Har du noen gang brukt et verktøy som PageSpeed Insights eller GTMetrix for å sjekke ytelsen til nettstedet ditt? Når analysen er fullført, kan du ha sett en advarsel nevnt som “unngå omdirigeringer av landingssider” eller “unngå omdirigeringer av flere sider”.
Hva er en destinasjonssideviderekobling?
En destinasjonssideviderekobling kan defineres som å ha mer enn én viderekobling fra en nettadresse til en endelig landingsside. Et eksempel kan være en omdirigering fra abc.com >> https://abc.com >> https://www.abc.com.
Når det er omdirigeringer fra hjemmet eller landingssiden din, øker det tiden det tar å laste en side. I løpet av lastetiden er det ingenting som vises til brukeren.
Langsommere nettstedhastighet vil resultere i høye fluktfrekvenser, og følgelig mindre trafikk til nettstedet ditt, færre konverteringer og til og med salg hvis du er en bedrift. Det skaper også dårlige brukeropplevelser og gjør det vanskeligere for søkemotorroboter å gjennomsøke nettstedet ditt.
Omdirigeringer av landingssider er definitivt et SEO-problem som ikke kan ignoreres.
Hvordan fungerer omdirigeringer?
Hver gang det er en omdirigering, tolkes det som at en bruker sender en HTTP-forespørsel til serveren. Serveren sender deretter et svar på brukerens forespørsel. Den totale tiden brukt i denne syklusen refereres til som rundturstid (RTT).
Jo flere RTT-sykluser det er, desto lengre tid tar det for et nettsted å laste.
Hvordan påvirker omdirigeringer av landingssider SEO?
Som nevnt kan omdirigeringer resultere i lavere hastighet på nettstedet. Nettstedshastighet er en viktig faktor i SEO. Den har blitt brukt som en rangeringsfaktor for nettsteder på skrivebord og brukes nå for mobilnettsteder etter Oppdatering av sidehastighet i 2018.
La oss se nærmere på hvordan omdirigeringer av landingssider påvirker SEO:
De resulterer i ugjennomsøkbare landingssider
Ifølge Google må en landingsside ha færre enn 10 omdirigeringer. Hvis det er flere enn 10, gjengir Google landingssiden din som ugjennomsøkelig. Dette betyr at nettstedet ditt kanskje aldri vises i søkeresultater, selv om det finnes i Googles indeks. Hvis den gjør det, kan det hende den ikke viser det nyeste innholdet ditt.
De resulterer i dårlige brukeropplevelser
Når du har omdirigeringer på landingssiden din, vises ingenting til brukeren når landingssiden blir omdirigert til den endelige nettadressen. Enda verre, brukeren må vente på at den endelige URL-adressen også skal lastes.
Ifølge Google er rundt 53 % av nettbesøk blir forlatt hvis et mobilnettsted tar over 3 sekunder å laste. Rundturstid (RTT) øker med omdirigeringer, alt fra mindre enn ett millisekund til over ett sekund.
Bilde av Cloudflare
Hvis RTT er ett sekund, og det er 3 lenker som landingssiden omdirigerer til, vil de tre sekundene være over selv før det endelige nettstedet er lastet inn.
Bilde av Cloudflare
På dette tidspunktet vil brukeren allerede være frustrert og vil sannsynligvis forlate nettstedet.
Hvordan fikse omdirigeringer av landingssider
Bruk responsiv design
Det er vanlig praksis å omdirigere brukere fra et nettsteds skrivebordsversjon til mobilversjonen. Dette er en av hovedårsakene til at mobilnettsteder har en tendens til å være tregere, i tillegg til at mobile enheter kan bruke tregere internettforbindelser. Som du kan se, forsterker omdirigeringer bare problemet, noe som resulterer i dårlige brukeropplevelser.
Ved å bruke en responsiv layout eliminerer du behovet for å omdirigere brukere fra nettet til mobilversjonen av nettstedet ditt. Det vil også sikre at brukerne får se innhold som er nøyaktig likt på tvers av enheter. Det kan imidlertid være forskjellig styling, men hovedbudskapet bør ikke være forskjellig.
