Vi har alle opplevd, på et eller annet tidspunkt, den knusende erkjennelsen av at arbeidet vårt har gått opp i røyk. Dette kan være et papir- eller Excel-ark som skal forfalle i morgen du ikke har lagret, som en aldri før-sett feil fjerner; det kan være å miste timer med ulagret fremgang i et spill på grunn av en dum feil, eller det kan være noe virkelig skremmende når nettstedet ditt går ned uten en skikkelig sikkerhetskopi på plass. I disse tilfellene vil du sannsynligvis høre noe i retning av “sikkerhetskopier alltid arbeidet ditt” eller “sparing forhindrer stress regelmessig” fra noen som har vært gjennom samme eller lignende situasjon før, men som nå vet bedre.
Det første tapet må imidlertid skje fordi vi sjelden lærer av andres feil.
Ikke for å ta bort fra andre traumatiske situasjoner vi har nevnt, men et nettsted som krasjer ser virkelig ut til å stå over resten.
For det første er det et stort problem – et nettsted består av så mye innhold, spesielt hvis det har eksistert en stund (mye mer enn et Word-dokument eller Excel-ark). For det andre er at nettstedet ditt er nede bare begynnelsen på problemene dine, fordi jo lenger de besøkende ikke har tilgang til det, jo mer trafikk og deretter inntekt (direkte eller gjennom annonser/sponsing) du mister. Til slutt, hvis det ikke er et skikkelig backup-system å falle tilbake på, er det ikke noe å si hvordan siden vil se ut når den først er oppe og kjører igjen – det kan bety en massiv overhaling, og som vi alle vet, er folk vanligvis ikke det. glad i store endringer.
Derfor er det lett å se hvorfor en av pilarene som holder opp et vellykket nettsted er en kvalitetssikkerhetskopieringstjeneste.
I dag skal vi prøve å forklare hva du skal se etter når du søker etter en backup-plugin. Etter det vil vi tilby tre plugin-forslag som blir sett på som toppalternativer og sammenligne dem for å gjøre det enklere for deg å velge en. Det er viktig å påpeke at våre forslag vil være basert på antagelsen om at nettstedet ditt kjører på WordPress siden det er den vanligste plattformen.
Med det ute av veien, la oss starte!
Hva du skal holde øye med
Oppbevaring
Sannsynligvis det første du tenker på når du tenker på å sikkerhetskopiere noe, er hvor mye ledig plass det vil være. Mengden lagringsplass som er tildelt for nettstedet ditt varierer voldsomt fra plugin til plugin så vel som fra nivå til nivå innenfor et plugin-laghierarki. Det er ikke uvanlig at disse pluginene har et prøvenivå som tilbyr alle godbitene et komplett nivå ville ha, men med en svært begrenset lagringsplan. På denne måten får du se hvordan alle funksjonene fungerer uten å måtte gjette, men for å fullt ut bruke plugin for alt innholdet ditt, må du fortsatt forplikte deg.
Det er også veldig viktig å vite hvordan dataene dine lagres – noen plugins tilbyr kun lokale sikkerhetskopier, mens andre legger til sikkerhetskopiering i skyen også. Hvis du beveger deg mye mens du jobber og/eller jobber på forskjellige maskiner, er skysikkerhetskopiering noe du bør insistere på i søket etter en backup-plugin, selv om det er en ekstra kostnad på grunn av funksjonen. Muligheten til å få tilgang til dataene dine når som helst og hvor som helst er uvurderlig og bør behandles som sådan. Alternativt kan du alltid lagre dataene dine lokalt og ta dem med deg, men det er rett og slett ikke like effektivt.
Når du snakker om hva du skal sikte på med lagring, er det egentlig ganske enkelt – mer er bedre. Naturligvis trenger du ikke gå helt ut hvis det er en gapende forskjell mellom dine reelle behov og det beste alternativet som er tilgjengelig, men det er alltid bedre å ha mer plass og ikke trenge det enn å trenge det og ikke ha nok. En blogg som er aktiv en eller to ganger om dagen krever ikke på langt nær så mye lagringsplass som et nettsted som er mettet med multimediefiler – skalaen er vanligvis ganske klar; du trenger bare å finne din plass på den.
