan være forskjellen du trenger for å øke brukerengasjementet og etablere en plass blant de fremtredende merkevarene i markedet. En effektiv plan krever imidlertid en systematisk tilnærming med klart definerte elementer og mål.

Er du nysgjerrig på å vite mer?

Dykk videre for å forstå viktigheten av en Twitter-markedsføringsstrategi og hvordan du kan kuratere en for merkevaren din.

Hvorfor dra nytte av en Twitter-markedsføringsstrategi?

Twitter er satt sammen med Facebook for å være en av de mest populære sosiale medieplattformene over hele verden. Tallene støtter denne påstanden, ettersom plattformen har 240 millioner daglige aktive og inntektsgenererte brukere og over 430 millioner aktive publikummere.

Men det er ikke alt.

Disse brukerne engasjerer seg aktivt i merkevareannonsering og markedsføring, med en takknemlighet 35 % økning i globalt annonseengasjement årlig.

Med dette, du får tilgang til en bred kundebase bestående av enkeltpersoner fra ulike demografier. Deres interaksjon og engasjement med produktene og tjenestene dine gir deg også en ide om deres preferanser, og hjelper deg med å lage en tilpasset database.

Dessuten er en markedsføringsstrategi på Twitter også synonymt med følgende fordeler.

 • Tilgang til verdifull kundeinnsikt. Disse kan bidra til å identifisere trender og forstå emner som genererer brukerinteresse for å inkorporere dem i markedsføringsstrategien din.
 • Å skape og etablere en merkevareidentitet fokusert på å starte samtaler om ulike emner for å tiltrekke likesinnede publikummere.
 • Dannelse av et dedikert merkevarefellesskap for å starte eller delta i relevante diskusjoner og belønne brukerengasjement gjennom shout-outs på siden din.
Å lese:  Hvordan markedsføre et produkt i nettbutikken din

Ikke overraskende, Dannelsen av en nøye utformet markedsføringsstrategi lover å øke resultatene av kampanjen din og øke den totale inntekten. Men å lage en feilsikker strategi krever godt kyndige forviklinger av Twitter og hva som fungerer på plattformen.

Grunnleggende om en Twitter-markedsføringsstrategi

Det grunnleggende målet bak en Twitter-markedsføringsstrategi er å vokse følgere og dyrke en konsistent merkeidentitet. Flere følgere betyr mer engasjement, noe som fører til økt lønnsomhet og konverteringer.

Derfor dreier en Twitter-markedsføringsstrategi seg om å lage og distribuere forskjellig innhold for å tiltrekke brukere som passer til den ideelle kundeprofilen definert av merkevaren din. Denne strategien bygger på Twitters popularitet for å nå maksimalt antall brukere og fremheve merkevarens synlighet blant brukere over hele verden.

Den består av fire elementer.

 • Undersøk kjøp personas. Dette er for å identifisere hver enkelt kundes preferanser og muliggjøre personlig tilpasset og skreddersydd markedsføringstiltak for å møte deres krav.
 • Planlegg innhold for å sikre at ditt publiserte innhold er relevant og unikt.
 • Planlegg innleggene dine til å bli publisert når mesteparten av publikummet ditt er aktivt.
 • Publiser og analyser virkningen av innleggene dine når det gjelder engasjement, trafikk og delinger.

Tenk på eksemplet med Wendy’s. Et gatekjøkkenselskap som har etablert en konsekvent merkeidentitet og stil med sine frekke svar, raske vett og popkulturreferanser på Twitter.

Grunnleggende om en Twitter-markedsføringsstrategi

Selskapet planlegger innleggene sine to ganger daglig og svarer ofte på brukere som nevner det offisielle håndtaket, og stoler på sarkasme for å underholde brukere. Derfor blir folk som følger Wendy’s på Twitter kjent med tilbudene deres og besøker deres nærmeste butikker mens de nyter uimotståelige biffer.

