Veiledning til historiefortellingsmarkedsføring (for kjedelige merkevarer)

Hva har merker som Kiehl’s, Whole Foods og Dyson til felles? Alle disse tre merkene har hele sin innholdsmarkedsføring basert på bunnsolid

I en verden der innhold er selve hjørnesteinen i alle markedsføringsaktiviteter, er det viktig å skille seg ut. Og historiefortelling hjelper deg med å gjøre akkurat det.

  • Whole Foods appellerer til vårt bevisste selv fordi vi er skyldige i å hengi oss til raffinert, konservert og bearbeidet mat og er desperate etter å bytte til et tilsynelatende sunnere alternativ.
  • På den annen side brukte Kiehl’s eksklusivitet for å vinne over målgruppen som ikke ønsket å nøye seg med det alle andre brukte. Unge forbrukere ønsket å skille seg ut fra mengden og hadde ikke noe imot å betale en premie for å føle det slik.
  • Tilsvarende var Dysons historie basert på å utnytte teknologi for å revolusjonere hjemmeforbedringsprodukter, og dermed gjøre dem til det foretrukne valget blant yngre kjøpere. Dette skiller dem fra konkurrentene.

I stedet for å bruke fakta, tall, funksjoner og data for å fortelle verden hvorfor produktene deres er bedre, utnytter disse merkene kraften i historiefortelling i innholdsmarkedsføring for å nå deres respektive og svært spesifikke målgrupper. Historiefortelling lar deg virkelig få kontakt med forbrukere og appellere til deres emosjonelle og menneskelige side.

FYI: Lag bedre historier med Sprout Social, og publiser dem til ulike kanaler med et klikk. Kom i gang i dag.

Hva er historiefortellingsmarkedsføring?

Enkelt sagt er historiefortelling kunsten og vitenskapen ved å bruke en fiktiv eller ikke-fiktiv fortelling, karakter og plot for å formidle et budskap som indirekte markedsfører produktet ditt eller produktkategorien din.

Hvorfor historiefortelling er en så viktig pilar i innholdsmarkedsføring er fordi det gjør innholdet ditt mye mer engasjerende og overbevisende i motsetning til markedskommunikasjon som er basert på fakta og tall.

Mennesker er bygget for å koble seg til en historie, føle med karakterer og reagere på en fortelling.

Slike historier omfatter vanligvis en hovedperson (basert på merkevarens målpersona), en konflikt eller en problem de møter (målgruppens smertepunkter), og til slutt løsning de oppdager (nært knyttet til tilbudene/produktene dine).

Krever historiefortelling at produktet/tjenesten din er “sexy”?

Nei, du trenger ikke et konvensjonelt interessant produkt for å utnytte historiefortelling for virksomheten din. Det er en vanlig myte som hindrer markedsførere i å utforske historiefortelling for sin markedskommunikasjon.

Alt du trenger å gjøre er å effektivt lage en fortelling om hvordan bruken av produktene eller tjenestene dine potensielt kan påvirke sluttbrukernes liv positivt.

Arten av virksomheten din eller kategorien til produktene dine er helt irrelevant, og hvorvidt du er i stand til å utløse en positiv respons fra publikum eller ikke, avhenger helt av hvordan du binder sammen de tre avgjørende elementene i en historie – hovedpersonen, konflikten , og løsningen.

Historier fungerer ikke bare fordi de er lettere å beholde enn informasjon eller statistikk, men forskning har vist at de også forårsaker frigjøring av oksytocin som igjen påvirker forbrukernes holdninger, atferd og beslutninger.

Hjerneaktiviteten utløst av historiefortelling kan vare i flere dager. Men pass på. Den menneskelige hjernen kan filtrere ut støy fra historien som fortelles. Derfor bør man være ekstremt forsiktig med hvordan den er laget. Unngå sjargong, klisjeer og komplekse ord, for å nevne noen.