Avhengig av tildelt plass fungerer data som er lagret også annerledes. Med noen plugins vil du kun kunne sikkerhetskopiere din kjerne WordPress-database, mens andre plugins tilbyr en komplett sikkerhetskopi, som i hovedsak inkluderer alt – egendefinerte filer, innlegg, sider, plugins og temaer. Det vil være nok alternativer for deg å velge mellom som gjør et lag optimalt for deg mesteparten av tiden, så det er ingen grunn til å bekymre deg.
Automatiserte sikkerhetskopier
Generelt sett har hver backup-plugin en slags automatisert backup-system på plass; det har rett og slett blitt standarden i dag. Det er imidlertid fortsatt en viktig ting å sjekke før du velger ditt foretrukne alternativ; og i tillegg er ikke alle automatiserte sikkerhetskopieringssystemer like.
Akkurat som du forventer, kjører automatiserte sikkerhetskopier etter en tidsplan der det lages en sikkerhetskopi av nettstedet (i en forhåndsdefinert form). Dette kan gjøres en gang om dagen, som er mest vanlig, eller flere ganger om dagen (dette er potensielt en ekstra funksjon i dyrere nivåer).
Alt som er sjeldnere enn én gang om dagen bør betraktes som et rødt flagg, og denne plugin bør unngås.
Det som er viktig fra ditt perspektiv som nettstedets eier/administrator/admin er å vite hva som fungerer for deg. Automatiserte sikkerhetskopier som for eksempel belastes i tillegg, kan sette en bulk i budsjettet ditt, og det er en sjanse for at du ikke trenger dem i det hele tatt.
Tenk deg for eksempel at du driver en matlagingsblogg/side hvor du legger ut oppskrifter én gang, kanskje to ganger om dagen. I så fall er noe hyppigere enn en vanlig 24-timers backup-syklus vanligvis for mye. På den annen side, hvis du driver noe sånt som et nyhetsutsalg med dusinvis av nye innlegg publisert hver dag, som tilhører flere kategorier, der noen av innleggene er tidssensitive, er flere daglige sikkerhetskopier en god idé selv om du jeg må potensielt bruke litt mer penger på dem.
Gjenopprett med ett klikk
Det har aldri vært flere som hevder at en del av nettet er sin egen. Selv uten sosiale mediermer enn noen gang kan vi se nettsteder og blogger som ofte blir lagt opp av folk for ingenting mer enn å dele tanker, synspunkter og erfaringer.
Takket være dette faktum kan du enkelt utlede at bare noen av dem (sannsynligvis et svært lite antall) har kunnskap om hvordan et nettsted fungerer bak kulissene. Med sine plugins har plattformer som WordPress gjort det stadig lettere for hvem som helst å bygge en blogg/side selv uten noen som helst kodeekspertise. Derfor er det avgjørende for en backup-plugin for å muliggjøre brukervennlig, rask og enkel tilgang til alle funksjonene.
Gjenopprettingsfunksjonen med ett klikk gjør akkurat det navnet tilsier – gjenoppretting av nettstedet ditt med et klikk på en knapp, noe som gjør det ideelt for de som ikke er kjent med alle inn- og utsidene av nettstedets tekniske side. Dette kan være rudimentært for avanserte brukere, men ærlig talt, selv om du vet hvordan du gjør noe manuelt, er det egentlig ikke behov for det. Dette er mest på grunn av tid – la oss bryte det ned.
Grunnen til at du vil gjenopprette et nettsted er ofte noe som ikke fungerer som det skal. Dette kan variere fra små ting som multimediefiler som ikke spilles riktig til sider som lastes sakte og store problemer som at koblinger ikke fungerer, eller til slutt at siden er helt nede. Nå vet vi alle at et nettsted som er nede vil koste deg inntekter, anseelse, SEO-poengsum, brukertilfredshet osv., noe som er stressende nok i seg selv, men forestill deg å legge til behovet for å hoppe gjennom bøyler bare for å få nettstedet ditt i gang. igjen – det ville vært et mareritt.