Å lese:  Kraftige programtillegg for leadgenerering for å utvide e-postlisten din

4 praktiske trinn for å lage en robust Twitter-markedsføringsstrategi

Opprinnelig en plattform for å koble brukere, har Twitter vokst eksponentielt utover hovedformålet. I tillegg til å være vert for millioner av profiler, har det blitt et pålitelig knutepunkt for bedrifter som ønsker å markedsføre merkevaren sin og få brukerens oppmerksomhet.

Bedrifter kan bruke Twitter markedsføring for å øke merkekjennskapen og utvide virksomheten deres. Derfor er det ingen overraskelse at bedrifter setter sin beste fot frem med innovative Twitter-markedsføringsstrategier.

Men er de alle like effektive? Dessverre ikke.

Utforming av en feilfri Twitter-markedsføringsstrategi krever å merke av i visse bokser, for eksempel:

1. Opprett en konto eller se gjennom den

Det første trinnet er å opprette en personlig Twitter-konto dedikert til merkevaren din. Dette fungerer som en enkelt enhet for all merkevarekommunikasjon på nettstedet.

Bestem merkevarens stemme, tone og stil for alle interaksjoner på plattformen. Fyll i tillegg inn viktige detaljer som håndtak, bio og profilbilde for å lage en distinkt profil for merkevaren din.

Hvis du allerede har en konto, utfør en revisjon med Twitter Analytics for å vurdere kontoens generelle ytelse. Sjekk tweetene som fikk best respons og identifiser mønstre av publikumsinteresse for å utforme mer relevante markedsføringsstrategier.

2. Sett deg veldefinerte mål

Ansette SMART rammeverk for å definere målene for din Twitter-markedsføringsstrategi. Målene trenger ikke nødvendigvis å inkludere sluttmålet ditt. Faktisk kan du nevne flere milepæler underveis, for eksempel:

 • Få et visst antall følgere per uke eller måned
 • Omdiriger trafikk via tilbakekoblinger i innholdet ditt for å maksimere nettstedtrafikken
 • Fokuser på effektiv kundeservice for å øke kundebevaringen

Bruk spesifikke KPIer som engasjement, retweets, salg og følgere for å sjekke den generelle rekkevidden og effekten av innleggene dine, og kombiner det med Twitter Analytics for å få en fullstendig oversikt over Twitter-kampanjene dine.

3. Forskningstrender og Hashtags

Hashtags er en populær måte for brukere å søke etter emner som fascinerer dem, og å bruke hashtags klokt kan starte samtaler og forbedre synligheten din. De riktige hashtaggene kan hjelpe deg med å tiltrekke betydelig trafikk og koble deg til flere brukere som passer til din ideelle kundeprofil.

Å lese:  Hvordan overvåke serverytelse og de beste applikasjonene å bruke

Du kan sjekke dine konkurrenters sider hvis du er forvirret over relevante hashtags.

Her er en steg-for-steg-illustrasjon for å aktivere en robust hashtag-strategi.

 • Se etter brukstilfellene til hashtaggen og sjekk bruken ved hjelp av Twitter-søkefunksjonen.
 • Hold hashtaggene relevante for merkevaren eller bransjen din for å forbedre synligheten.
 • Formuler en klar og kortfattet hashtag for å forhindre feiltolkning samtidig som du holder deg oppmerksom på brukernes følelser for merkevaren din. Unngå å bruke hashtags som peker på en nylig tragedie eller hendelse.
 • Inkorporer hashtaggene dine i andre former for merkevarekommunikasjon for å få flere brukere til siden din.
  Ikke overskrid lengden på hashtaggen utover noen få ord.

Forskning trender og Hashtags

#ShareACoke av Coca-Cola er et av de mest klassiske eksemplene på hashtags gjort riktig. Denne digitale kampanjen motiverte folk til å dele en flaske Cola med sine kjære.

