WordPress lokal utvikling med XAMPP

Et av de første miljøene jeg brukte til å bygge nettsteder med var XAMPP. XAMPP-forkortelsen står for Apache, MySQL, PHP og Perl. X-en kommer fra det faktum at XAMPP er på tvers av plattformer. Andre verktøy som MAMP er kun for å kjøre Apache, MySQL og PHP på macOS. Hvis du er på Windows kan du se på å bruke WAMP eller WAMP Windows Server for et miljø som er spesifikt for Windows. Vi skal se på XAMPP i dag fordi det er på tvers av plattformer. Hvis du lærer å bruke det på Windows og deretter bytter til macOS eller Linux, får du beholde utviklingsmiljøet du kjenner og elsker.

Det er noen fordeler med å bygge nettsteder lokalt. For det første trenger du ikke å vente på at endringer skal lastes opp via FTP, slik at du har raskere behandlingstid. For det andre roter du ikke med en live-side og bryter alt som vanligvis gjør klienter opprørt.

La oss gå gjennom hvordan du setter opp WordPress med XAMPP.

Installerer XAMPP

For å komme i gang må du gå til Apache-venner nettstedet og last ned versjonen av XAMPP som er ment for datamaskinen din.

Å lese:  WordPress SEO Spam & Hvordan forhindre det

Hvis du bruker macOS, må du åpne DMG-filen som er lastet ned og deretter kjøre den. Nyere versjoner av macOS vil klage over at de ikke kan bekrefte utvikleren av applikasjonen. Dette betyr ganske enkelt at den ikke gikk gjennom Apples spesielle signaturprosess. Du må gå til sikkerhetsinnstillingene i systeminnstillingene, hvor du skal se en knapp som lar deg kjøre programmet uansett.

Hvis du bruker Windows her er veibeskrivelser til konfigurer XAMPP på Windows 10. For Linux er dette et godt sett med veibeskrivelser til konfigurer XAMPP på Ubuntu.

Når du har installert XAMPP på maskinen og kjørt den, bør du se startskjermen.

Klikk på startknappen for å begynne å kjøre XAMPP. Noen ganger når jeg nylig har installert XAMPP på macOS, har jeg fått problemer med at komponenter ikke blir initialisert på grunn av macOS-sikkerhetsinnstillingene vi nettopp byttet. For å tvinge XAMPP til å initialisere komponentene må den kjøre følgende kommando i terminal rm -rf ~/.bitnami/stackman. Merk at i tillegg til å få XAMPP til å installere de første komponentene igjen, vil den også slette htdocs-katalogen din. Hvis du allerede har installert nettsteder, vil de være borte, så sørg for at du har en sikkerhetskopi av arbeidet ditt.

Legger WordPress til XAMPP

For å få WordPress installert må vi først last ned en kopi av den. Åpne .zip-filen du lastet ned, så flytter vi den til htdocs-mappen. Hvis du graver rundt akkurat nå, finner du den ikke. Først må vi gå tilbake til XAMPP og montere volumet som inneholder serverfilene våre.

Å lese:  Slik bruker du Instagram for Business

Nå skal du se den montert i finder og du kan navigere til htdocs. Kopier din nedlastede kopi av WordPress til denne katalogen og gi nytt navn til mappen nexcess-test. Hvis du jobber med et klientprosjekt, velg et mappenavn som samsvarer med klientprosjektet ditt.

Deretter må vi opprette en database som nettstedet vårt kan bruke, men først må vi gå tilbake til XAMPP-applikasjonen og slå på tilkoblingen til systemet vårt. Gå til fanen Nettverk og aktiver localhost.

Hvis du besøker localhost:8080, bør du se standard XAMPP-startside. Windows-brukere bør finne den samme siden på localhost. Du kan få tilgang til phpMyAdmin ved å besøke localhost:8080/phpmyadmin på macOS eller localhost/phpmyadmin på Windows slik at vi kan opprette databasen vår.

Klikk på Databaser øverst til venstre på skjermen og skriv inn et navn for databasen og klikk på Opprett. Sørg for at du husker navnet du har brukt fordi du trenger det om et minutt for installasjonen av WordPress.

For å installere WordPress må vi gå til URL-en som samsvarer med mappen vi opprettet i htdocs. For meg er det localhost:8080/nexcess-test. Her vil jeg se standard WordPress-installasjonsskjermen og må angi informasjonen for databasetilkoblingen og nettstedet.

Databasenavnet samsvarer med navnet på databasen du nettopp opprettet. Brukernavnet ditt er root og du kan la passordet stå tomt. Databaseverten din skal forbli localhost. Merk også at jeg har endret tabellprefikset slik at det samsvarer med mappen min. Du trenger ikke å gjøre dette, men det anses som beste praksis.

Å lese:  Slik aktiverer du rullesporing i WordPress med Google Analytics

Når du har endret denne informasjonen slik at den passer til innstillingene dine, klikker du på send og WordPress vil installere i XAMPP for deg. Hvis WordPress forteller deg at den ikke kan skrive wp-config.php-filen din i XAMPP, har du et filtillatelsesproblem som kan løses ved å redigere dem.

Det er det, XAMPP er nå installert og kjører WordPress for oss.

For å få tilgang til XAMPP-serveren slik at du kan kjøre enhetstester, må du gå tilbake til fanen Generelt i applikasjonen og klikke Åpne terminal. Dette vil åpne terminalen på datamaskinen din som er koblet til Debian Linux-maskinen som kjører XAMPP-serveren din. Herfra kan du installere PHPUnit og deretter kjøre enhetstestene dine.

XAMPP gjør det enkelt å se databasen din, som vi allerede har sett. Bare besøk phpMyAdmin og se gjennom alle databaseverdier du trenger å se.

For å fange opp e-post for testing bruker vi MailHog igjen. Instruksjonene for installasjon er forskjellige MailHog i macOS og installere MailHog i Windows. Uansett, når MailHog er installert, vil du kunne teste e-postsystemene til WordPress uten å sende e-post til alle brukerne på nettstedet ved et uhell.

Hvorfor XAMPP

Mens det er flere trinn involvert i å sette opp XAMPP over andre verktøy som VVV den har også et grafisk brukergrensesnitt. VVV er avhengig av at du er komfortabel med kommandolinjen, som var overveldende da jeg startet utviklingen.

Å lese:  Den billigste måten å sende klær på

Ved å bruke XAMPP kommer du i gang med et enkelt grafisk grensesnitt du kan bruke når du arbeider med serveren din.

Nye publikasjoner:

Anbefaling