Vlogging med WordPress: Viktige detaljer du trenger å vite

Videoblogging, ofte kjent som vlogging, er en av de mest effektive metodene som brukes for å samhandle med publikum og promotere profilen din eller nettstedet ditt på Internett.

Spesielt hvis sammenlignet med de ofte brukte tekstlige motstykkene: det lar deg ikke bare promotere innholdet som introduseres der, men også legge til det visuelle elementet.

I denne artikkelen vil vi dekke hvordan du kan sette opp vlogging på et WordPress-nettsted og hvordan denne nettstedsbyggeren kan bidra til å øke publikumsengasjementet, skape et aktivt fellesskap og bygge din karriere som vlogger.

Hvordan starte vlogging på WordPress: 5 trinn

Først av alt, la oss finne ut hvordan du kan komme i gang med vlogging: hvilke aspekter bør du vurdere før du filmer de første videoene dine, de spesifikke vlogging utstyr du vil garantert benytte deg av, og noen andre gode fremgangsmåter for å bygge en kraftig strategi for utviklingen av nettstedet ditt.

#1 Skaff deg riktig vloggingsutstyr

Selvfølgelig trenger du ikke kjøpe tonnevis med forskjellig utstyr for vlogging-settet ditt for å komme i gang, spesielt hvis du er ny på videoproduksjonsfeltet. Likevel, for å få mest mulig for pengene før kjøpet, anbefales det å gjøre en kort undersøkelse av hvilket utstyr du virkelig trenger på det aller første forsøket med vlogging.

Å lese:  Hva er den sanne verdien av AI for CMOer?

Kamera og mikrofon

Noen av de viktigste tingene vloggere bruker for innholdsopprettingsprosessen inkluderer:

  • En kraftig bærbar datamaskin – for å redigere og gjengi forskjellige råfiler og jobbe med flere formater.
  • Grei redigeringsprogramvare – påvirker kvaliteten på vloggingsresultatet ditt og kan hjelpe deg med å formatere innholdet ditt slik at det ser autentisk og ekstremt engasjerende ut.
  • Flott kamera – for de første forsøkene er det mer enn nok å filme materialene på smarttelefonkameraet. Men i det lange løp vil du garantert ha en full HD-opptaker som kan ta bilder av høy kvalitet for vlogging-innholdet ditt.
  • Mikrofon av høy kvalitet – har en enorm innvirkning på lyden til videoen din og er ikke det minst viktige aspektet å være oppmerksom på: selv med det perfekte bildet på skjermen vil du få lave engasjementsgrader med dårlig lydkvalitet.

I utgangspunktet er det mer enn nok til å komme i gang med å filme dine første videoer for en WordPress-vlogg. Mens du filmer, vil du legge merke til hvilket annet utstyr du i tillegg bør få for å forbedre videoene dine.

#2 Sett opp WordPress-plattformen

En av de enkleste og enkleste trinnene å fullføre er å sette opp WP-plattformen for vlogging. Du kan velge å være vert for selv eller bruke WordPress-systemet for hosting, eller bruke noen andre populære vertstjenester som gratis hosting for studenter.

Å lese:  Kom i gang med et virtuelt datarom

Deretter er det på tide å bygge et rudimentært nettsted på WordPress, installere alle nødvendige plugins og WP-temaer, men vurdere nettstedets struktur og navigasjon for å gjøre det enkelt og lett å bruke for de besøkende.

#3 Planlegg og planlegg innholdet ditt

Tenk deretter over nisjen du skal fokusere videoene dine på og målgruppen som sannsynligvis vil bli interessert i innholdet ditt. Sannsynligvis kan det være en spesifikk hobby eller et felt du har ekspertise på, den daglige rutinen, gjør-det-selv-er eller instruksjonsvideoer – alle disse omfangene har virkelig gode engasjementsgrader på forskjellige videoplattformer, inkludert YouTube, Instagram og mange andre.