Sett opp direkte tilgang til ikke-HTML-ressurser
Ikke-HTML-ressursene dine – bilder, innebygde videoer og CSS skal ha direkte tilgang (du trenger ikke å omdirigere for å laste dem ned først) før de vises til brukeren. Det kan hjelpe å ha bildene på landingssiden lagret i databasen for eksempel, i stedet for å bruke lenker til publiserte arkivbilder.
Når ressursene dine er lagret andre steder, må nettstedet omdirigere til et annet nettsted for å få tilgang til dem. Det sier seg selv at dette vil øke RTT. sykluser. Ressursene kan også bli påvirket hvis nettstedet de er lagret på har problemer, eller hvis det slettes. Dette vil forverre situasjonen, ettersom brukeren vil få servert en 404.
Implementer den etterfølgende skråstreken på riktig måte
Duplisert innhold er utvilsomt et problem du vil unngå som webmaster. Hvis du ikke har omskrivingsregler, kan det hende at URL-adressen til landingssiden din har 8 forskjellige versjoner, spesielt hvis du bruker et CMS som WordPress. Her er et eksempel på versjonene du sannsynligvis vil ha:
http://www.abc.com/blog
http://www.abc.com/blog/
https://www.abc.com/blog
https://www.abc.com/blog/
http://abc.com/blog
http://abc.com/blog/
https://abc.com/blog
https://abc.com/blog/
I et forsøk på å fikse dette problemet, legges omskrivingsregler til .htaccess-filen. Webmastere skriver ikke alltid reglene riktig, noe som kan føre til ytterligere problemer, spesielt med etterfølgende skråstrek.
Det er mange diskusjoner rundt når man skal bruke den etterfølgende skråstreken og når man ikke skal bruke den. Det er imidlertid klart at Google vil tolke én side som har to URL-er – én med etterfølgende komma og én uten – som to forskjellige sider, selv om URL-en åpner samme side, som i eksempelet ovenfor.
Det er også tydelig at den etterfølgende skråstreken konvensjonelt har blitt brukt for å skille mellom filer og kataloger. Der en etterfølgende skråstrek er til stede, peker den URL-en til en katalog. Det motsatte er sant.
Hvis du går inn http://abc.com/ for eksempel og bli omdirigert til https://www.abc.com,
det er to omdirigeringer
http://abc.com/ >> (http://www.abc.com/ >> https://www.abc.com).
Selv om brukeren ønsket å tvinge den etterfølgende skråstreken ved å skrive den inn i nettleseren, ble de fortsatt omdirigert til en URL uten skråstreken. Det er en mulighet for at innholdet på disse to sidene ikke er helt det samme. Dette utgjør et problem for en ivrig bruker. De tror kanskje at siden de lette etter har blitt flyttet eller redigert og lukker siden.
Merk at rotkataloger bruker etterfølgende skråstreker og vil ikke bli omdirigert.
Hvordan implementerer du den etterfølgende skråstreken riktig?
Etterfølgende skråstrek på WordPress
Den enkleste måten å fikse det på WordPress er å gå til Innstillinger>>Permalinks og se om skråstreken din er på slutten av url-en. Hvis ikke, kan du opprette en “kundestruktur” og legge til skråstreken manuelt:
Bruker omskrivingsregler
Trikset ligger i rekkefølgen på reglene for omskriving. Reglene vil bli lest fra topp til bunn. Begynn med sjekken for den etterfølgende skråstreken etterfulgt av www og til slutt https. På denne måten, hvis nettadressen “bryter” noen av spesifikasjonene, vil den bare bli omdirigert én gang.
Diskusjonen bør derfor ikke dreie seg om når man skal bruke den etterfølgende skråstreken, men hvordan man korrekt implementerer kontrollrekkefølgen i .htaccess-filen. På denne måten, selv om du bruker den på en fil, vil det bare være én omdirigering. Hvis du bruker den på en katalog, vil det ikke være noen omdirigeringer.