Naturligvis vil du finne ut hvor det første problemet begynte og fikse det, men din høyeste prioritet er å få alt i orden. Gjenopprettingsfunksjonen med ett klikk gjør det uten mye oppstyr og er ditt “kom deg ut av fengselet gratis-kort” i de mest alvorlige omstendighetene – se etter det i en hvilken som helst plugin du vurderer.
Migrasjon
Migrasjon er vanskelig. Mesteparten av tiden, når du forplikter deg til en plattform, nettstedbygger, vertstjeneste eller noe lignende, har du gjort research og forplikter deg på lang sikt.
På grunn av dette blir migrasjonsfunksjoner noen ganger neglisjert eller, mer presist, ganske lavt på prioriteringslisten. Imidlertid kan det komme en tid da det beste alternativet ditt ville være å gå videre fra ditt nåværende oppsett. Hvis den tiden noen gang kommer, vil du ha en backup-plugin som støtter migrering, eller du kan finne deg selv med noen uforutsette problemer å håndtere.
Grunnen til at problemstillinger vil reise sine stygge hoder er at migrasjon er en kompleks prosess.
Å se på det som en glorifisert copy/paste-operasjon er feil på så mange nivåer. Hele databaser, betegnelser, filer, innstillinger, temaer osv. må flyttes, noe som er ekstremt krevende å gjøre manuelt. Noen tjenester tilbyr gratis migrering hvis du bytter til dem (særlig vertsplattformer), men dette bør du ikke stole på.
Pris
På en eller annen måte, til slutt, dreier alt seg fortsatt om penger. Hvis budsjettet ditt tillater det, vil du kunne finne en plugin som dekker alle funksjonene du leter etter, og hvis den ikke gjør det, må du inngå kompromisser. Det er ikke mye å si her, bortsett fra å gjenta tipsene som allerede er gitt mens du beskriver de andre funksjonene, som, når vi snakker om kostnader, kan summeres til – vet hva du trenger. Hvis du må klippe noen ting fra ønskelisten din, ikke klipp tilfeldig; vet hvor du kan spare.
Vanligvis vil lagring være det viktigste som setter prisen, og hvis du har en presis ide om hva de øvre tallene dine er, kan du lettere manipulere nivåsystemet i plugin-en.
En annen ting å vurdere er antall sikkerhetskopier som er lagret. Som vi har nevnt, kan det noen ganger koste mer å gå over standardnummeret, så finn ut hvor mange du egentlig trenger.
Det er andre faktorer å vurdere, og du bør vurdere dem, men disse to har en tendens til å påvirke bunnlinjen mer enn noe annet.
Til syvende og sist, hvis du nettopp har begynt, er det til og med flotte gratis plugins der ute (med mulighet for å oppgradere) som er verdt å vurdere, i det minste til du har peiling.
Tre for seieren
Som vi har nevnt i begynnelsen, vil vi fremheve tre fremste plugins tilgjengelig på markedet for å gi deg alternativer mens du bestemmer deg for hvilken vei du skal gå.
La oss først ta en titt på hver av dem individuelt.
UpdraftPlus
Hvis du gikk på egen hånd og søkte etter backup-plugins for WordPress, har du utvilsomt funnet UpdraftPlus blant dem fordi det er den mest populære backup-pluginen som finnes (mer enn 2 millioner nettsteder bruker den). En av hovedgrunnene til at det er så populært, er uten tvil brukergrensesnittet, som er enkelt å finne ut og enkelt å mestre. Fra det medfølgende dashbordet kan du til og med administrere mer enn ett nettsted, og eliminerer behovet for å bytte mellom dem hver gang du vil sjekke noe.
Sikkerhetskopier kan planlegges, og arbeidet gjøres i bakgrunnen selv om du aktivt jobber med nettstedet ditt (selv om det foreslås at du planlegger sikkerhetskopiering når backend er inaktiv).