Ukeplanlegger på bordet

Også, ikke overse planlegge innholdsplanen: hvor ofte du ønsker å ta innholdet ditt til live, hvilke dager og klokkeslett bør du legge ut vlogger – denne informasjonen er lett å få fra nettstedsanalyse + flere metoder for testing av engasjement (for bedre ytelse).

#4 Vær oppmerksom på videofilming og redigering

Som vi har diskutert ovenfor, er videoredigeringsprosess er en essensiell del av enhver videoproduksjon, siden det hjelper å lage en enkelt historie fra hundrevis av forskjellige klipp, tilføre litt sjarm og få innholdet ditt til å skille seg ut fra andre.

For dette formålet kan du bli inspirert av forskjellige YouTube-videoer og forfatterne som jobber i samme eller lignende nisje, samt vurdere å legge til dine personlige detaljer for å gjøre formateringen din unik og minneverdig for publikum.

Å lese:  Buffer vinner "Best Software Award 2024" og får åtte førsteplasseringer på G2

For å være sikker på at du får mest mulig ut av videoredigering, se etter programvare med et funksjonelt, brukervennlig grensesnitt som har et bredt utvalg av forskjellige redigeringsverktøy.

Heldigvis finnes det noen flotte gratis programvare for videoredigering alternativer du kan prøve før du oppgraderer til pro-versjonen.

#5 Vurder YouTube-kanaloppsettet

Bortsett fra et nettsted, vlogg-kameraer og redigeringsutstyr, vil du også sørge for at innholdet ditt enkelt kan legges til og vurderes fra flere kilder. YouTube-plattformen er riktig sted å være vert for videoene dine for et WordPress-nettsted.

YouTube-meny på venstre side

Etter at du har opprettet en personlig konto på YouTube, kan du enkelt legge igjen en lenke til nettstedet ditt og omvendt til YouTube-kanalen din og laste opp ditt første innhold til den. I tillegg, som også en flott sosial plattform, er YouTube en flott kilde til sosiale medietrafikk, noe som gjør det enda mer verdifullt for å utvikle vloggen din.

5 store fordeler med å kjøre vloggen din på WordPress

  • Enkel å komme i gang og vedlikeholde: denne nettstedsbyggeren har hundrevis av forskjellige WordPress-temaer for vloggerslik at du kan sette opp din egen vloggingside på mindre enn en time!
  • Praktisk grensesnitt for innholdsadministrasjon: du kan enkelt opprette, planlegge, legge ut og oppdatere vlogging-innholdet ditt med det brukervennlige, intuitive WP-adminpanelet.
  • Tilgjengelig for alle: selv uten erfaring med webutvikling, kan brukere enkelt lage nettsiden de vil ha med det fullt tilpassbare systemet med tusenvis av nyttige plugins og temasystemer.
  • Stort fellesskap: hvis du noen gang har spørsmål eller problemer med noen aspekter av CMS-bruken, vil det garantert være mange mennesker du kan henvende deg til for å få svar.
  • Nettstedets skalerbarhet: i motsetning til de andre motpartene, vil du ikke oppleve noen problemer med WordPress-nettstedets administrasjon i det hele tatt, uansett hvor mye trafikk nettstedet ditt genererer.
Å lese:  MSI samarbeider med Mercedes AMG for å bli et "premium"-merke

Innpakning

For å oppsummere, bygge autentisk, engasjerende innhold for vloggen din krever mye hardt arbeid. Men å ha investert mye krefter i videooppretting og vloggutvikling vil definitivt resultere i å skaffe ditt lojale publikum og litt ekstra penger fra inntektsgenereringen.

Dessuten kan det å kjøre din egen vlogg bidra til å utvikle et bredt spekter av forskjellige ferdigheter innen videoredigering og produksjon, samt få litt erfaring med internettmarkedsføring.

Med dette sagt, har det aldri vært et bedre tidspunkt å endelig ta grep: lag ditt første nettsted på WordPress og start ditt eget vlogg-eventyr med en gang!

Nye publikasjoner:

Anbefaling