Her er den riktige koden du kan legge til i .htaccess-filen din:
RewriteEngine på
RewriteCond %{REQUEST_URI} /(.+)/$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^ https://www.example.com/%1 [R=301,L]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(.+)/$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^(.+)$ https://www.example.com/$1/ [R=301,L]
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.(.*)$ [OR,NC]
RewriteCond %{https} rabatt
RewriteRule ^(.*)$ https://www.example.com/$1 [R=301,L]
Overvåk omdirigeringen din
Du vet kanskje ikke hvordan landingssiden din omdirigerer. Selv om du kan gjøre dette manuelt ved å angi hver av de 8 versjonene ovenfor som i vårt eksempel, kan det hende du ikke fanger opp alle brukertilfeller. Noen ganger kan det hende at nettstedet ikke omdirigerer i det hele tatt. En bruker kan gå inn på https://abc.com/ og få et varsel om at tilkoblingen deres ikke er privat, noe som kan få dem til å lure på hva de skrev inn feil. De har kanskje ikke engang tid til å tenke på hva problemet kan være. Det er mer sannsynlig at de stenger nettstedet og flytter til en konkurrents nettsted.
Du kan bruke et verktøy som SEOptimers Htaccess Redirect Checker for å overvåke hvordan URL-adressen din omdirigerer. Du kan legge inn alle de 8 versjonene ovenfor. Du vil få en detaljert oversikt over hvilken URL hver av dem omdirigerer til, statuskoden, oppsettet, vert, sti, statusmelding, svarhoder og antall omdirigeringer.
Du vil se de som omdirigerer riktig og de som resulterer i feil. Du vil også se hvor mye tid hver viderekobling tar. Hvis det brukes mye tid, må du fikse det.
Det er imidlertid tilrådelig å sjekke ‘vanlig domene’, for eksempel abc.com for å se hvor mange omdirigeringer som trengs for å komme til https://www.abc.com. Hvis dette fungerer, bruker du nettadressen for destinasjonssiden din som på https://www.abc.com/blog/
Se etter gamle omdirigeringer
Du kan ha hatt landingssider som ble brukt til et bestemt tidspunkt eller årsak, for eksempel juletilbud. Du må sjekke om det finnes omdirigeringer til slike foreldede sider (hvis de fortsatt eksisterer).
En måte å gjøre dette på er å bruke et verktøy som Screaming Frog-omdirigeringskontrollen. Slike verktøy gjennomsøker nettstedet ditt og lar deg se URL-destinasjonen.
Hvordan fikse omdirigeringer av landingssider på WordPress
Det er ikke tilrådelig å bruke plugins for å fikse omdirigeringsproblemer på WordPress. Dette er fordi det kan resultere i mer kode som krever kjøring og enda flere ressurser.
Verktøy som lar deg legge til omdirigeringsverktøy direkte på serveren din
Et eksempel her er Kinsta som gir deg flere alternativer:
-
- Legge til omskrivingsreglene direkte på dashbordet
- Masseimport av en CSV-fil med viderekoblingene dine
- Bruke regulære uttrykk (regex)
.htaccess
Du kan også legge til omskrivingsregler i .htaccess-filen. Se koden i den etterfølgende skråstrekseksjonen. Hvis dette ikke fungerer, må du fjerne plugins.
Du kan også redigere nettadressen din på wp-site og wp-options i databasen. Å sikre at SSL er riktig installert (uten plugins) kan også gjøre det enklere å løse problemet på WordPress.
For å konkludere
Konseptet med omdirigeringer av landingssider er virkelig en delikat balanse mellom nettstedhastighet, flott UX- og brukergrensesnittdesign og sikkerhet. Mens du på den ene siden ønsker å ha et visuelt tiltalende og sikkert nettsted, må det lastes så raskt som mulig, hvis brukerne i det hele tatt skal se det flotte, unike innholdet ditt i utgangspunktet. Det anbefales å samarbeide med SEO-eksperten og utvikleren din for å sikre at omdirigeringene på nettstedet ditt er absolutt nødvendige.