Det er ingen grense for antall sikkerhetskopier du kan lage, og en tidsplan kan settes selv for timebaserte sikkerhetskopier. I tillegg, hvis du gjør store endringer som krever en umiddelbar sikkerhetskopiering, kan du gjøre en manuelt når som helst.
Det er definitivt verdt å fremheve at alle disse sikkerhetskopiene deler gjenopprettingsfunksjonen med ett klikk, som vi allerede har rådet deg til å se etter i ditt foretrukne valg av plugin.
Alle disse sikkerhetskopiene kan lagres eksternt, ved hjelp av tjenester som Google Drive, Dropbox eller Microsoft OneDrive, i tillegg til å ha kopier på harddisker, som fortsatt er de mest pålitelige blant nettstedadministratorer.
Det flotte med sikkerhetskopiene som er laget med denne plugin-en, er at alt er dekket, fra WordPress-kjernefilene til alt innholdet og opplastede filer, samt plugins, temaer og innstillinger for dem. Tenk på nettstedet ditt som et bilde; UpdraftPlus lager en perfekt kopi av det bildet og lagrer det, så når du trenger det, vil du ikke gå glipp av noe.
Funksjonene til nå har ikke vært utenom det vanlige. Stort sett alle premiumløsninger der ute tilbyr de samme tingene. Det som er interessant med måten UpdraftPlus sikkerhetskopierer nettstedet ditt på, er filorganisering. Nettstedet ditt er delt opp i ulike elementer – database, plugins, temaer, opplastinger osv. som sikkerhetskopieres separat fra hverandre. Dette betyr at i stedet for én gigantisk fil der alt er samlet, vil du få flere sett som er kategorisert og derfor mye lettere å gå gjennom.
Jo mer innhold du har, jo mer takknemlig vil du være for dette systemet. Bare forestill deg hvordan det ville se ut å ha et fem år gammelt nettsted komprimert i bare én mappe – du ville ikke vite hvor du skulle begynne hvis du noen gang måtte gå gjennom filene.
Som et toppalternativ på markedet er det ingen overraskelse at UpdraftPlus tilbyr avanserte funksjoner som migreringsstøtte og nettstedkloning. Vi har allerede nevnt disse som noe som er ganske lavt på prioriteringslisten din, men langsiktig planlegging krever at du tar dem med når du bestemmer deg.
For å fullføre UpdraftPlus-delen, må vi påpeke at selv om pluginet har et virkelig imponerende antall og utvalg av funksjoner, er de fleste av dem inkludert i pluginens premiumversjon (avansert planlegging, multisite-administrasjon, migrering, etc.).
Du kan nemlig få UpdraftPlus gratis, og ikke engang som en prøveversjon, men en faktisk fullverdig plugin du kan bruke i det uendelige. Ulempen er at funksjonene som er inkludert er begrenset, med de mer avanserte som krever at du får en oppgradering. Dette bør ikke sees på som negativt fordi du vil kunne få førstehåndserfaring med plugin, hvoretter du har muligheten til å forplikte deg til premiumversjonen eller bytte til en annen løsning.
WPvivid
WPvivid er kanskje ikke like populær som UpdraftPlus, men det betyr ikke at det er dårligere. Som du forventer, på grunn av sin brede målbrukerbase, er WPvivid veldig enkelt å sette opp; det er ikke mye forskjell mellom dette og andre plugin du vil bruke. I det øyeblikket det er operativt, kan du sikkerhetskopiere arbeidet ditt.
Alle funksjonene som har blitt uskrevne bransjestandarder er tilstede – å lage tidsplaner for automatiske sikkerhetskopier og muligheten til å lage manuelle, gjenoppretting med ett klikk, lokale og skylagringsalternativer (spesielt igjen, Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, etc. ), og så videre. Det er ingen grunn til å kaste bort tid på disse, og i stedet vil vi flytte oppmerksomheten vår til funksjonene som gjør WPvivid unik fra andre løsninger der ute.
WPvivid gir deg en mye større dose kontroll over filene dine enn du ville finne andre steder. Du vil kunne angi størrelsesgrensene for filene du sikkerhetskopierer. Disse fungerer som en størrelseshette, og alt som er over det vil ikke bli inkludert i sikkerhetskopien.
