VPS og dedikerte serververts-trender i 2024

sky gba4d35124 1280

Sivilisasjonen fortsetter å vokse raskt, og verden av webhotell er ikke et unntak.

Hvert år presenteres nye trender for markedet, og å kjenne til disse trendene kan hjelpe deg å dra nytte av nye muligheter og bringe dine innovative nettprosjekter til utførelse.

Når året 2023 kommer nærmere og nærmere, ønsker vi å fortelle deg om et par hostingmarkedstrender i 2023.

Hosting-trender i 2024

1.) Flere skyløsninger

Typen hostingtjeneste er sannsynligvis den mest essensielle variabelen du velger når du ser etter hosting, og i løpet av historien til hosting har de dominerende hostingtypene endret seg over tid.

Nå står vi trolig foran en ny milepæl siden skyen kommer mer og mer inn på markedet.

I et nøtteskall er denne løsningen basert på et lignende prinsipp som vps server hosting (sjekk ut disse gratis prøveversjonene av VPS), det vil si på virtualiseringsteknologien, men her går implementeringen enda lenger, så de virtualiserte kapasitetene er ikke lenger begrenset til en bestemt fysisk maskin, men distribueres i stedet over et sammenkoblet nettverk av enheter, knyttet til det isolerte virtuelle miljøet med dedikerte ressurser.

Løsningen er nå ekstremt skalerbar og tilgjengelig på timebetaling, noe som gjør den ypperlig for prosjekter som krever maksimal fleksibilitet og skalerbarhet.

Å lese:  Hvor finner du en freelance WordPress-utvikler for tematilpasning
sky ge2f507a8a 1280

2.) Grønn hosting

Ettersom vi innser mer og mer trusselen vi alle er under og nødvendigheten av å endre måten vi lever på for å sikre at våre fremtidige etterkommere har en fremtid, blir bærekraft og miljøvennlighet trender på alle områder av livet vårt.

Webhotell er ikke et unntak og det sees i konkrete eksempler.

Spesielt vertsleverandører kan få spesielle sertifikater som bekrefter at de gjør en innsats for å redusere menneskelig påvirkning på miljøet.

Dette er sertifikater for fornybar energi (REC) og frivillige utslippsreduksjonssertifikater (VER).

REC-ene kan fås hvis et selskap bidrar til utviklingen av fornybare energikilder ved å kjøpe sertifikater fra produsentene av grønn energi.

VER-sertifikater er en annen måte å kompensere økonomisk for karbonutslipp ved å betale tredjepartsorganisasjoner som driver med utslippsreduksjon.

Å få disse sertifikatene vil øke webhosters omdømme og vil tiltrekke seg flere kunder som bryr seg om bærekraft og miljøvennlighet.

3.) HTTPS som standard

HTTPS er en av protokollene som brukes for å sørge for dataoverføring over nettet.

Det er i utgangspunktet en utvidelse av Hypertext Transfer Protocol som hovedsakelig ble brukt tidligere med vekt på sikkerhet.

Siden sikkerheten til dataene også er en av de dominerende trendene, blir HTTPS gradvis uunnværlig, og Google flagger nettstedene som ikke har det som “usikre”.

Å lese:  Pinterest-annonsering for å markedsføre innholdet ditt

HTTPS har dermed blitt et must, og har stor effekt på SEO til nettstedet, spesielt en som omhandler sensitiv informasjon.

Av denne grunn begynner de fleste hostere å inkludere HTTPS gratis som en standard del av planene deres.

4.) Sikkerhetsprotokoller

Med tanke på internetts natur, har det alltid vært et sted for rival mellom mennesker som ønsker å gjøre en kreativ investering i denne verden med hensyn til andre menneskers behov og ambisjoner, og de som ønsker å egoistisk utnytte andre.

Antall typer cyberangrep utvides stadig med at de blir mer og mer sofistikerte, og det samme gjør tiltakene for å beskytte mot dem.

I lys av denne utviklingen legger webhotellleverandører større vekt på sikkerhetsprotokoller.

Datainnbrudd og nedsmelting av cybersikkerhet de siste årene har gjort det nødvendig for vertsleverandører å håndheve strengere sikkerhetstiltak.

Som et resultat tilbyr vertsleverandører nå en rekke verktøy for å beskytte den personlige informasjonen til kundene sine, inkludert samsvarskontroller for CMS-sårbarheter, standard SSL-sertifisering og kryptert datalagring.

5.) Tilleggstjenester

Nå for tiden blir det mindre og mindre tilstrekkelig å bare tilby bare servere og det er det.

mappe gaa14e575d 1280

For å tiltrekke flere kunder prøver vertsleverandører hardt å integrere tilleggsfunksjoner som vil gjøre livene til webhotellkunder enklere, og gir dem flere verktøy for å øke ytelsen til nettstedet deres, så vel som SEO-rangeringene.

Å lese:  Nyttige datavisualiseringsverktøy for WordPress-nettsteder

En av disse funksjonene er administrert hosting. Med dette alternativet godtar vertsleverandøren å administrere alle nettstedsrelaterte oppgaver, slik at bedriftseiere kan fokusere på å lage innhold eller andre oppgaver relatert til selve bedriften i stedet for å bekymre seg for teknisk vedlikehold.

Dette er en nyttig løsning for de som ikke har de tekniske ferdighetene, eller tid eller ønsker å håndtere vedlikeholdet av sin egen nettside.

En annen tjeneste som i økende grad tilbys av ulike hosting er applikasjoner for nettstedbygging.

Nå sørger forskjellige hostere ikke bare for å tilby et miljø for utvikling av nettstedet, men tilbyr også verktøyene for å lage nettsider fra bunnen av til sine kunder.

Nettstedene som er opprettet på denne måten kan stort sett ikke sammenlignes med profesjonelt skrevne nettsider, men likevel er dette en budsjettløsning som kan være ypperlig for mange prosjekter som ikke krever avanserte funksjoner og uforlignelig design.

Til slutt er det enda en strategi som øker i popularitet – målretting mot nisjemarkeder.

For ikke å gå upåaktet hen begynner ulike tilbydere å understreke hva som er spesielt med dem, og investerer ofte mer i utviklingen av deres tjenester som kan være av interesse for mer spesifikke typer kunder.

Denne tilnærmingen lar dem bli rangert høyere av søkemotorer og til slutt utvikle sin egen “stil” og skape en base av faste kunder.

Å lese:  Hvordan installere laminer på DreamHost

Konklusjon

Dette var omtrent 5 trender som ble stadig mer populære på hostingmarkedet i løpet av 2023.

Vi håper at denne informasjonen var nyttig og at du nå kjenner situasjonen bedre og har en bedre ide om hvordan du kan dra nytte av den. Takk for at du leser, følg med!

Nye publikasjoner:

Anbefaling