Hva utgjør god historiefortellingsmarkedsføring?

Har en relatert hovedperson

Målgruppen din kommer bare til å forholde seg til historien din og finne den relevant hvis den sentrale karakteren er noen de kan forholde seg til. Hvis du ikke kan få dem til å føle empati med denne karakteren, vil de ikke være i stand til å tre i skoene deres, og vil derfor ikke bry seg om historien din. Historien din er rett og slett like god som relatabiliteten til hovedpersonen.

Å lese:  SEO for e-handel og hvordan du kan øke salget

Sørg derfor for at du bruker nok tid på å undersøke din ideelle målpersona – deres likes, misliker, motivasjoner, ambisjoner og smertepunkter, slik at du kan kondensere alle relevante attributter til historiens hovedperson og lage en som målgruppen din umiddelbart kobles til.

Hold det ekte, hold det autentisk

«Fake it till you make it» er sannsynligvis det verste rådet noen kan gi deg når det kommer til historiefortelling i innholdsmarkedsføring. Å være falsk eller uekte er absolutt ikke et alternativ.

Så uansett hvor vanskelig det virker i begynnelsen, sørg for at du bruker en ny idé, et unikt perspektiv for å lage din egen historie som ikke ser ut til å være inspirert av millioner av andre eller til og med stikker av.

Hold deg tro mot merkeverdiene og prinsippene dine, og bruk dem til å utlede din egen merkestemme og tone som skiller deg fra konkurrentene dine. Publikum vil umiddelbart innse om historien eller ideen din ikke er unik.

Bruk følelser for å få kontakt med publikum

Historien din er helt nytteløs hvis den ikke vekker de tiltenkte følelsene hos leserne.

Dette kan være hva som helst – frykt, sinne, glede, spenning, overraskelse eller andre følelser som enten motiverer, beveger eller får leseren til å føle noe og få kontakt med merkevaren din.

Følelser er det som gjør historien din ekte og menneskelig, så uten dem ville budskapet ditt vært akkurat som en annen elevatorpitch.

Unngå å gå bort; hold deg til poenget

Historien din bør ikke være et stort eventyr hvor leserne må vente på at du kommer til poenget.

Faktisk fungerer historiefortelling i innholdsmarkedsføring bare når historien du forteller er kortfattet og absolutt til poenget, uten å gå litt bort. Du vil holde publikum engasjert, ikke miste oppmerksomheten.

Så hold de unødvendige detaljene og kjedelige plottpunktene ute av veien, og lag en historie som rett og slett fanger lesernes oppmerksomhet, får dem til å føle noe, og deretter lar dem tenke på det.

Til slutt vil du at leserne skal forestille seg selv i hovedpersonens sko og tenke på hvordan bruk av produktene dine faktisk kan snu livene deres, og ikke sitte igjen med en fortelling som etterlater dem forvirret, lei eller uberørt.

Kast noen fakta og tall for å støtte historien din

Vel, dette kan høres motintuitivt ut fordi vi hele denne tiden har snakket om hvordan historiefortelling har et forsprang på fakta og tall i markedsføring. Men å bruke historiefortelling for å formidle budskapet ditt betyr ikke at du fullstendig ignorerer harde fakta.

Historiefortelling betyr bare å dele den forskningen med målgruppen din med en fortelling. Og ikke en punktliste over fakta som de kan få på internett. Dette gjør forslaget ditt langt mer overbevisende.

Å stole på fakta og tall nå ville ikke være en så dårlig idé med tanke på at du allerede har fått leseren hektet, og når de finner ut at påstandene dine er støttet av forskning og faktiske data, vil de bare bli lokket ytterligere til å gi dine produkter eller tjenester en sjanse.

Endelig en verdig cliffhanger

Du vil ikke gi bort alt. La heller leserne ønske mer. Prøv å ikke ha en eksplisitt, definitiv avslutning på fortellingen din, men la den enten stå åpen for tolkning eller ved en cliffhanger.