Du lurer sikkert på hvorfor noen vil begrense filene deres, så de blir ekskludert fra sikkerhetskopien, men tenk på at lagringsplass kan være begrenset (for eksempel skylagring). Hvis lagringsplassen er begrenset og du har et par multimediefiler som forhindrer vellykket sikkerhetskopiering, utelukker du dem og lar resten av nettstedet gå gjennom prosessen.
I tillegg kan du lagre de nevnte filene lokalt slik at de blir inkludert på nettstedet hvis det noen gang utføres en gjenopprettingsoperasjon. Det er verdt å merke seg at selve plugin-modulen ikke har en grense for sikkerhetskopieringsstørrelsen; de eneste begrensningene kan settes på plass av vertstjenesten, skylagring, etc.
Mens vi er på temaet størrelse, la oss se på sikkerhetskopieringsfunksjonen. Den lar deg dele opp sikkerhetskopien i deler for enklere håndtering og, igjen, hvis du har begrenset lagringsplass. Merk at denne oppdelingen ikke vil være den samme som UpdraftPlus’s, hvor elementer er delt opp i sett. I stedet innebærer denne oppdelingen bare å dele opp en stor sikkerhetskopifil i mindre uten noe valg om hvilken fil som vil havne i hvilken del.
For å gjenopprette den delte sikkerhetskopien, trenger du fortsatt tilgang til alle delene; delvis gjenoppretting er ikke et alternativ.
Det desidert mest interessante med WPvivid er migrasjonsfunksjonene. De er satt opp slik at det er enkelt å migrere nettstedet ditt, det være seg til en ny server, domene, eller vert. Det gjøres med et enkelt klikk, hvis du kan tro det. Merk at du må installere WPvivid på målserveren for at den automatiske migreringen skal lykkes. Videre vil du kunne overføre databasene dine til et oppsamlingssted for testing. Ikke mange andre plugins tilbyr disse funksjonene, og det beste er at automatisk migrering er inkludert i gratisversjonen.
Nok en gang vil vi utstede den velkjente ansvarsfraskrivelsen – våre tanker om WPvivid-pluginen er basert på Pro-versjonen som inkluderer alle funksjonene vi har nevnt. Gratisversjonen inneholder alle kjernefunksjonene og automatisk migrering, som skiller den fra andre plugins som ikke tilbyr en så avansert funksjon gratis. Så, prøv gjerne vannet med gratisversjonen før du oppgraderer til Pro.
BackupGuard
Endelig kommer vi til vår siste konkurrent i denne backup-plugin-showdownen – BackupGuard. Denne plugin er relativt ny på markedet, noe som gjør den noe ukjent sammenlignet med de andre. Funksjonsmessig henger den imidlertid ikke etter noen.
Nok en gang finner vi en plugin som sikter mot et bredest mulig publikum med det enkle grensesnittet som lar deg lage sikkerhetskopier med bare ett klikk. Innenfor dashbordet får du tilgang til alle sikkerhetskopiene dine spredt over alle lagringsstedene dine. Fokuset til BackupGuard er skylagring. Den er kompatibel med alle de store tjenestene og tilbyr også en interessant funksjon for sikkerhetskopiering i skyen.
Du vil nemlig ha et grensesnitt der du kan velge tjenestene du vil at sikkerhetskopiene dine skal lagres på – alt er på samme side, alt du trenger å gjøre er å krysse av/på-knappen, og sikkerhetskopien din lagres i flere steder samtidig, på et blunk. Så hvis du leter etter ekstra sikkerhet, dvs. å lagre sikkerhetskopier på flere steder, vil denne funksjonen gjøre det veldig enkelt.
Å lage flere sikkerhetskopier samtidig kommer også godt med når du kombinerer det med planleggeren; la oss forklare. Plugin-modulen lar deg separere hvilke data du sikkerhetskopierer, og dermed lage tilpassede sikkerhetskopieringsskjemaer, der du velger hele nettstedet ditt, bare databasen osv. Det kombinert med flere oppsett av sikkerhetskopieringsplan betyr at du har en fullsikker backupplan.
