WordPress Caching

WordPress Caching

Det er ingen hemmelighet. Nettstedet ditt må lastes raskt.

Vi vet alle hvilken effekt sidens lastetider har på brukeropplevelsen, men visste du at et nettsted som lastes raskt kan få noen SEO-fordeler også? Selv allerede i 2008 har eksperter fremsatt påstanden om at

«Det ville være uklokt å anta at denne formen for måling (sideinnlastingstid) ikke tas når søkemotorer utfører kvalitetspoengene sine i forhold til PPC-kampanjene dine. Det ville være uklokt av dem å føre et tregt nettsted i topplistene.» – Aaron Shear, Høy ytelse SEO krever raske lastetider

Hvis du kjører WordPress, er det mange tilgjengelige alternativer for å hjelpe deg med å øke hastigheten på nettstedet ditt; og det mest effektive er å bufre innholdet ditt. Så i stedet for å bygge alt på en side som behandler PHP-koden og kaller databasen, vil alt bli lagret på en disk slik at besøkende slipper å sitte gjennom hele prosessen.

Sette opp caching

WordPress har muligheten til å bufre innhold innebygd, så du trenger egentlig ikke installere noe ekstra. Det er imidlertid ikke alle som driver en WordPress-side som liker å skitne til hendene med kode, så i tillegg til å vise deg hvordan du konfigurerer caching i WordPress, vil vi også dekke noen plugins som tar seg av dette for deg. Selvfølgelig kan du kombinere å sette opp den interne cachen med en plugin for å se en veldig fin forbedring.

Å lese:  Hvordan rydde opp i kommentarer i WordPress med Comment Link Remove

Nettleserbufring

Vi kan manuelt redusere mengden HTTP-forespørsler som serveren må behandle, og dermed redusere sideinnlastingstider, ved å bruke det som kalles nettleserbufring. Ved å ta disse trinnene, vil nettstedet vårt cache statiske filer som bilder, CSS, JavaScript, etc.

For å aktivere dette, må vi endre .htaccess-filen. Når den er åpnet, vil du legge til følgende kode:

## UTLØPER CACHING ## ExpiresActive On ExpiresByType image/jpg “tilgang 1 år” ExpiresByType image/jpeg “tilgang 1 år” ExpiresByType image/gif “tilgang 1 år” ExpiresByType image/png “tilgang 1 år” Utløper text/cssType 1 month” ExpiresByType application/pdf “access 1 month” ExpiresByType text/x-javascript “access 1 month” ExpiresByType application/x-shockwave-flash “access 1 month” ExpiresByType image/x-icon “tilgang 1 år” “Accesses” 2 dager” ## UTLØPER CACHING ##

Når du har limt denne inn i .htaccess-filen din, lagrer du den og laster den opp tilbake til serveren din. Merk at hver filtype har en utløpsdato for hvor lenge den blir liggende i hurtigbufferen. For mer informasjon om Expires-overskriften, sjekk ut Apache dokumentasjon.

WP Super Cache

Denne plugin-en har blitt inkludert på en rekke beste plugins-lister fordi det er enkelt å installere og konfigurere; men også fordi det fungerer.

Når den er installert, må du ganske enkelt navigere til Innstillinger ? WP Super Cache og slå WP Super Cache Status til PÅ. Når du klikker på Oppdater status-knappen, starter cachen din. Du kan med jevne mellomrom sjekke hurtigbufferen ved å bruke Test Cache-knappen og til og med bruke Avansert-fanen, sammen med de andre fanene, for å tilpasse hvordan nettstedet ditt cacher innhold.

Å lese:  Slik legger du til ledige stillinger i WordPress med WP-jobbåpninger

W3 Total Cache

Som WP Super Cache, dette er en plugin som gjør hele konseptet med caching enkelt for ikke-tekniske brukere å implementere på nettstedet deres. Når den er installert og aktivert, klikk på Ytelse-fanen på sidemenyen.

Startskjermbildet gir litt informasjon om Google Page Speed-rapporten din og om nettstedets lastetider. Du kan også kjøpe premium-tjenester her. Ved å navigere til Ytelse > Generelle innstillinger kan du aktivere hvilket innhold du ønsker å bufre. Slå på alle hurtigbufringstyper kan gjøres ved å merke av i den boksen under Generelt og deretter klikke på Lagre alle innstillinger-knappen. Du har også muligheten til å tilpasse hva du cacher med Page Cache, Minify (for CSS, JavaScript og HTML), Browser Cache, CDN og mye mer.

Caching er definitivt noe som bør implementeres på ethvert WordPress-nettsted, ikke bare for nettstedets fordel; men for å gjøre det til en bedre opplevelse for de besøkende også.

Følg med når vi dekker alle de ulike aspektene ved caching og hva de kan gjøre for nettstedet ditt i vårt avanserte caching-innlegg som er i arbeid!

Nye publikasjoner:

Anbefaling