Vanlige spørsmål om nettanalyse

Vanlige spørsmål om Analytics

Hvis du er ny på nettstedsanalyse, kan det ta litt tid å gjøre deg kjent med alle ins og outs. Her er fire av de ofte stilte spørsmålene brukere som er nye innen nettanalyse, stiller til ekspertene.

Sjekk ut vårt siste innlegg om de viktigste rapportene i GA.

Når jeg logger på Google Analytics er det ingen data å se…

De vanligste problemene folk opplever når de først setter opp nettanalyseverktøyene, skyldes vanligvis at de ikke har satt opp sporingskodebitene riktig. Når du setter inn sporingskoden i HTML- eller sidekilden til nettstedet ditt, kopierer du kodebiten og limer den inn direkte i bakenden av nettstedet ditt.

Hvis du ikke får tilgang til nettanalyse etter at du har satt inn denne koden, kan du prøve å kopiere koden og lime den inn i et vanlig tekstredigeringsprogram, og deretter lime den inn i HTML-koden på nettstedet ditt. Selv små formateringsendringer som ekstra mellomrom eller ulike typer anførselstegn kan ødelegge sporingskoden din – som må være nøyaktig for å fungere riktig – og å lime inn først i en ren tekstfil kan bli kvitt eventuelle formateringsproblemer.

Å lese:  Sosiale delingsverktøy og nettverk å se på

Hvis du sporer analysene til flere nettsteder eller har tilgang til flere analysekontoer, kan du blande sammen sporingsbitene mellom konto og nettsteder. Sørg for at du ser riktig konto og profil.

Hvorfor tilsvarer ikke antallet nye besøkende og gjentatte besøkende det totale antallet nettbesøkende?

For brukere som er nye innen nettanalyse virker ovenstående sunn fornuft, men når du først har en bedre forståelse av beregningen til en besøkende i web-termer, i stedet for å tenke på en besøkende som en individuell bruker, blir alt klart.

I hovedsak er det egentlig ikke noe slikt som en ny besøkende når du vurderer analysene til et nettsted over en lengre periode. Hvis en besøkende gjør sitt første besøk på en gitt dag, og deretter kommer tilbake til nettstedet samme dag, er de det både en ny besøkende og en gjenganger for den dagen. Når det gjelder nettanalyse, er ikke en ny besøkende et individ – det er egentlig bare et mål på nettdata. Å tenke på besøkende som enkeltpersoner kan være misvisende når du vurderer nettdataene dine, så prøv å se på helheten i stedet for å fokusere på de fineste punktene.

Hvorfor er det viktig å analysere trender?

Som berørt i eksemplet ovenfor, er det langt mer fordelaktig å bruke nettanalysedataene dine til å identifisere trender, i stedet for å velge absolutt. Det kan kreve litt disiplin fra din side når du starter opp, og det er så mye utrolig data til fingerspissene å ikke begynne å implementere endringer og “forbedringer” med en gang, men enkelt gjør det – spesielt når du først er i gang.

Å lese:  6 strategier for opplæring av frontlinjeansatte

Å tilpasse nettstedet ditt basert på engangsforekomster eller besøkendes uregelmessigheter ville være å hoppe på pistolen, ikke sant? Du ville ikke overhalet nettstedet ditt fordi du har hatt en dårlig trafikkdag – i stedet vil du se på trafikken i løpet av en uke eller en måned, så få en følelse av generelle trafikktrender, som selvfølgelig kan være påvirket av ukedager, helligdager og til og med været.

Å bruke trender for å se det store bildet av nettstedets ytelse er den beste måten å få innsikt og foreta informerte og målte justeringer for å forbedre nettopplevelsen du tilbyr brukerne.

jeg skjønner det bare ikke…

Hvis nettanalysen din gjør deg forvirret og frustrert – og tar verdifull tid borte fra virksomheten din – kan det være verdt å vurdere å bruke tjenestene til en ekspert. En erfaren nettanalyseekspert kan koste deg en liten investering, men avkastningen kan være vel verdt det når analysen og trendinformasjonen de kan hente fra rådataene dine, begynner å virkelig gi mening i forhold til den virkelige virksomheten.

Nettanalyse kan være utrolig nyttig, men hvis det bare ikke er noe for deg, er det ingenting galt med å outsource arbeidet slik at du kan komme videre med virksomheten.

Vil du vite mer? Sjekk ut disse tidligere innleggene om viktigheten av nettanalyse og nettanalyseplugins for WordPress.

Å lese:  Tre kasusstudier for B2B markedsføring av sosiale medier for å inspirere din sosiale strategi

Nye publikasjoner:

Anbefaling