Du kan for eksempel lage en tidsplan for sikkerhetskopiering av hele nettstedet ditt daglig (til ett eller flere steder), men også en timebasert sikkerhetskopiering bare av databasen (til ett eller flere steder).
Til slutt, for å dekke alt, kan du sette opp en månedlig sikkerhetskopieringsplan på et sted du ikke bruker for de andre sikkerhetskopiene.
Ved å bruke flere tidsplaner og flere lagringsplasseringer, har du sikkerhetskopier ved sikkerhetskopiering, som vil sikre nettstedet ditt i de verste situasjoner.
Som du forventer, er alle disse sikkerhetskopiene klare til å bli gjenopprettet med bare ett enkelt klikk, og overholder den generelle standarden.
Migrering er en annen ting som har blitt omgjort til en forenklet operasjon du vil få taket på veldig raskt. Når du tar en sikkerhetskopi, er alt som trengs fra din side å installere plugin-en på målserveren, laste ned og trekke ut dataene fra den tidligere sikkerhetskopien, og når det er gjort, er siden oppe og kjører på den nye serveren/domenet .
Over tid, ettersom antallet sikkerhetskopier vokser, kan du vurdere å gi slipp på de eldre. Heldigvis trenger du ikke å slette disse manuelt; i stedet kan du angi et maksimalt antall sikkerhetskopier du vil beholde, og når den grensen er nådd, erstattes de eldre automatisk med nye.
Som vi gjorde for de to foregående pluginene, må vi påpeke at alle disse funksjonene er tilgjengelige i Pro-versjonen, mens noen er ekskludert fra gratisversjonen du kan få tak i gjennom WordPress-depotet.
Mens gratisversjonen vil gi deg en god idé om hva du kan forvente, for å fullt ut maksimere pluginens potensiale, vil du oppgradere til Pro-versjonen.
La dem kjempe!
Du er nå kjent med alle funksjonene og de små nyansene som skiller de tre pluginene vi har fremhevet, men la oss gjøre ting enda klarere.
Siden vi brukte tid på å understreke de viktigste tingene å se etter i en backup-plugin, er det bare rettferdig å stable konkurrentene mot hverandre for å se hvilken som vil regjere. Husk at alle disse er alternativer på toppnivå; derfor vil det være mange flere likheter enn forskjeller mellom dem. Selv om det er en vinner, vil du være fornøyd med hver av løsningene vi har presentert.
Oppbevaring
Lagring bør ikke ses fra perspektivet av hvor mye plass som tilbys av en bestemt plugin fordi disse dataene er overflødige. Du vil lagre sikkerhetskopiene lokalt og/eller på skyen (hver plugin er koblet til de samme skylagringstjenestene), og i ingen av disse alternativene bestemmes den tildelte lagringsplassen av plugin-en du bruker. La oss i stedet se på hvordan dataene dine lagres.
Den enkleste måten å se det på er hvis du avbilder et skap.
BackupGuard vil ta alle dataene dine, samle dem og kaste dem inn i skapet – alt er der, ingenting går tapt, og når du gjenoppretter det, er det like enkelt å bruke som før gjenopprettingen.
WPvivid vil, hvis du velger det, installere hyller, men det blir ingen sortering; data vil bli tilfeldig plassert i hyllene, og du vil ikke vite hvor noe er før du gjenoppretter det. Alternativt kan du velge å ikke bruke “hyllene” og bare sette alt sammen som i forrige eksempel.
Til slutt kommer vi til UpdraftPlus, som vil organisere skapet ditt med hyller og skuffer, sortere alle dataene dine slik at du kan lagre og få tilgang til hvert sett individuelt. På grunn av denne unike funksjonen får UpdraftPlus gevinsten.
Vinner: UpdraftPlus
Automatiserte sikkerhetskopier
Vi har nevnt det et par ganger i løpet av artikkelen – automatisert sikkerhetskopiering er en standard i dag. Som sådan har alle plugins dem, selv i deres gratisversjoner. Planlegging av disse sikkerhetskopiene er også omfattende, med mulighet for timebaserte sikkerhetskopier og utover.
