WordPress nettstedutviklingsprosess

WPWebDev

Du er på nippet til å få et nytt nettsted profesjonelt utviklet. Du har noen gode ideer for nettstedet ditt, du har funnet en fantastisk utvikler og du har begynt å gjøre leksene dine for å lage en omfattende oversikt. Men hvor skal man herfra?

Som alt nytt kan utviklingsprosessen være skremmende når det er et ukjent territorium. For et par uker siden, WordPress-utvikler Justin Soong veid inn med noen innsikt i hva han ser etter i en brief fra en ny klient. Denne uken gir Justin oss et innblikk i utviklingsprosessen fra hans side av arbeidsbenken, og skisserer prosessen hans for å jobbe med en klient for å få nettstedet deres fra konseptstadier til ferdigstillelse.

Den kreative prosessen og nettbyggingsprosessen kan selvfølgelig variere mellom utviklere i henhold til deres egne preferanser og arbeidsmetoder, men veiledningen nedenfor gir deg en bred oversikt over hvordan utviklingsprosessen generelt sett vil se ut.

Ta det bort, Justin…

Innledende konsultasjon

Fra og med en innledende konsultasjon vil jeg hjelpe klienten med å lage kortene, samtidig som jeg tar litt tid på å forstå virksomheten deres. Dette første møtet er en fin tid for å brainstorme muligheter som tidligere kanskje ikke har blitt vurdert av klienten, og mange utviklere vil også bruke denne tiden til å sette de første forventningene.

Å lese:  WordPress 5.9 kommer snart: Funksjoner & U...

Jeg introduserer vanligvis klienter for mylderet av alternativer som er tilgjengelige for WordPress-nettsteder, for eksempel e-handelsmuligheter, plugins og blogger, og diskuterer deres hosting- og driftsalternativer. Jeg elsker det første møtet, siden det ofte hjelper kundene til å virkelig fokusere og begynne å tenke på målene sine.

Briefing og konsepter

Etter det første møtet ber jeg kundene mine om å begynne å bygge sin formelle oppdrag, som normalt lar et par dager få dem til å tenke over alternativene i sin egen tid.

Etter å ha mottatt en brief, vil jeg vanligvis håne opp noen konsepter og utvikle en arbeidsoppgave. En arbeidsoppgave er en liste over leveranser, vanligvis delt inn i oppgaver og tidskomponenter, og vanligvis ledsaget av et tilbud med forskjellige budsjettalternativer.

Arbeidet begynner

Hvis kunden er fornøyd med konseptene, budsjettet og arbeidet som er involvert, gis grønt lys, og jeg starter formelt arbeidet med prosjektet deres. På dette stadiet ville det vært nok tilbakemeldinger gitt fra det første møtet, mock-ups og brief til å begynne arbeidet. Det er på dette stadiet jeg ber kunden om å begynne å tenke på kopien og innholdet de ønsker å se på nettstedet sitt.

Testing

Når det kommer til test- og foredlingsdelen av prosessen, utvikler jeg siden i et testmiljø, som lar klienten teste siden etter hvert som funksjonene bygges. Jeg gir normalt tilgang til testmiljøet så tidlig som hovedskjelettet til siden er klart. Dette gjør det mulig å få tilbakemelding trinnvis, i motsetning til at klienten tester alle funksjoner samtidig på slutten av utviklingen. Ved å gjøre dette unngås kostbar etterarbeid og endringer i krav kan identifiseres tidlig.

Å lese:  De tre søylene for SEO for nybegynnere i WordPress

Klienten kan også begynne å sende kopien og innholdet over for å bli inkludert på dette tidspunktet.

Produksjon

Når kunden er fornøyd på slutten av utviklingsprosessen, er siden klar til å produseres. Dette innebærer å overføre koden og databasen til din produksjonswebhotell.

Overlevere

På dette tidspunktet er siden utviklet og klienten er klar til å ta eierskap, så jeg setter opp brukerkontoer og overleverer nøklene. Avhengig av kundens nivå av eksisterende erfaring og kunnskap, bruker jeg vanligvis litt tid på å hjelpe til med å utdanne kunden om hvordan man best kan bruke nettstedet, og om nødvendig gi veiledninger og leksjoner til nøkkelmedarbeiderne deres.

Starter du rett i begynnelsen? Sjekk ut vårt nylige innlegg for mer informasjon om valg av WordPress-nettstedsutvikler.

Hvis du er mer tilbøyelig til DIY, sjekk ut omfattende veiledning om hvordan du lager et nettsted.

Nye publikasjoner:

Anbefaling