Dette vil fascinere leserne, gi dem noe å tenke på, og/eller sikre at de kommer tilbake for å finne ut mer. Uansett, du har funnet deg selv en genuint interessert potensiell kjøper som du har en stor sjanse til å konvertere.

Hvordan kan du lage en god historie for deg selv?

Få klarhet i hvem du ønsker å bli oppfattet som

Det første trinnet for å finne den perfekte historien er hva du ønsker å bli kjent som om merkevaren din skulle bli personifisert. Vil du være en venn for leseren som tilfeldig foreslår hva som er best for dem, eller vil du høres mer autoritativ ut som en mentor og utdanne dem?

Hvis du vil være leserens venn – er du av typen som kan alt og folk går til for å få råd eller den som bare er morsom å henge med?

Når du har bestemt deg for hva din merkevarepersona er, vil tonaliteten, lingoen, holdningen og alle andre aspekter av historien din være lettere å se på.

Å lese:  7 beste plattformer for å få tilgang til e-handelslån

Bli kjent med kundene dine

Bruk nok tid på å undersøke målgruppen din. Det ville ikke være lurt å komme i gang uten all informasjon om potensielle kunders interesser, likes, motivasjoner, ambisjoner og andre egenskaper, da du ikke ville være i stand til å bygge en fortelling som imøtekommer deres verdensbilde.

Bli kjent med hva de ønsker å bli oppfattet som blant sine jevnaldrende, deres daglige utfordringer og kamper, løsninger de trenger, og så videre.

Så, enten du har en stor kundepool eller bare noen få betabrukere, sørg for at du gjennomfører nok intervjuer, kjører mange undersøkelser og gjør grundige sekundære undersøkelser for å lage den ideelle prototypiske kundeprofilen.

Sett et mål for historien din

Du må være tydelig på hvordan du har tenkt å konkludere historien din helt fra begynnelsen. Etabler en tydelig CTA og sørg for at historien din gradvis fører til den.

Vil du at leserne dine skal registrere seg for tjenestene dine, eller vil du bare utdanne dem? Det er først når du har absolutt klarhet i hva sluttmålet med historien din er, kan du lage en effektfull en.

Inkluder visuelle signaler

En historie trenger ikke bare være store tekstbiter. Faktisk langt ifra. Å inkludere visuelle signaler i historien din vil sikre at du fanger lesernes oppmerksomhet helt fra begynnelsen og har dem limt.

Visuelle signaler kan være alt fra bilder eller illustrasjoner til selvopptak eller animerte videoer, de trenger ganske enkelt å støtte historien din og legge til leserens generelle opplevelse. Siden visuelle elementer er kreditert for å ha mye høyere oppbevaring enn tekst noen gang vil, vil inkludere dem i historien din sikre at publikum husker de kritiske aspektene ved historien din.

Optimaliser historien din underveis

Siden du har forsket og lagt grunnlaget, bør du være i stand til å lage en historie som er eviggrønn og stadig får den ønskede trekkraften for merkevaren din, ikke sant? Vel, som det viser seg, ikke så mye.

Historiefortelling er ikke en engangsjobb. Når du har lagt ut historien din, må du hele tiden optimalisere og improvisere underveis for å forbedre ytelsen.

Du kan ikke forvente å treffe jackpotten på én gang. Du er nødt til å gjøre noen feil, gå glipp av noen få subtile detaljer, ikke imøtekomme et bestemt kundesegment, eller til og med ende opp med en historie du trodde var gull, men ikke fikk ønsket engasjement.

Uansett, hvis du publiserer historien din og glemmer den, vil den bli foreldet med tiden. Så du må se den regelmessig på nytt, se tallene for å se hvordan de ulike kundesegmentene dine engasjerer seg i den, gjøre flere runder med forskning for å forbedre den.