Ganske enkelt fordi alle pluginene våre tilbyr det samme, er det ingen vinner i denne delen.
Vinner: Trekning
Gjenopprett med ett klikk
Akkurat som automatiserte sikkerhetskopier, tilbyr alle plugins en gjenopprettingsfunksjon med ett klikk. Det er faktisk blitt svært vanskelig å finne en sikkerhetskopiløsning som ikke tilbyr denne forenklede gjenopprettingsfunksjonen.
Fordi dette er en så vanlig funksjon, har alle plugins den som en kjernefunksjon, dvs. den er tilgjengelig i deres gratisversjoner. Så vi kunne ikke skille fordi det ikke er noen.
Vinner: Trekning
Migrasjon
Migrasjon vurderes for to hovedformål. Det er for å flytte en oppsetningssted til en server og går live, eller det er en langsiktig feilsikker hvis du ønsker å bytte server eller domener i fremtiden.
Alle tre alternativene tilbyr relativt enkel migrering innen noen få klikk, med den eneste forutsetningen for å ha plugin installert på destinasjonssiden/serveren.
Bare WPvivid tilbyr en migreringsløsning i sin gratisversjon. Det, sammen med det forenklede grensesnittet til automigrasjonsdelen, er nok til å vinne.
Vinner: WPvivid
Pris
For det første er det rettferdig å nevne at hver plugin har en gratisversjon du kan få fra WordPress-depotet og potensielt bruke på ubestemt tid. Funksjonene vil imidlertid være begrenset, så for best ytelse anbefaler vi å gå for en av de betalte nivåene.
Som det sist utgitte pluginet som fortsatt bygger opp markedet, er BackupGuard den rimeligste, etterfulgt av WPvivid og UpdraftPlus – det dyreste alternativet av de tre.
Siden alle deler kjernefunksjonene du trenger for vellykket sikkerhetskopiering, med utvidede tilleggsfunksjoner som bare er en bonus, men egentlig ikke nødvendig for å få jobben gjort, går vi med BackupGuard.
Vinner: BackupGuard
Spesielle funksjoner
Hvert plugin dekker kjernefunksjonene vi forventer av en sikkerhetskopieringsløsning på toppnivå, men hver av dem tilbyr også noen nyanserte tillegg til disse. Enten store eller små, disse ekstra funksjonene har som mål å gjøre deres respektive plugins unike fra en brukers synspunkt.
Med dashbordet for flere nettsteder og den unike måten sikkerhetskopier sorteres på, hever UpdraftPlus seg over konkurrentene med ytterligere uortodokse funksjoner. Sammenligner disse med de litt avanserte migreringsalternativene, fildelingen og filstørrelsestakene til WPvivid, samt BackupGuards utvidede planlegger og aktiveringsside for skylagring, var det egentlig ikke et så vanskelig valg.
Vinner: UpdraftPlus
Det faktum at det ikke er en klar vinner understreker at alle tre pluginene har sine fordeler og bør vurderes sterkt. Når det er sagt, skiller UpdraftPlus seg ut som det fremste alternativet her, rettet mot større nettsteder og de med et noe større budsjett; WPvivid er den overordnede “midt”-løsningen som fungerer bra for oppstart og de som allerede er etablert; BackupGuard er den rimeligste, og målgruppen er de som nettopp har startet. Likevel har den potensialet til å vokse som de gjør.
FAQ
For enklere navigering vil vi liste opp noen av de vanligste spørsmålene du måtte ha om backup-plugins, slik at du ikke trenger å miste tid på å gå gjennom hele artikkelen for å finne det du leter etter. Hvis du ikke finner svaret ditt i denne delen, så prøv å bla gjennom artikkelen, det kan være en lang lesning, men du vil garantert få informasjonen du kom for.
Trenger jeg virkelig en backup-plugin? Er ikke standard WordPress-sikkerhetskopieringsfunksjonen nok?