For å oppnå dette laget selskapet personlige flasker for hver slektning. Ved å lansere denne kampanjen mottok Coca-Cola massivt brukergenerert innhold på Twitter fra enkeltpersoner over hele verden, noe som førte til mer flaskesalg.

4. Lag en tilpasset stilguide for sosiale medier

Konsistens i merkevarens stemme er avgjørende for at brukerne skal forholde seg til merkevaren din. I likhet med hvordan hver person har en distinkt personlighet, må merkevaren din vise frem sin unike måte å kommunisere på for å skille den fra konkurrentene.

Den beste måten å oppnå dette på er å lage en stilguide for merkevaren din.

Arbeid med grafikkteamet ditt og inviter ansattes innspill for å bestemme tone, sjargong, innholdslengde og merkefarger. Inkluder flere deler av denne stilguiden i innholdskalenderen din for å være forberedt med detaljene i innleggene dine.

Stilguide for sosiale medier

Du kan også bruke en plattform som SocialPilot for å spore Twitter-markedsføringskampanjene dine på én enkelt plattform. Stol på innebygde funksjoner som å planlegge innlegg, analysere engasjementsdata og samarbeide effektivt med teamet for å få sømløs sanntidsinnsikt i markedsføringskampanjene dine og innlemme endringer for å forbedre engasjementet.

Twitter Analytics-verktøy SocialPilot

Tweet for å vokse eksponentielt

Til tross for de siste tilbakeslagene Twitter har opplevd, har den fortsatt en posisjon som en av dem raskest voksende sosiale medieplattformer, med flere brukere som blir med hver dag. I denne digitaliseringens æra kan tradisjonelle markedsføringsmetoder bli for dyre uten å gi nevneverdige resultater.

Å lese:  Slik utvider du butikken din med sporing av netthandel

I stedet kan du stole på de over 400 millioner daglige aktive brukerne på Twitter for å forsterke merkevarens synlighet og skape intriger blant potensielle kunder.

Bland og match strategier for å få mest mulig ut av markedsføringskampanjene dine ved å spore KPIer, definere oppnåelige mål, bruke hashtags til din fordel og sikre konsistens i all merkevarekommunikasjon med en stilguide.

Hvis det gjøres med omfattende planlegging og omtanke, er markedsføring i sosiale medier en av de mest effektive måtene å øke inntektene på. Alternativt kan du stole på tjenestene til en innholdsmarkedsføringsbyrå og dra nytte av deres ekspertise for å øke din tilstedeværelse på sosiale medier!

Uavhengig av avgjørelsen din, er Twitter-markedsføring garantert å gi gunstige resultater for merkevarens vekst og synlighet.

vanlige spørsmål

Hvorfor er Twitter en god markedsføringsstrategi?

Twitter er hjemsted for omtrent 400 millioner aktive brukere over hele verden som bruker flere medier på plattformen. Å lage og implementere innovative markedsføringsstrategier vil skape intriger blant dem, øke trafikken uten å bruke betydelige ressurser.

Hva er noen av strategiene for markedsføring på Twitter?

Strategiene som vil hjelpe deg å skille deg ut på Twitter er:

 • Bruker relevante og fengende hashtags
 • Skap en unik og konsistent merkeidentitet
 • Spor brukerengasjement med Twitter Analytics

Hva slags markedsføring kan jeg gjøre på Twitter?

Twitter har gjort det mulig å gjennomføre digitale markedsføringskampanjer. I disse kampanjene kan du nå brukere gjennom ulike kommunikasjonskanaler på nett og gjøre dem kjent med det unike ved merkevaren din.

Er Twitter egnet for B2C-markedsføring?

Siden Twitter primært brukes som en sosial medieplattform av vanlige brukere, er den perfekt for B2C-markedsførere som ønsker å markedsføre sine tilbud. Med over 400 millioner daglige aktive brukere, kan B2C-markedsførere bruke en kombinasjon av Twitter Analytics og andre markedsføringsverktøy for å øke konverteringene.

Nye publikasjoner:

Anbefaling