FYI: Med Sprout Social er rapportering og analyser sømløst integrert i ett kraftig verktøy, noe som gjør det enklere enn noen gang å spore og optimalisere innholdsytelsen din. Opprett en gratis konto og begynn å optimalisere innhold i dag🙌

De ‘ikke-så-interessante merkevarene’ som får storytelling-markedsføring riktig

Hvis du tror historiefortelling ikke er noe for deg på grunn av virksomhetens natur som har en tendens til å være konvensjonelt kjedelig, tenk om igjen. Her er en titt på noen merker som har slått den ut av parken med sin eksepsjonelle historiefortelling:

Salesforce

Rett etter lanseringen i 1999 fortsatte Salesforce, verdens ledende CRM-plattform, med å selge ut konkurrentene SAP, Oracle og IBM. Så, hvordan fortsatte et av verdens første SaaS-selskaper med å utfordre noen av bransjens storheter? Årsaken til Salesforces ubegripelige suksess er historiefortelling (ingen brownie-poeng for å gjette).

Helt siden starten har Salesforce etablert seg som den nye programvareleverandøren med et oppdrag om å demokratisere teknologi og gjøre den tilgjengelig for alle 24*7. Ved å tilby programvare over internett, lanserte Salesforce det aller første skyproduktet som noen noen gang hadde hørt om, et CRM-verktøy som forsterket ideen om at forretningsprogramvareløsninger ikke trenger å være kompliserte.

Tilbake på begynnelsen av 2000-tallet lanserte Salesforce det som er etablert som en av de mest aggressive markedsføringskampanjene i historien til SaaS – “The End of Software”.

Kampanjen utfordret og protesterte mot den eksisterende tilstanden for programvarelevering fra industrigiganter. Demonstranter ble hyret inn av grunnleggerne i Salesforce for å samles foran en konferanse arrangert av Siebel med store bannere, plakater og skilt med anti-programvare-meldinger og synge anti-programvare-slagord foran deltakerne.

Å lese:  Hvordan migrere nettstedet ditt fra en vert til en annen

De gjorde det helt klart at Salesforce var her for å bli med sine høylytte og tydelige meldinger, og illustrerer dermed kraften i historier og historiefortelling.

Drift

Drift er et B2B SaaS-selskap og har vært kjent for sine chatbot-løsninger som hjelper bedrifter med å forenkle digitale kjøpsopplevelser. Det er imidlertid ikke slik Drift har posisjonert seg i bransjen. Drift har skapt en hel kategori av løsninger fra sine tilbud og kalt det “samtalemarkedsføring” og “samtalesalg”.

De har briljant hoppet på bølgen for hyperpersonalisering ved å ha innholdsstrategien sin sentrert rundt ideen om hvordan samtalemarkedsføring kan levere personlige opplevelser som kundene ønsker seg.

Og de forkynner det ikke bare. Deres autoritet på domenet er fullstendig validert når du blar gjennom deres digitale eiendeler. Så i stedet for å spesialisere seg i en bestemt nisje, har Drift laget en for seg selv.

Ikea

La oss innse det. Å kjøpe møbler til hjemmet var aldri så interessant før Ikea introduserte oss for drømmelandet deres som snudde ting fullstendig. Ikea laget noe så grunnleggende som oppussing, ambisiøst.

Tenk på det. Besøker du Ikea på grunn av kvaliteten på treverket de bruker eller lang levetid på produktene de lover? Ingen rett?

Du besøker Ikea for hvordan det lar deg tenke nytt om boligområdet ditt og transporterer deg til et land der du har friheten til å redesigne hjemmet ditt slik du vil. De lar deg oppleve hva du legger pengene dine bak og virkelig suge inn utseendet og følelsen til møblene.

I stedet for å bruke unødvendig sjargong i sin markedskommunikasjon, holder de det enkelt og elegant. Ikea tror på å iscenesette oppslukende opplevelser og ikke ansette pushy selgere til å snakke.