Generelt bør standard WordPress-sikkerhetskopieringsfunksjonen være nok. Imidlertid kan nettstedet ditt være i en slik tilstand at til og med sikkerhetskopieringen mislykkes, og det er her viktigheten av sikkerhetskopier som ikke er avhengige av WordPress kommer inn. Du kan ha lokale sikkerhetskopier eller sky-sikkerhetskopier som alltid vil være trygge uansett hva som skjer med plattformen.
Er det bedre å lage lokale sikkerhetskopier eller bruke skylagring?
Det klokeste er å bruke begge, men ikke nødvendigvis med samme intervaller. Lokale sikkerhetskopier på din PC/laptop kan gå tapt hvis noe skjer med maskinvaren, og de på eksterne stasjoner er borte hvis stasjonen går tapt eller skades. Skylagring er bedre fordi bare under uforutsette katastrofale omstendigheter kan dataene dine gå tapt, men du kan fortsatt snuble over en situasjon der du ikke får tilgang til dem (dårlig internettforbindelse, for eksempel).
Så, avhengig av om arbeidet ditt er stasjonært eller det stikk motsatte, kan du lage alternerende tidsplaner – daglige lokale sikkerhetskopier med ukentlig skysikkerhetskopiering eller omvendt, for maksimal effekt.
Nettstedet mitt er på et budsjett. Kan jeg få en verdig backup-plugin gratis?
Ja, mens du får mye mer med premiumversjonene deres, kommer alle de foreslåtte pluginene med en gratisversjon også. Fordi hver av dem begrenser forskjellige funksjoner, bør du se på hvilke funksjoner som er viktigst for deg (WPvivid, for eksempel, tilbyr migrering i sin gratisversjon) og finne din optimale gratis plugin basert på dine preferanser.
Jeg administrerer flere nettsteder; må jeg installere plugin på hver av dem?
Ja, du må installere plugin på hver enkelt for å fungere ordentlig. UpdraftPlus vil imidlertid ha den ekstra bonusen å administrere alle nettstedene dine gjennom det medfølgende dashbordet. Merk at dette er en førsteklasses funksjon, men en som gjør det mye enklere å sjonglere flere nettsteder.
Bør jeg bruke flere backup-plugins bare for å være sikker?
Du kunne, men det er ikke nødvendig. Fordi pluginene fungerer som en formidler mellom dataene dine og lagringsstedet, er det ingen hensikt å ha flere av dem siden de alle tilbyr de samme tingene – lokal sikkerhetskopiering og skylagring. Hvis du vil være ekstra trygg, gjør flere sikkerhetskopier, enten det er lokalt eller på flere skylagringstjenester.
Erstatter backup-plugins behovet for sikkerhetskopiering utført av vertstjenester?
Det korte svaret er ja; du kan klare deg bare med backup-plugins og ikke gå glipp av et trinn. Vi vil imidlertid anbefale å finne en vertstjeneste som tar sikkerhetskopier. Når du er forpliktet til en tjeneste, er de forpliktet til å sikkerhetskopiere nettstedet ditt, og slipper deg fra byrden med å måtte bekymre deg for det. I tillegg kan du da også bruke en plugin for dine personlige sikkerhetskopier.
Siste tanker
Sikkerhetskopier er ditt sikkerhetsnett når du administrerer et nettsted. Hvis det noen gang kommer til et punkt hvor du må krasje alt, er de der slik at du kan komme deg raskt på beina og aldri gå glipp av et slag.
Det gamle ordtaket sier “Håpe på det beste, forbered deg på det verste”.
Utenom testnettsteder er det ingen som virkelig ønsker å være i en situasjon der du må gjenopprette nettstedet ditt gjennom en sikkerhetskopi fordi det betyr at noe har gått galt. Men hvis du nekter deg selv det alternativet, vil du være i en mye verre situasjon, med muligens mange års arbeid borte for alltid.
Så gjør deg selv en tjeneste, lær av andres feil, og bruk en av de ovennevnte pluginene for å sikkerhetskopiere nettstedet ditt; ditt fremtidige jeg vil være veldig glad for at du gjorde det.