Vanlige spørsmål om WordPress-sikkerhet

Vanlige spørsmål om sikkerhet

Etter å ha kjørt WordPress FAQs-introduksjonen til vår nye Q&A-fokuserte serie, spurte Jane: Med de siste angrepene/hakkene til WP-blogger, hva er den anbefalte handlingen for å sikre en blogg?

For de av dere som så det innlegget, har Charles allerede anbefalt å sjekke ut WordPress-sikkerhetskategorien for det første. Det er noen virkelig nyttige innlegg der, inkludert tips om grunnleggende WordPress-sikkerhet og WordPress-sikkerhetsplugins.

Er WordPress sikkert?

Dette er et godt spørsmål – og et spørsmål som garantert dukker opp i kjølvannet av høyprofilerte sikkerhetsbrudd. Kort sagt, svaret er Ja – WordPress er en sikker CMS og bloggeplattform. Det er imidlertid viktig å huske at uansett hvor flott noen online verktøyet er, det er aldri ufeilbarlig.

Fordi WordPress er så enkelt å sette opp og bruke, gjør alle det. Dessverre er det mange nye brukere som hopper inn i alle våpen og er ikke klar over at det er noen få enkle sikkerhetstiltak som egentlig ikke er omsettelige. Disse inkluderer å lage et unikt brukernavn, et tøffere passord, bruke den nyeste versjonen av WordPress, endre prefikset for databasetabeller og sjekke filtillatelser.

WordPress er sikre. Men det er opp til brukerne å sørge for at noen få enkle forholdsregler tas for å opprettholde sikkerheten.

Å lese:  Vanlige SEO-feil: Hva bør du ikke gjøre i 2024

Hvordan gjør jeg passordet mitt trygt?

Det er fristende å bruke samme passord på tvers av alle påloggede områder, men motstå trangen. Å bruke det samme passordet over hele linja øker den totale risikoen for at passordet ditt blir kompromittert, fordi ett hack kan føre til at all informasjonen din blir tilgjengelig.

Ikke bruk personlig identifiserbar informasjon (PII) i passordene dine, inkludert dine

  • Navn eller brukernavn
  • Partners eller barnets navn
  • Fødselsdato eller år

Prøv å gjøre passordene dine lengre enn åtte tegn, og bruk ikke-alfabetiske spesialtegn, som tall, understreking, utropstegn og spørsmålstegn.

Gjør en innsats for å endre de mest kritiske passordene dine med jevne mellomrom. Du vil kanskje til og med angi en kalenderpåminnelse for å be deg om å oppdatere passordene dine hver fjerde til sjette uke.

Hvorfor er det så viktig å oppdatere WordPress?

Å kjøre nettstedet ditt på en gammel versjon av WordPress er som å la bilvinduene ligge nede i en travel gate. Med lommeboken på dashbordet.

Å holde WordPress-nettstedet ditt oppdatert er et av de enkleste sikkerhetstiltakene du kan ta. Tenk på det på denne måten: nye versjoner av programvaren utgis av en grunn – og ofte er noen av de viktigste funksjonene til de nye oppdateringene feilrettinger. Dessuten vedlikeholdes ikke eldre versjoner av WordPress med sikkerhetsoppdateringer. Vil du virkelig gjøre nettstedet ditt sårbart?

Å lese:  SEO gjort enkelt for bloggere: The Ultimate Guide for Beginners (2024)

Dobbel sjekk akkurat nå for å være sikker på at du kjører den nyeste versjonen – og mens du er i gang, sjekk pluginene dine også.

Tror du at WordPress-nettstedet ditt har blitt kompromittert? Denne So You’ve Been Hacked-artikkelen tilbyr en flott første handlingslinje for å rydde opp i rotet.

Du kan også gå over til den allvitende Codex for flere tips om Herding av WordPressog husk å legge inn WordPress-spørsmålene dine i kommentarene nedenfor.

Nye publikasjoner:

Anbefaling