Gitt at møbelhandel også sakte beveger seg på nettet, finner shoppere ofte det vanskelig å finne ut riktig størrelse, perfekt farge og det ideelle materialet for stykkene deres. For å gjøre netthandel til en sømløs og herlig opplevelse, lanserte Ikea en funksjon i appen kalt “Place In Your Room” der brukere kan oppleve hva den spesielle møbelgjenstanden vil ha i hjemmene sine.

Cred

Indisk betalingstilrettelegger for kredittkort som belønner sine kunder for å betale kredittkortregningene deres, Cred har alltid vært populær for sin unike merkestemme.

Siden Cred befinner seg i det iboende kjedelige området for personlig økonomi, har Cred ikke bare prøvd, men utmerket seg med å bruke historiefortelling for å holde kundene sine hekta.

Enten det er deres e-postmarkedsføring, blogger, meldinger i appen eller kommunikasjon på sosiale medier, har de skapt hele sin merkevarehistorie rundt den sentrale ideen om at det lønner seg å betale kredittkortavgiften i tide.

All kundekommunikasjon deres er bygget på temaet om å belønne Cred-brukere for å være forsiktige med økonomien deres. Her er en titt på hjemmesiden deres, som tydelig sier akkurat det:

Her er en titt på en av Creds e-poster der de ganske enkelt informerer brukere om å fikse visse feil i appen. Ta en titt på hvor genialt den er laget:

Cisco

Ciscos nylige kampanje sentrerte seg rundt temaet – “” inviterte sine kunder, ansatte, partnere og påvirkere til å dele sine virkelige historier og synspunkter rundt hvordan teknologien er her for å forandre verden for godt.

Fra å transformere nasjoner og bringe mennesker nærmere å redde liv og skaffe levebrød, er Ciscos kampanje en påminnelse om hvordan digital transformasjon har berørt menneskeliv, og det beste er ennå ikke kommet.

Historiene som ble delt gjennom denne kampanjen fremhevet den betydelige rollen som Ciscos løsninger og tjenester spiller for å utnytte teknologi for å løse problemer og rett og slett menneskeliv.

Historier ble delt i form av tekst, infografikk, videoer, bilder og til og med kortfilmer som rørte folk og fikk dem til å innse teknologiens essensielle rolle i livene våre som vi har en tendens til å ta for gitt.

Ikke bare historier, hele Ciscos merkevarefortelling ble sakte formet rundt kampanjen. Så, rett fra nettstedet, sosiale kanaler og landingssider, reflekterte all kommunikasjon det samme sentrale temaet og ideen.

Her er en titt på noen av historiene fra kampanjen:

Faktisk har de dedikert en hel del av bloggen sin til “aldri bedre” historier. Ta en titt:

Hvorfor er historiefortellingsmarkedsføring så viktig?

At historiefortelling lar deg skille deg ut blant et hav av konkurrenter burde være grunn nok til å få deg i gang. Her er noen få andre som forklarer nøyaktig hvorfor historiefortelling i innholdsmarkedsføring er absolutt behov for timen:

Å lese:  20+ imponerende måter Sprout Social forbedrer markedsføringsresultatene på

Forbedrer kjøpsopplevelsen

Kraftig historiefortelling er alt du trenger for å få leserne til å finne verdi i tilbudene dine, i motsetning til å bare liste opp fordelene produktene dine tilbyr, som ingen bare kommer til å tro.

Ved å ramme en historie som tar leseren fra deres første kontaktpunkt med merkevaren din til den siste, kan du skape en langt mer verdifull kjøpsopplevelse som kundene dine vil sette pris på og belønne deg for. Hvis kjøpsopplevelsen din er unik, frisk, engasjerende og informativ, kan du forvente en høyere kundelevetidsverdi, økt gjennomsnittlig ordreverdi og bedre oppbevaring.

Setter et personlig eller menneskelig preg på kjøpsreisen

Som merkevare kommuniserer du med tusenvis av kunder, og potensielle kunder vet det. Men hvis du anstrenger deg for å gjøre kundenes kjøpsreise mer personlig og menneskelig, er det ingenting som liker det!

Som mennesker er vi hard-wired til å svare bedre på personlig oppmerksomhet, en menneskelig berøring – alt som ikke er automatisert eller ser robotisk ut. Og historiefortelling lar deg iscenesette kundereiser som er mye mer personlige og meningsfylte enn en automatisert prosess som fører ned i kjøpstrakten. Det får kjøpere til å føle seg viktige og ivaretatt, og til slutt villige til å bruke mer.

Forbedrer merkevarens troverdighet

Du kan umulig lage en verdig historie uten din grundige research og å ha nok autoritet i din nisje. Derfor blir en merkevare som bruker historiefortelling for å styrke sin innholdsmarkedsføring automatisk æret som en troverdig og autoritativ.

Potensielle kunder er overbevist om grunnarbeidet du har gjort for å kunne skildre ekspertisen din trygt over en engasjerende fortelling, slik at du har lettere for å dytte dem ned i salgstrakten.

Sammenlign dette med et merke som bare bruker fakta og tall for å gjeninnføre om og om igjen hvor mye bedre produktene deres er. Jada, de bruker alle de overbevisende dataene også. Men er de i stand til å engasjere potensielle kunder? Sannsynligvis ikke.

Dette er fordi folk ikke tror på din troverdighet bare fordi du sier at du er best. De vil tro det hvis du klarer å demonstrere autoriteten din på flere subtile måter som forsterker ekspertisen din.

Den korte veien å komme dit er .

Holder deg fra å høres salgsvennlig ut

Vel, her er en åpenbar en for deg. Men er det ikke som et søtt kirsebær på kaken? Ved å nøye utnytte historiefortelling for merkevarekommunikasjonen din, kan du lykkes med å si adjø til disse åpenlyst salgs-e-postene eller kopiene av landingsside.

Verden er bokstavelig talt din østers, og du kan kommunisere autentisk med potensielle kunder om emner som betyr noe for dem. Og når du først har gjort det, trenger du ikke lenger si eksplisitt at merkevaren din bryr seg.

Potensielle kunder vil stole på deg innen den tid og ser frem til å prøve ut produktene dine.

Jo mer salgsvennlig du høres ut – jo lenger du blir presset fra å foreta et salg, så enkelt er det!

Å vite når historiefortellingen din blir kjedelig

La oss tenke på TV-programmer et øyeblikk. Ikke alle populære TV-programmer har hatt en gledelig konklusjon.

Tenk på Game of Thrones, Scrubs, Arrested Development eller til og med Dexter. Dette er alle show som nå er kjent for å sette alt for høye forventninger i utgangspunktet. Og så skuffe sine lojale fans med sine ganske fantasiløse avslutninger.

Grunnen er enkel – forfatterne hadde et godt plottpunkt da de startet, men de visste rett og slett ikke når de skulle stoppe og endte opp med å trekke historien alt for lenge.

Det samme kan skje med merkevarefortelling. Hvis du ikke ser nøye etter tegn på tretthet eller ender opp med å være for påtrengende, kommer du mest sannsynlig til å skuffe.

Begynn å observere om markedsføringsfortellingen din fortsatt fengsler målgruppen din slik den gjorde i begynnelsen. Finn ut om de synes du er for predikant. Analyser data for å se om besøkende har begynt å hoppe fra nettstedet ditt.

Nøkkelen er å bruke nok tid på å revurdere og revurdere historien din når du har gjort den offentlig. På denne måten vet du når du skal stoppe.

En historie som trekkes for lenge, er en markedsføringskonvertering tapt.

Klar til å skrive historien din?

Lag, samarbeid, publiser og analyser historien din gjennom Sprout Social under vår 7-dagers gratis prøveperiode.

Nye publikasjoner:

Anbefaling